Getest: No Rules takeaway menu van driesterrenchef Jacob Jan Boerma

Ik weet niet hoe vaak jij een diner van een driesterrenchef thuis eet, maar ik niet zo heel erg vaak.

Maar nu het nieuwe restaurant van de met drie Michelinsterren bekroonde chef Jacob Jan Boerma No Rules in Amsterdam is over gegaan op takeaway zou jij dus zomaar vanavond kunnen tafelen met een driesterrenmaaltje. En dat gewoon thuis aan je eigen eettafel. Best wel heel erg tof niet?

Vorige week ging deze No Rules voor thuis live en ze vroegen mij het menu te testen. Ik kon mijn maaltje thuis laten bezorgen of komen ophalen. Aangezien ik gelijk de kans zag om het restaurant volledig af te zien (een tijdje terug kreeg ik nog een tour door het restaurant in wording), koos ik voor takeaway.

Het resultaat is een goed gesmoelde en slim ingerichte stoere zaak. In onderstaand filmpje kun je zien hoe restaurant No Rules eruit ziet.

Met aan iedere zijde van mijn fietsstuur een tasje bungelend fiets ik naar huis. De onwijze zin om te beginnen aan de gerechten, zowel om ze te bereiden als om ze te koken, doet de terugweg eeuwig lijken. Stiekem vind ik het uitpakken van de tasjes het leukste, alsof je heel veel cadeautjes uitpakt. Ok, dit is een sausje, dit is het dessert, wat zit hierin? Echt te gek. Dat is dan ook het eerste wat ik doe zodra ik het thuisfront bereik. Ze hebben bij No Rules gekozen voor een duurzamere manier van verpakken met kartonnen bakjes met plastic dekseltjes. Helemaal top. Het is superduidelijk wat bij wat hoort, alles is compleet en niets heeft gelekt. Altijd prettig.

Ik stal wat producten in de koeling aangezien we pas over een paar uurtjes eten en snoep stiekem alvast een madeleine (ik heb er vier, dus we hebben er nog genoeg na het diner). Wauw de madeleine heeft een prachtig glazuur van limoen en limoenzest. Echt waanzinnig.

Bij het menu zit ook wat brood en beurre noisette om te smeren. Lekker om te knabbelen voordat je begint aan het menu of voor wanneer je even de kookinstructiefilmpjes van de chef bekijkt. Vandaag eten wij vier gangen. De eerste gang is een salade van kreeft met kropsla, kruidenmayonaise, krokante kappertjes, geïmpregneerde citroen en vinaigrette van limoenblad. Een salade om blij van te worden. De kreeft is zo prachtig gegaard en wordt nóg spannender met de twee grandioze vinaigrettes en de verschillende frisse knapperige kruiden. De verschillende zuren en de ziltige smaken zijn waanzinnig. Ik lik beide borden af, gewoon omdat het kan en ik niets maar dan ook niets van al dat heerlijks wil missen. Topgerecht.

Dan volgt de prachtige gerookte forel met kafir lime, venkelpuree, jus van citroen en olijfolie en een heerlijke aardappelsalade. Wederom zijn de verschillende frisse zuren die zo kenmerkend zijn voor de sterrenchef in de juiste mate aanwezig en daar word ik ontzettend blij van.

No Rules takeaway menu Amsterdam

Het hoofdgerecht bestaat uit piepkuiken, gebarbecuede groentes , pesto van bonenkruid en een jus van komijn. Wederom weer een heerlijk gerecht. Malse piepkuiken, mooie jus, knapperige en smaakvolle veggies. Niets meer aan doen.

We eindigen met een heerlijk fris dessert: cremeaux van boerenyoghurt, mango, pitahaya, ananas en passievrucht. Er zit nog wat crumble bij om het geheel af te maken. Een mooie afsluiter van een te gek diner. Het afmaken van de gerechten is zo onwijs simpel (niveau’tje deksel eraf, bakje leeggieten en oventje aan en bakje erin en na een paar minuten er weer uit) en voor een mooie prijs geniet je van gerechten op topniveau.

Drie gangen kost €34,50 en vier gangen €42,50. Ook is er een vegetarisch menu (€32,50).

Bestellen kan online via hun site. Je kunt je diner vervolgens de volgende dag afhalen (tussen 16.00 uur en 18.00 uur). De No Rules takeaway is er op op donderdag tot en met zondag. De menu’s zijn af te halen van donderdag tot en met zondag.

No Rules
Marie Heinekenplein 5-8
Amsterdam Zuid | De Pijp | Oud-Zuid
Takeaway

Ook leuk om te lezen:

Tags: Michelinster takeaway Amsterdam | No Rules Amsterdam takeaway | beste afhaalmenu’s Amsterdam | restaurant No Rules op het Marie Heinekenplein in Amsterdam doet takeaway diner tijdens coronacrisis

Translate»
Lees vorig bericht:
Restaurant Mos takeaway Amsterdam
Getest: MOS Amsterdam sterrenmaaltijd voor thuis

MOS Amsterdam is vorige week onder de noemer @MOSsfeer begonnen aan takeaway van hun sterrenmaal. Lees verder

Sluiten