Het zou je drie dagen non-stop eten kosten om bij alle Michelinsterrenrestaurants te eten

Gisteren maakte Michelin bekend welke restaurants hun sterren verdiende. In Amsterdam tellen we na de bekendmaking 18 sterrenrestaurants. Drie restaurants met twee Michelinsterren en 15 restaurants mogen zichzelf een éénsterrenrestaurant noemen.

Michelinsterren restauranttour

Stel je zou meedoen aan de Oudejaarstrekking van de Staatslotterij en je wint die hoofdprijs van €30.000,= (stel hè) dan kunnen 18 sterrendinertjes wel van die 30.000 euro’s af niet? Heb je gelijk een mooie New Year’s resolution te pakken: Bij alle 18 Michelinsterrenrestaurants in Amsterdam gegeten hebben. Mooi doel lijkt me.

Ik heb even een mooie logische route langs alle Michelinsterrenrestaurants voor je uitgestippeld. En die route ziet er dan ongeveer zo uit:

Volg je deze route, dan leg je in totaal 15,8 kilometer af. Dat loop je volgens Google Maps in twee uur en drie minuten en met de fiets ben je 59 minuten onderweg. Uiteraard nooit genoeg om de calorieën die je met 18 uitgebreide etentjes eraan hebt gegeten, maar hé wie het kleine niet eert. Laten we zeggen dat je een gedeelte eraf loopt/fietst.

Stel je zou bij ieder restaurant vier uur aan tafel zitten, dan heb je na 72 uur (oftewel drie dagen non-stop) eten en drinken je goede voornemen vervuld. Je moet dan wel een mega mega maag hebben, aan één stuk wakker kunnen blijven om te eten en te drinken, de restaurants zo gek krijgen om op gekke tijden voor je te koken en je de gerechten te serveren (maar hé je hebt dan geld zat, dus wie weet wat je kunt regelen) en er behoefte aan hebben om als een malloot al deze sterrenzaken in één ruk te bezoeken.

Als je dat allemaal lukt, dan ben je die gek die in drie dagen (en twee uur lopen of één uur fietsen) tijd bij alle (nieuwe) Michelinsterrenrestaurants van Amsterdam heeft gegeten.

Je kunt het ook gewoon op een fijn en rustig tempo doen. Hieronder nog even een kaartje en de lijst van alle Michelinsterrenrestaurants van Amsterdam. Kun je op je dooie gemak kijken wat je eerstvolgende restaurant om te (her)proberen wordt.

Error: map could not be loaded - a map with the ID does not exist. Please contact the site owner.

 

Disclaimer

Op het gebruik van deze website (bysam.nl) zijn onderstaande gebruiksvoorwaarden van toepassing. Door gebruik te maken van deze website, wordt u geacht kennis te hebben genomen van de gebruiksvoorwaarden en deze te hebben aanvaard.

Gebruik van informatie
bySam streeft ernaar op deze website altijd juiste en actuele informatie aan te bieden. Hoewel deze informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld, staat bySam niet in voor de volledigheid, juistheid of actualiteit van de informatie.

Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. bySam aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie of de website en evenmin voor het niet goed functioneren van de website.

Uitingen op deze website
Op deze website uiten wij onze eigen mening. Deze is tot stand gekomen op basis van onze eigen ervaringen. Aan deze uitingen kunnen geen rechten worden ontleend.

Hyperlinks
Deze website kan hyperlinks bevatten naar websites van derden. bySam heeft geen invloed op websites van derden en is niet verantwoordelijk voor de beschikbaarheid of inhoud daarvan. bySam aanvaardt dan ook geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van websites van derden.

Intellectueel eigendom
Alle publicaties en uitingen van bySam zijn beschermd door auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten. Behalve voor persoonlijke en niet commercieel gebruik, mag niets uit deze publicaties en uitingen op welke manier dan ook verveelvoudigd, gekopieerd of op een andere manier openbaar gemaakt worden, zonder dat bySam daar vooral schriftelijk toestemming voor heeft gegeven.

Affiliate disclaimer:
In sommige artikelen en op sommige van onze pagina’s staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop of reservering doet, ontvangen wij een (kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten of diensten.

Translate»
Lees vorig bericht:
Michelinsterren restaurant Amsterdam Restaurant The White Room Amsterdam Jacob Jan Boerma uit eten
Amsterdam heeft er drie Michelinsterrenrestaurants bij voor 2018

Spannend, spannend was het, maar het is zover: De Michelinsterren zijn weer uitgedeeld. En dat betekent dat de nieuwe lijst...

Sluiten