Pinch Sum het leukste pop-up dumpling event

Pinch Sum is een walhalla voor dumpling lovers zoals ikzelf. Hun pop-up dinners staan gelijk aan één groot feest van vers gevulde springrolls en zijdezachte deegpakketjes gevuld met de heerlijkste en verrassende dingen. Sounds good? Trust me it is!

Ook de locatie van pop-up dinner Pinch Sum is geweldig: locatie Tunnel 37. Een fijne ontspannen en intieme spot om samen met andere Asian food liefhebbers te genieten van de heerlijke zelfgemaakte culinaire creaties van Megan Vasko (founder) en haar team (o.a. haar partner Ed). Wat ik extra leuk vind aan deze locatie is dat de trein letterlijk over je heen rijdt en op de een of andere reden werkt dat wel lekker ontspannend.

pinchsumpopupdiner

Gastvrijheid

Bij binnenkomst in Tunnel 37 valt er gelijk een deken van warmte over je heen. Team Pinch Sum ontfermt zich gelijk over je en vanaf het moment dat je voet over de drempel zet kun je ervan verzekerd zijn dat je glas geen seconde leeg is en je overal dumplings ziet. Heerlijk!

Springrolls!!

Het eerste deel van de avond komen de schalen gevuld met verse rijstloempia’s voorbij. Oh wat heerlijk!! Vanavond hebben we rijstvellen gevuld met zalm en asperges, vega pad thai en Buffalo Chicken. Ze zijn allemaal waanzinnig lekker, maar de pad thai loempia is mijn favoriet. Knapperige groenten, ei, pinda’s en koriander samengerold tot een heerlijk hapje. Ik blijf ervan eten!

pinchsumspringroll pinchsumrijstloempia

Dit zijn ze dan….de pad thai fresh spring rolls. Hmmmm!

pinchsumloempia

Dumpling time

En dan is het dumpling time! We krijgen eerst de homage, de hulde aan de traditionele dumpling gevuld met varkensvlees. Zo kunnen we rustig kennis maken met de deeghapjes om vervolgens het echte werk van Pinch Sum te mogen proeven. Schalen vol dumplings gevuld met de meest lekkere en verrassende dingen. Wat dacht je van dumplings gevuld spinazie en feta, Thaise green curry chicken dumplings, bobotie dumbpling of chicken Barbacoa wonton?

pinchsumdumpling pinch sum dim sum

Deze rakkers zijn mijn nummer één van de avond: Bobotie Dumpling. Goed gekruid varkens- en rundvlees met een zoetje van mango, abrikoos en rozijnen. Pinch me am I dreaming? So good!!

dimsum pinch sum pinchsum amsterdam dumping

Meet team Pinch!

pinchsumamsterdam

Megan Vasko (zie foto hieronder) heeft een grote liefde voor lekker eten en dat proef je terug in de kleine gevulde wondertjes. Zij en haar Pinchteam stoppen al hun passie en creativiteit in de deegrolletjes die ze één voor één zelf dicht pinchen. Wat een festijn om van haar dumplings te eten! Ze wil de wereld veroveren one dumpling at a time en als ze zo door gaat, gaat het haar zeker lukken!

pinchsum megan vasko

For the love of dumplings!

pinch sum dimsum amsterdam

Als dessert: Een super gezellige fortune cookie.

Pinch Sum Amsterdam dumplings

Ook snoepen van de heerlijke dumplings van Pinch Sum? Megan laat Amsterdam kennis maken met haar dumplings en springrolls tijdens de Neighbourfood Market en ze organiseert vaak pop-up dinners zoals deze avond bij Tunnel 37 in Amsterdam West (Tussen de Bogen 37).

Zondag 24 mei: Neighbourfood Market
Dinsdag 26 mei: Multi-course pop-up dinner at Tunnel 37
Donderdag 11 juni: Multi-course pop-up dinner at Tunnel 37
Donderdag 25 juni: Multi-course pop-up dinner at Tunnel 37

Zeker weten dat je nooit meer een Pinch Sum dumpling dinner wilt missen? Volg Pinch op Facebook!

[mapsmarker marker=”119″]

 

Translate»
Lees vorig bericht:
GlouGlou Amsterdam wijnbar
GlouGlou no nonsense wijnbar in de Pijp

Met de laatste zonnestralen van de dag op mijn snuit en een wijntje in de hand vermaak ik me wel...

Sluiten