Getest: MOS Amsterdam sterrenmaaltijd voor thuis

MOS Amsterdam is vorige week onder de noemer @MOSsfeer begonnen aan takeaway van hun sterrenmaal.

Ze hadden geen betere naam voor hun afhaaldiner kunnen verzinnen, want wat doen ze hun gekozen naam eer aan. Wanneer je het menu van MOS afhaalt staat je niet alleen een grandioos culinair festijn te wachten, het is voor even weer alsof je écht uit eten bent.

Laten we beginnen bij hoe de gangen aangeleverd worden. Op ieder bakje en zakje staat een nummertje. Het is dus meteen superduidelijk wat bij welke gang hoort. Moet het in de koeling? Dan staat er koud op, dus hop die bakjes gaan gelijk de koelkast in.

Ook zit er een handig boekje met instructies hoe je de @MOSsfeer zo goed mogelijk thuis kunt realiseren. Kaarsjes en de speciale @MOSsfeer Spotifyplaylist aan zijn de eerste stappen van dit proces. Terwijl ik de bakjes met dezelfde nummers bij elkaar zet krijg ik zin om te beginnen met de eerste gang. In het boekje staan de instructies hoe de gangen bereid kunnen worden. Ben je wat meer visueel ingesteld? Op YouTube kun je de filmpjes terugvinden zodat je weet hoe je de bordjes Instagramwaardig kunt krijgen.

Terwijl ik de makkelijke instructies (spulletjes in de oven, sausje opwarmen in de pan etc) even doorneem peuzel ik alvast van de amuse (krokant kuipje van nori en een gel van mosterd en oude kaas). Een smakelijk bite waar mijn smaakpapillen mooi op scherp worden gezet. Ik krijg nóg meer trek in het diner!

Na de amuse volgt het broodje met boter en daarna duik ik de keuken in gewapende met zowel de tekstuele als de visuele instructies.

Mede-eigenaar Henry Pattiwael van Westerloo verzekerde me tijdens het oppikken van mijn Mos takeaway dat ik maximaal vijf minuten bezig zou zijn met de ‘finishing touch’. En hij heeft niets teveel gezegd. De handelingen zijn simpel en des te meer tijd hou je over voor de twee leukste delen: het mooi opmaken en het oppeuzelen van de creaties. Toegegeven de resultaten van chef Egon en zijn team zijn tig keer mooier, maar ik heb er ontzettend veel lol in en ik ben best trots op mezelf. Het chef’s life gevoel is helemaal aanwezig.

Los van het feit dat ieder gerecht geweldig mooi smoelt is het ook nog eens gruwelijk fijn. Chef Van Hoof weet zo goed zijn eigen signatuur te geven aan de gerechten door het mooie van de Franse keuken te combineren met Mediterraanse smaken en hier en daar een (Midden-)Oosterse tintje te geven aan zijn gerechten. Zo bestaat de eerste gang uit een perfect gegaarde en gemarineerde zeebaars met baba ganoush, linten van rettich en een vinaigrette van framboos waarvan je je bord aflikt (oh yes I did, hé dat is het voordeel van thuis eten). De crumble van quinoa geeft het gerecht textuur. De heerlijke langoustine is gewikkeld in slierten van gefrituurde dunne noedels wat het een Turks tintje geeft. De baharat kruiden helpen overigens ook een handje mee. Daarna volgt nog een gruwelijk fijne scholfilet met artisjok, pulpo, linzen en een jus met zwarte olijven en augurk. Man man man zo goed. We zijn er allebei even stil van. Ook het hoofdgerecht bestaande uit een roulleau van parelhoender en truffel een romige kippenjus met cognac is niet te versmaden. Ik vergeet even dat ik dit diner gewoon uren geleden heb opgehaald bij het restaurant aan ‘t IJ en het kilometers lang in bakjes en in een tasje aan mijn stuur heeft gebungeld. Dit is werkelijk waar dé ultieme restaurantervaring maar dan thuis. Wederom, kijk niet naar mijn bordenopmaakkunsten, want tja dat kan de zwarte brigade van MOS echt tig keer beter, maar het feit dat je zo gigantisch fijn gewoon thuis kunt eten is waanzinnig. Dan volgt het bordje waarvan ik vind dat ik die het allermooiste heb opgemaakt: het dessert. Chef Egon heeft een fris en spannend nagerecht voor ons in petto. Een granny smith gemaakt van witte chocolade, gevuld met een frisse saus, luchtige cakejes, waaiertjes van witte choco, een opbeurende compote, gel van lychee, verse lychee en crumble. Een afsluiter van het diner waar zelfs deze geen-dessert-fan van kan genieten.

Bekijk hieronder de recapvideo.

Poehee wat heeft MOS Amsterdam een fijn takeaway menu gecreëerd. Eentje die je zeker eens moet proberen.

Driegangen kost €39 pp, vier gangen kost €45 pp en voor vijf gangen ben je €55 pp kwijt. Je kunt ook kiezen voor een MOSDEAL all in 5 gangen menu voor 2 personen. Dat kost €159 in totaal.

Bestel je takeaway diner van MOS

MOS Amsterdam
IJdok 185
Amsterdam West | Westerdok
Takeaway

Ook interessant:

Tags: takeaway diner van sterrenzaak MOS Amsterdam | beste takeaways van Amsterdam | lekker eten afhalen in Amsterdam | Michelinrestaurant takeaway

Disclaimer

Op het gebruik van deze website (bysam.nl) zijn onderstaande gebruiksvoorwaarden van toepassing. Door gebruik te maken van deze website, wordt u geacht kennis te hebben genomen van de gebruiksvoorwaarden en deze te hebben aanvaard.

Gebruik van informatie
bySam streeft ernaar op deze website altijd juiste en actuele informatie aan te bieden. Hoewel deze informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld, staat bySam niet in voor de volledigheid, juistheid of actualiteit van de informatie.

Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. bySam aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie of de website en evenmin voor het niet goed functioneren van de website.

Uitingen op deze website
Op deze website uiten wij onze eigen mening. Deze is tot stand gekomen op basis van onze eigen ervaringen. Aan deze uitingen kunnen geen rechten worden ontleend.

Hyperlinks
Deze website kan hyperlinks bevatten naar websites van derden. bySam heeft geen invloed op websites van derden en is niet verantwoordelijk voor de beschikbaarheid of inhoud daarvan. bySam aanvaardt dan ook geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van websites van derden.

Intellectueel eigendom
Alle publicaties en uitingen van bySam zijn beschermd door auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten. Behalve voor persoonlijke en niet commercieel gebruik, mag niets uit deze publicaties en uitingen op welke manier dan ook verveelvoudigd, gekopieerd of op een andere manier openbaar gemaakt worden, zonder dat bySam daar vooral schriftelijk toestemming voor heeft gegeven.

Affiliate disclaimer:
In sommige artikelen en op sommige van onze pagina’s staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop of reservering doet, ontvangen wij een (kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten of diensten.

Translate»
Lees vorig bericht:
Otemba Ramen restaurant Amsterdam
Otemba Ramen nieuw ramenrestaurant in Amsterdam West

Otemba Ramen staat te stuiteren om zich te voegen aan het lijstje van Amsterdamse ramenrestaurants. Lees verder

Sluiten