Verse frietjes en gebraden kippetjes bij Chefs Poulets & Frites

Friet is één van mijn favo food. Iedere dag en zelfs meerdere keren per dag, why not?Maar dan wel goede patat en hemelse (huisgemaakte) mayo. En nu staat er een nieuwe foodspot op mijn favo lijstje: Chefs Poulets & Frites. Een spot waar je terecht kunt voor très chique verse patat en gebraden kippetjes.

chefs-poulet-frites-amsterdam

Dit zaakje zit op het Scheldeplein in de Rivierenbuurt en ze toveren hier goudgele huisgemaakte frietjes uit het vet voor je. Een flinke dot homemade mayonaise en/of ketchup erbij en smullen maar. En er is meer! Want naast goudgele aardappelstaafjes hebben ze ook een rotisserie waarin ze kippetjes braden. Ohhhhh my…:)

chefs-poulets-friet-amsterdam

Je kunt kiezen uit Franse boerderij maïskip of Hollandse scharrelkip opgeleukt met citroenkruiden van de chef of piri piri kruiden… Als je hiervan geen trek krijgt.

chefs-poulets-frites-amsterdam-zuid

Het enige is dat je het niet ter plekke kunt oppeuzelen. De lange tafel in de zaak is alleen voor privédiners. Those damn regulations. Dus dat wordt het patatje buiten op het muurtje opeten en de Hollandse scharrelkip thuis in de oven opwarmen.

Van deze frietjes word ik intens gelukkig. Lekker droogkrokant van buiten en zacht van binnen) en on the side een heerlijke huisgemaakte mayo om de aardappel in te dippen. Niets meer aan doen dus.

chefs-poulets-frites-patat-amsterdam

Zo komt de kip uit de oven:

chefs-poulet-frites-kip

Het gevogelte is lekker mals, maar flink aan de zure kant. Er zit citroen in de buikwand en met de citroenkruiden aan de buitenkant erbij is het bij sommige stukken van de kip net iets te heftig. De kip had eigenlijk bestemming om te knabbelen tijdens het koken, dus we hebben de tweede en de derde dag nog wat te snacken. En dat is fijn want de dagen erna wordt de kip alleen maar fijner en fijner.

Chefs Poulets & Frites
Scheldeplein 20
Amsterdam Zuid | Rivierenbuurt

Openingstijden:
Dinsdag tot en met vrijdag van 12.00 uur tot 20.00 uur
Zaterdag van 12.00 uur tot 18.00 uur
Zondag van 12.00 uur tot 20.00 uur

[mapsmarker marker=”250″]

 

Translate»
Lees vorig bericht:
Een bewust wijntje nippen

Voor een goed glas wijn ben ik altijd wel te porren. Zeker als ik hiermee ook nog eens iets goed...

Sluiten