Persijn restaurant met kas en rooftopbar Juniper & Kin openen dit najaar

Amsterdam Oost kan zich klaarmaken voor een wel heel erg tof concept dit najaar. Er gaat dan namelijk een wel heel erg gaaf restaurant met eigen kas en een te gekke rooftopbar open. Persijn is een nieuw restaurant in Amsterdam Oost waar de Hollandse keuken de hoofdrol speelt. Uiteraard krijgen de Nederlandse gerechten hier een vernieuwend jasje. Het nieuwe restaurant in Oost noemt zichzelf dan ook een Dutch Eatery waar je kunt aanschuiven voor vers, verantwoord en vooral lekker eten. Dat klinkt zeker niet verkeerd. En bovenin het gebouw komt rooftopbar Juniper & Kin.

Persijn Nederlands restaurant met eigen kas

En het woordje vers kun je wel heel erg letterlijk nemen. Want een deel van de producten waarmee ze de culinaire creaties maken komt uit eigen kas. En dit is wel een heul bijzondere kas, want je vindt de groen produceerder namelijk op de 22e verdieping. Daar op (voor Hollandse begrippen) grote hoogte worden groenten, kruiden, fruit en zelfs vis verbouwd. Ok, das best wel cool.

Uiteraard is het onmogelijk om met hun eigen verbouwde ingrediënten alle restaurantgasten van een volle buik te voorzien, vandaar dat er ook gewerkt wordt met ondernemers uit de buurt.

restaurant Persijn Amsterdam

Rooftopbar Juniper & Kin

Maar er is dus meer, als je de lift naar boven neemt beland je in rooftopbar Juniper & Kin. Ik kan me nu al voorstellen wat voor waanzinnig uitzicht over Amsterdam Oost je hebt vanaf dit dak. Je kunt hier chillen met kleinere raw-food gerechten. Uiteraard weer van de hand van chef Alexander en gemaakt van vers spul uit eigen kas.

Culinaire creaties

Oh man ik heb nu al zin om aan te schuiven bij Persijn, maar ik moet nog even geduld hebben. Want het nieuwe restaurant met eigen kas gaat pas aankomend najaar open. En eerlijk gezegd verwacht ik best wat van dit restaurant. Niemand minder dan sterrenchef Luc Kusters van Bolenius heeft een flinke vinger in de pap wat betreft de kaart. Hij is culinair adviseur en gaat dus niet zelf koken. Het rammelen met de pannen laat hij over aan Alexander Brouwer (voorheen headchef bij Sass café in Dubai, sous-chef onder Schilo van Coevorden in het Conservatorium Hotel en senior sous-chef van het Amstel Hotel).

QO hotel nieuwe duurzaam hotel

Zowel restaurant Persijn en rooftopbar Juniper & Kin komen in het nieuwe duurzame QO hotel van de InterContinental Hotels Group in het Amstelkwartier.

Persijn
Amstelvlietstraat 2c
Amsterdam Oost
Ontbijt | lunch | brunch | diner

Juniper & Kin
Amstelvlietstraat 2c
Amsterdam Oost
Drinks & bites

Openingstijden Persijn:
Dagelijks open voor ontbijt, lunch en diner. Exacte openingstijden volgen snel.

Rooftopbar Juniper & Kin is ’s avonds open voor drinks en small bites.

Foto credits: Persijn

[mapsmarker marker=”381″]

Translate»
Lees vorig bericht:
Frank's Smoke House winkel Amsterdam
Frank’s Smoke House opent Frank’s Restaurant Amsterdam

Frank's Smoke House opent Frank's Restaurant! Lees verder

Sluiten