Otto Volante nieuw restaurant en natuurwijnbar op de Overtoom

Otto Volante op de Overtoom is er eentje om in de gaten te houden. Want deze nieuwe horecazaak vlakbij het Vondelpark zou zomaar een hele hele toffe spot kunnen worden.

Otto Volante restaurant en wijnbar

In de eerste plaats is Otto Volante een restaurant. Wie weleens heeft mogen snoepen van de culinaire creaties van de uit Italië afkomstige eigenaar en chef Riccardo Russo bij vin naturel bar Bar Centraal weet dat Ricco een fantastische chef is. En het wordt dus zeker geen straf om in zijn nieuwe restaurant wederom te kunnen smikkelen van zijn gerechten.

Bar Centraal wijnbar eten
Een van de prachtige gerechten van Ricco die ik at bij Bar Centraal

Maar Ricco kan naast verdraaid goed koken is ook behoorlijk wat vertellen over wijn. Hij heeft namelijk Wine and Enology gestudeerd aan de Universiteit van Pisa en is lange tijd sommelier geweest bij Enoteca Marcucci in Pietrasanta, Toscane. Hij werd zelfs tweede in de nationale sommelier competitie van Italië, Il Miglior sommelier d’Italia 2006 en mocht zichzelf om die reden rekenen tot de top van sommeliers in Italië. Dit valt allemaal te lezen op de website van Winestories. Dit natuurwijnimportbedrijf runt hij samen met Odile van der Weele. En samen met haar opent hij ook natuurwijnbar en restaurant Otto Volante. Op dezelfde website kun je lezen dat Odile na haar rechtenstudie WSET2 en WSET3 heeft behaald.

Otto Volante

Wie is nou die Otto? Dat dacht ik in ieder geval direct. Maar otto is acht in het Italiaans en ottovolante is het Italiaanse woord voor achtbaan. ‘Life is a rollercoaster,’ leest de caption van de eerste Instagrampost van Otto Volante dat een foto van een schroevendraaier achtbaan laat zien. Ook op hun website prijkt dezelfde foto van de attractie. Hoe dat zich in de praktijk gaat vertalen bij dit nieuwe restaurant op de Overtoom in Amsterdam West? Daar komen we hopelijk achter als deze natuurwijnbar en restaurant in één binnenkort open gaat. En naar verwachting wordt dat ergens begin van dit jaar. Ik hou je op de hoogte van de ontwikkeling rondom restaurant en vin naturel bar Otto Volante.

Otto Volante
Overtoom 534
Amsterdam West | Oud-West
Drinks | diner

Openingstijden volgen snel

[mapsmarker marker=”264″]

Foto: Maksym Kaharlytskyi

Tags: nieuwe wijnbar op de Overtoom | natuurwijnbar in Amsterdam | waar kun je natuurwijn drinken? | eigenaren Winestories openen restaurant en natuurwijnbar Otto Volante | nieuw restaurant op de Overtoom in Amsterdam West

Translate»
Lees vorig bericht:
Karavaan Amsterdam West restaurant bar
KARAVAAN de nieuwe zaak van De Drie Wijzen Uit Oost op het Kwakersplein is open

KARAVAAN gaat vandaag open aan het Kwakersplein in Amsterdam West. Lees verder

Sluiten