Slurp je raak bij deze noodlesoup spots

Een noodlesoup naar binnen slurpen brings back memories. Toen ik nog een kleine Sam was maakte mijn moeder regelmatig een dampende kom gevuld met een smaakvolle bouillon en lange slierten noedels. Bij ons thuis kon een noedelsoepje eigenlijk altijd. Vroor het buiten? Neem een kom noodlesoup om je op te warmen. 35 graden buiten? Een bowl of noodles zorgt dat je van binnen dezelfde temperatuur hebt als buiten.

De wildgroei aan restaurants in Amsterdam waar je je tegoed kunt doen aan een noedelsoep juich ik dan ook toe. Vietnamese phò, Japanse ramen, Kantonese wanton of een Maleisische laksa je kunt ze allemaal slurpen in Amsterdam. Waar? Hieronder vind je waar je jouw favo noedels in bouillon kunt happen.

Sapporo Ramen restaurant Amsterdam

Japanse ramen noedelsoep restaurants

Het is geen geheim dat ik graag een ramen noodlesoup naar binnen slurp. De menukaart van deze ramenrestaurants worden gedomineerd door deze japanse noodle dish: Sapporo RAMEN SORA, Taka Japanese Kitchen in Toko Dun YongFou Fow Ramen en Ramen Ya. Maar ook bij restaurant Cha House en Sushilee kun je een heerlijke ramen noodlesoup krijgen.

Reserveer een tafel bij Ramen Ya:

Vietnamees restaurant Amsterdam Sen Viet

Phò een Vietnamese noedelsoep

Vietnamese phò is zo’n heerlijk tummy warming gerecht. Voor een portie heerlijke phò kun je terecht bij Saigon Café, Sen Viet, Pho 91, Bo NamPho Vietnamese Restaurant & Noodle Bar, Ô MAIThe Taste of Vietnam en FRNZY.

Reserveer hieronder bij Bo Nam:

wonton-noodle-soup-new-king

Chinese wonton noedelsoep

Voor een goede kom smaakvolle bouillon met wontons en noedels word ik nog steeds zo blij als een klein kind. Over trip down memory lane gesproken! Voor een goede kom Chinese wonton noedelsoep kun je je chopsticks rondzwaaien bij onder andere New King, Hoi Tin en Golden Chopsticks.

Reserveer hieronder bij New King:

Laksa noodles Amsterdam

Laksa noodle soup uit Maleisië

The world needs more laksa. Ik at laatst deze niet te versmaden noedelsoep bij restaurant Noo.me in Rotterdam en sindsdien crave ik nu en dan een kom met laksa. Dit uit Maleisië afkomstige gerecht bestaat uit een super smaakvolle soep met o.a. kippenbouillon, currypasta en kokosmelk en wordt getopt met noedels, garnalen en visballetjes. Echt niet te doen lekker. In Amsterdam kon je deze noedeldish al bij restaurant WAU op de Zeedijk eten. Zij maken een prima variant, maar nu heeft ook restaurant Cha House op de Linaeusstraat in Amsterdam Oost de laksa op de kaart staan. Helaas heb ik em nog niet kunnen proeven, maar dat gaat heel erg snel gebeuren.

Reserveer hieronder bij Cha House:

Zit jouw favo noodlespot er niet tussen? Stuur me een mail met waarom jouw favo spot er tussen moet komen te staan en wie weet zie je jouw noodlespot binnenkort op bySam.

Translate»
Lees vorig bericht:
Pinch Sum Dumpling dinner
Pop-up dumpling festijn op de Overtoom

Dumplings pop-up festijn Pinch Sum strooit met heerlijke homemade dumplings op de Overtoom. Lees verder

Sluiten