Uncle Lee is the place to be voor Korean fried chicken

“Een ketting van sticky and sweet chicken wings,” zei ik altijd als mensen me vroegen waar ze mij voor wakker konden maken. En nu is er Uncle Lee, de koning van Korean fried chicken, en deze kippenkoning maakt het wel heel erg makkelijk om deze midnight munchie van mij te stillen.

Uncle Lee Korean fried chicken in Amsterdam West

Midden tussen de bedrijven op het Van Slingelandtplein in Westerpark staan ze bij Uncle Lee zeven dagen in de week de crispy chicken uit het hete vet te hengelen. Kippenvleugels, kippenpoten, extra grote drumsticks en boneless chicken. Je kunt kiezen uit vier smaken: Extreme fire chicken (flink blussen is nodig), fire chicken (blussen eventueel nodig), honey combo met citroen, echte honing en tijm, sweet chili (met verse gember en chili) en de krokante kip op basis van Koreaanse soja. Uncle Lee maakt alles vers en ze hebben er een jaar over gedaan om de receptuur te finetunen. Alles hebben ze eraan gedaan om ervoor te zorgen dat de kip van buiten superkrokant is en van binnen lekker sappig. Zo wordt de kip eerst nog gepekeld voordat het gefrituurd wordt.

Korean fried chicken Uncle Lee Amsterdam

Krokante kip laten bezorgen, afhalen of ter plekke op eten

Uiteraard was ik bijster nieuwsgierig naar de Korean fried chicken van deze Koreaanse oom, want ik heb me laten vertellen dat hij nogal streng is over de smaak en kwaliteit van deze krokante kip en dat wekt verwachtingen. Dus daar ging de bestelling en even later stond de bezorger voor de deur. Gewapend met heel veel lekker kluifbare kippetjes en coleslaw, ingelegde rettich, gestoomde rijst en twee biertjes. Ik was zo blij als een kind met mijn tassen vol met eten. Ik zette mijn tanden in het eerste stukje en wauw niets was teveel gezegd. Eerst gingen mijn tanden door een krokant en tegelijk sticky sweet korstje om vervolgens op sappig kippenvlees te stuiten. Langzaam en netjes eten kan niet met de kip van Uncle Lee want je wilt gewoon meer en meer. De bijgerechten vond ik een fijne frisse afwisseling, dus wat mij betreft er zeker bij bestellen. Alle smaken zijn niet te doen lekker, maar als ik er eentje moet benoemen tot favoriet zal het denk ik de sweet chili zijn. Of nee misschien toch de honey combo. Wat je ook bestelt, you can’t go wrong.

Gefrituurde Koreaanse Kip Uncle Lee Amsterdam Lekkerste krokante kip Uncle Lee Heerlijke kip bestellen Uncle Lee Amsterdam Kip thuis laten bezorgen Uncle Lee Uncle Lee Korean Fried Chicken afhaal bezorgen Uncle Lee Amsterdam kip bestellen

Ik liet mijn kip van Uncle Lee thuis bezorgen, maar je kunt ook langs gaan om je kip af te halen of ter plekke op te kluiven. Ze hebben namelijk een paar tafeltjes staan. En extra goed nieuws voor Korean fried chicken fans die in (de buurt van) Amstelveen wonen. Er komt daar een Uncle Lee Express vestiging in Augustinuspark. Je kunt dus daar je kip afhalen of daar eten aan één van de tafeltjes.

Oh en goed om te weten. Uncle Lee is ook bezig met een veganlijn en Koreaanse salades.

Uncle Lee
Van Slingelandtplein 7
Amsterdam West | Staatsliedenbuurt | Westerpark
Borrel | diner | afhalen | bezorgen | late night snacken
Website van Uncle Lee

Openingstijden:
Maandag tot en met zondag van 17.00 uur tot 0.00 uur

[mapsmarker marker=”125″]

Tags: Korean fried chicken in Amsterdam | Koreaanse gefrituurde kip in Amsterdam | krokante kip thuis laten bezorgen | de beste krokante kip van Amsterdam

Translate»
Lees vorig bericht:
Vijf plekken in Bangkok waar je zeker gegeten moet hebben

Voor mij staat op reis gaan gelijk aan op culinaire ontdekking gaan. Lees verder

Sluiten