Het zou je drie dagen non-stop eten kosten om bij alle Michelinsterrenrestaurants te eten

Gisteren maakte Michelin bekend welke restaurants hun sterren verdiende. In Amsterdam tellen we na de bekendmaking 18 sterrenrestaurants. Drie restaurants met twee Michelinsterren en 15 restaurants mogen zichzelf een éénsterrenrestaurant noemen.

Michelinsterren restauranttour

Stel je zou meedoen aan de Oudejaarstrekking van de Staatslotterij en je wint die hoofdprijs van €30.000,= (stel hè) dan kunnen 18 sterrendinertjes wel van die 30.000 euro’s af niet? Heb je gelijk een mooie New Year’s resolution te pakken: Bij alle 18 Michelinsterrenrestaurants in Amsterdam gegeten hebben. Mooi doel lijkt me.

Ik heb even een mooie logische route langs alle Michelinsterrenrestaurants voor je uitgestippeld. En die route ziet er dan ongeveer zo uit:

Volg je deze route, dan leg je in totaal 15,8 kilometer af. Dat loop je volgens Google Maps in twee uur en drie minuten en met de fiets ben je 59 minuten onderweg. Uiteraard nooit genoeg om de calorieën die je met 18 uitgebreide etentjes eraan hebt gegeten, maar hé wie het kleine niet eert. Laten we zeggen dat je een gedeelte eraf loopt/fietst.

Stel je zou bij ieder restaurant vier uur aan tafel zitten, dan heb je na 72 uur (oftewel drie dagen non-stop) eten en drinken je goede voornemen vervuld. Je moet dan wel een mega mega maag hebben, aan één stuk wakker kunnen blijven om te eten en te drinken, de restaurants zo gek krijgen om op gekke tijden voor je te koken en je de gerechten te serveren (maar hé je hebt dan geld zat, dus wie weet wat je kunt regelen) en er behoefte aan hebben om als een malloot al deze sterrenzaken in één ruk te bezoeken.

Als je dat allemaal lukt, dan ben je die gek die in drie dagen (en twee uur lopen of één uur fietsen) tijd bij alle (nieuwe) Michelinsterrenrestaurants van Amsterdam heeft gegeten.

Je kunt het ook gewoon op een fijn en rustig tempo doen. Hieronder nog even een kaartje en de lijst van alle Michelinsterrenrestaurants van Amsterdam. Kun je op je dooie gemak kijken wat je eerstvolgende restaurant om te (her)proberen wordt.

[mapsmarker layer=”17″]

 

Translate»
Lees vorig bericht:
Michelinsterren restaurant Amsterdam Restaurant The White Room Amsterdam Jacob Jan Boerma uit eten
Amsterdam heeft er drie Michelinsterrenrestaurants bij voor 2018

Spannend, spannend was het, maar het is zover: De Michelinsterren zijn weer uitgedeeld. En dat betekent dat de nieuwe lijst...

Sluiten