Restaurant Red: kreeft & steak

Restaurant RED stond al enige tijd op mijn lijstje om te proberen, maar steeds kwam het er niet van. En dan nu toch eindelijk zelf kunnen beoordelen of het unieke concept van de kreeft en de tournedos zoals ze het zelf noemen, echt zo fantastisch is.

De locatie is natuurlijk formidabel, Restaurant RED beslaat het pand op de hoek van de Keizersgracht en Nieuwe Spiegelstraat (één van mijn favoriete straten van Amsterdam). Waarschijnlijk is dat ook één van de redenen waarom het om 19.00 uur al lekker druk is. We krijgen een mooi tafeltje aan het raam met uitkijk op de gracht en beginnen met versgebakken brood en wijn. Het interieur doet metropolisch aan en ik moet zeggen dat ik het een beetje donker vind, maar dat maakt het wel intiem. De bediening vonden wij enigszins dwingend en de franse schortjes deed mijn tafelgenoot denken aan de Moulin Rouge.

Kreeft en steak bij restaurant Red in Amsterdam


Vooruit we komen voor het eten! Kreeft, kaviaar en tournedos sieren de kaart. Het is voor mij een onmogelijke opgave te kiezen tussen een boterzachte kreeft of een sappige tournedos. En laat RED daar nu een mooie oplossing voor hebben gevonden: Surf & turf. Wat inhoudt dat je een halve kreeft én een juicy tournedos op tafel krijgt voor 32 euro. Met als keuze alles tegelijkertijd of vooraf het rode beestje en daarna het vleesje. We kiezen voor de laatste optie en daar krijg ik geen spijt van. Op deze manier komen beide gerechten tot hun recht.

Kreeft en steak bij restaurant Red in Amsterdam


De kreeft is in de oven gegaard en komt met een zachte mayonaise op een bedje van sla opgemaakt met balsamico-azijn. Een goed begin, de kreeft is lekker sappig en vol smaak. Vervolgens de tournedos. Deze is boterzacht en wordt geserveerd met een perfecte bearnaise saus, verse dikke frieten en huisgemaakte mayonaise die overigens waanzinnig lekker is. Minpuntje: De presentatie van de frieten in een cliché puntzak). De volle en ronde shiraz maakt het feestje compleet en bomvol rollen we naar buiten.


Restaurant RED
Keizersgracht 594
Amsterdam

Openingstijden:
Dagelijks van 18.00 uur tot 24.00 uur

Leave a Comment

Translate»
Lees vorig bericht:
Hotspot Boca's in De Pijp
Eindelijk geopend: Boca’s Park in De Pijp

Sluiten