Amsterdam heeft er drie Michelinsterrenrestaurants bij voor 2018

Spannend, spannend was het, maar het is zover: De Michelinsterren zijn weer uitgedeeld. En dat betekent dat de nieuwe lijst van Michelinsterrenrestaurants voor 2018 bekend is. En in Amsterdam zijn er maar liefst drie nieuwe zaken met een Michelinster bijgekomen. Zie hieronder welke Michelinsterren restaurant Amsterdam er nieuw zijn.

Drie nieuwe Michelinsterren restaurants Amsterdam

Le Restaurant in de Pijp sloot eind vorig jaar voordat de sterren werden uitgedeeld haar deuren. Ze ontbraken dan ook vorig jaar in het lijstje van Michelinsterren. Begin dit jaar heropende Le Restaurant zonder ster en op een andere plek in de Pijp. Ik at afgelopen april een sterrenwaardig maaltje bij eigenaar Jan en het verbaast me dan ook niet dat ze hun ster weer terug hebben gekregen. Ook restaurant The Duchess in het W Hotel aan het Spui is bekroond met een Michelinster. Het derde restaurant dat vandaag veel champagne zal drinken is The White Room in het Krasnapolski, want ook zij hebben nu een felbegeerde ster. Stiekem had ik hem van The White Room vorig jaar al verwacht, maar hoppa een jaar later is hij er dan.

Michelinsterren Amsterdam restaurant 2018

Één van de vele briljante gerechten die ik at bij Le Restaurant

Restaurants in Amsterdam met één Michelinster

Ze hadden al een Michelinster en ze mogen hun ster behouden: MOS Amsterdam, Rijks, Ron Gastrobar, Sinne, Bolenius, Bridges, Lastage, Vermeer, Sazanka, Vinkeles en Yamazato.

Tweesterrenrestaurants Amsterdam

De lijst van tweesterrenzaken in Amsterdam is iets minder aan verandering onderhevig dan de lijst van éénsterrenzaken, maar ik weet zeker dat de sterrenrestaurants er geen druppel bubbels er minder om zullen drinken. De restaurants die hun twee Michelinsterren mogen houden zijn: Librije’s Zusje, &Moshik (voorheen &Samhoud Places), Aan de Poel (ok ok het is Amstelveen) en Ciel Bleu.

En dat was het dan wel voor de tweesterrenzaken in Amsterdam. Wel is er één restaurant uit het lijstje verdwenen. Restaurant Bord’Eau moest een ster inleveren. Het feit dat chef Richard van Oostenbrugge per 1 januari 2018 het restaurant verlaat om zijn eigen restaurant 212 genaamd te beginnen heeft er vast wat mee te maken.

Wil je dineren bij een nieuw driesterrenrestaurant? Dan zul je Amsterdam uit moeten. Er is welgeteld één driesterrenrestaurant bijgekomen: Inter Scaldes in Kruiningen.

Tags: Michelinsterrenrestaurants Amsterdam | restaurants met een Michelinster Amsterdam | Michelinrestaurants Amsterdam | welke restaurants hebben een ster? | welke restaurants in Amsterdam hebben een Michelinster? | Michelinsterren restaurant Amsterdam.

Translate»
Lees vorig bericht:
Maris Piper restaurant Amsterdam
Scoop! Eigenaren Restaurant Breda en Guts & Glory openen een nieuw restaurant in de Pijp

Maris Piper is het nieuwste horecaconcept uit de koker van de bekende foodspots restaurant Guts & Glory Lees verder

Sluiten