Pastai Amsterdam Italiaanse topper op de Jan Pieter Heijestraat

Buona sera! We zijn zojuist bij het Italiaanse restaurant Pastai Amsterdam op de Jan Pieter Heijestraat in Amsterdam West binnengestapt en worden warm onthaald door gastheer Vinnie. Het tafeltje het dichtbij het raam is volgens hem het beste tafeltje van het restaurant, dus in een mum van tijd hebben wij ons hieraan geïnstalleerd.

Direct reserveren bij Pastai Amsterdam

Pastai Amsterdam de smaak van Puglia

Het Italiaanse restaurant op de JP Heije is lang en smal en naast een gezellige grote aanschuiftafel hebben ze ook kleinere tafeltjes waar je met z’n tweetjes aan kunt zitten en een bartafel waar je met je neus naar de straat zit gericht zodat je goed mensen kunt kijken terwijl je van je pasta’tje prikt. Achterin de zaak is de open keuken waar de chef Italiaanse pasta’s en andere lekkernijen in elkaar draait. Net zoals onze gastheer komen de drie eigenaren van Pastai uit Puglia en zijn om en om in Amsterdam. Ze delen één woning en om de twee drie weken wisselen ze elkaar af. Wanneer ze vanuit het zuiden van Italië naar Amsterdam komen nemen ze heerlijkheden uit de regio mee, zoals de bijzondere worsten die ze serveren. Op de kaart staan vier anti pasti, vijf pasta’s en twee dolci. Alles klinkt heerlijk, dus we vragen Vinnie om hulp. Hij raadt ons de crème van prei en cicorie selvatiche (traditioneel groentegerecht uit Puglia) om mee te beginnen aan en aangezien we niet kunnen kiezen uit de gnocchi met pompoencrème, de papardelle met hertenragout en de tagliatelle met champignons en worstjes krijgen we van alledrie een kleinere portie zodat we alles kunnen proberen. Held!

De cicorie is heerlijk en het bewijs dat een heerlijk gerecht niet ingewikkeld hoeft te zijn als je mooie producten gebruikt. Een fijne opwarmer van de avond. Ook de preicrèmesoep is bijzonder smaakvol en mooi in balans qua smaken.

Hier word ik gelukkig van: drie borden vol met mooie pasta’s voor mijn neus. En ze ruiken heerlijk! Alle pasta’s van Pastai worden met de hand gemaakt en de meeste producten worden speciaal uit Italië gehaald. Alhoewel de gnocchi en de ragout van hert fantastisch zijn, zijn we het unaniem over eens dat de tagliatelle met champignons en worstjes de winnaar is van de drie pasta’s. De smaak is zo mooi en warm. Niet te doen gewoon. I love it.

Pastai Amsterdam Italiaans restaurant

Nog even een tiramisu’tje om het af te leren en we waggelen voldaan naar huis. Wat is Pastai toch een heerlijke plek om een pasta’tje te doen. De bediening is top, de wijnen goed en het eten subliem. Ik kom hier snel weer terug.


Reserveren bij Pastai

Pastai Amsterdam
Jan Pieter Heijestraat 118
Amsterdam West | Oud-West
Diner

Openingstijden Pastai:
Maandag tot en met zondag van 17.30 uur tot 22.30 uur

[mapsmarker marker=”124″]

Tags: Italiaans restaurant Amsterdam Oud-West | Italiaans restaurant Jan Pieter Heijestraat Amsterdam West | waar kun je lekker Italiaanse pasta eten in Amsterdam? | de keuken van Puglia

Translate»
Lees vorig bericht:
Uncle Lee Amsterdam Korean fried chicken
Uncle Lee is the place to be voor Korean fried chicken

"Een ketting van sticky and sweet chicken wings," Lees verder

Sluiten