NAZKA high end Peruaans restaurant op de Van Woustraat

NAZKA nieuwe Peruaanse restaurant dat je alvast op je to do lijstje kunt zetten.

Het Peruaanse gerecht ceviche is inmiddels niet meer weg te denken uit de Amsterdamse horeca. Dit populaire gerecht heeft de carpaccio van de troon gestoten en prijkt tegenwoordig op bijna iedere kaart van restaurants met internationale smaken. Maar Peru heeft nog zoveel meer te bieden. De geweldige keuken heeft zoveel verschillende invloeden. Zo vind je ook Chinese en Japanse smaken terug in de Peruaanse keuken. Het wordt dus hoog tijd voor een Peruaans restaurant die ons laat proeven van al dat moois en dat wordt NAZKA.

NAZKA high end Peruaans restaurant Van Woustraat

Op de plek waar ooit Stadskantine zat op de Van Woustraat in de Pijp komt Peruaans restaurant NAZKA. Founding father Raul Lansink is opgegroeid met een Peruaanse moeder en een Nederlandse vader en heeft chef Christian Motte (Peruaans van afkomst en al behoorlijk wat kookervaring opgedaan in onder andere Dubai, Londen en Genève bij onder andere Andina, Sr Ceviche en Alma ) aangetrokken om de leiding over de witte brigade te nemen.

Typische Peruaanse gerechten met een twist

De gerechten bij NAZKA zijn een eerbetoon aan Peru, het land van de Inca’s, de Andes, de Amazone en de Atacama woestijn. Je zult typisch Peruaanse gerechten zoals lomo saltado, aji de gallina, anticuchos en pollo a la brasa op de kaart terug vinden, maar dan wel met een stijlvolle en originele twist. Ook de alom bekende ceviche of een veggie tiradito zal niet ontbreken.

De signature dishes van NAZKA zullen zijn: 48 uur gemarineerde kippenpoot (zonder bot) met geglazuurde rocoto-peper en koriander yoghurt. Tiradito van sint-jakobsschelpen met amazone leche de tigre, tobiko en citroenblad. Lokale vis met Peruaanse “chifa” saus met gefermenteerde jalapeños en miso purée. Gegrilde pak choi met geroosterde sesamzaadjes. En de klassieke ceviche van dorade met zoete aardappel en avocado

Wow dat klinkt goed! NAZKA gaat 1 juni 2019 open.

NAZKA
Van Woustraat 120
Amsterdam De Pijp | Oud-Zuid | Amsterdam Zuid
Diner

Openingstijden volgen snel

Foto credits: Oof Verschuren

[mapsmarker marker=”160″]

Tags: Peruaans restaurant in Amsterdam | Peruaans restaurant Van Woustraat Amsterdam de Pijp |waar kun je Peruaans eten? | restaurants waar je ceviche kunt eten | high end Peruaans eten | Peruaans fine dining

Translate»
Lees vorig bericht:
Bam Boa Amsterdam beachclub Oost Weesperzijde
Bam Boa nieuwe spot met beach vibe aan de Weesperzijde

Bam Boa, een nieuwe spot om te chillen aan de Amstel. Lees verder

Sluiten