Primi opent een tweede Italiaanse cucina bar in Amsterdam Zuid

Primi Bar en Cucina op de Van der Hoopstraat in de Staatsliedenbuurt is zo’n heerlijke plek voor een aperitivo. Lekker jezelf (binnen of op het terras) installeren met een bubbeltje of een wijntje en wat antipasti en daarna nog meer wijntjes en hop een pasta’tje of een risotto erachteraan. Op de een of andere manier lijken de avonden bij Primi Amsterdam langer te duren. Toen ik vorig jaar op 5 mei voor het eerst bij Primi binnenrolde na een dagje buiten feesten werd ik zo warm onthaald en het was meteen duidelijk dat deze gezellige Italiaanse bar er eentje is om verliefd op te worden. De uit Sicilië afkomstige eigenaren Valerio d’Amore en Matteo Sineri houden duidelijk van mensen en vinden het heerlijk om hun gasten in de watten te leggen en te laten proeven van al het lekkers dat hun thuisland te bieden heeft. Gisteren was ik even bij deze twee lieverds om foto’s te maken voor IENS Insider en ze fluisteren me iets geweldigs in: Ze gaan een tweede Primi openen!

Primi Cucina en Bar Amsterdam Zuid

Deze tweede Primi Cucina en Bar wordt groter dan de eerste Primi Bar en Cucina in Westerpark. ‘De keuken is veel groter en dat is zo fijn,’ vertelt Valerio enthousiast. En dat gaan we terugzien op de kaart. Want kun je bij Primi op de Van der Hoopstraat met name kiezen uit antipasti en pasti bij restaurant Primi in Zuid komen er ook secondi op de kaart. Chef Matteo: ‘We krijgen drie visgerechten en drie vleesgerechten’. De twee mannen stralen als ze vertellen over hun tweede Italiaans restaurant. Waar deze Primi in Zuid precies komt? Ken je Italiaans restaurant La Favola op de Amstelveenseweg (grens Schinkelbuurt en Willemsparkbuurt)? Nou die gaat weg en in de plaats daarvan krijgen we deze waanzinnig fijne Italiaans restaurant en bar. Goed nieuws dus voor iedereen die gek is op zowel Italiaans eten, vino en Italiaanse gastvrijheid, want aan deze drie zal het absoluut geen gebrek zijn bij de nieuwe Primi.

Primi Cucina en Bar Amstelveenseweg Amsterdam

Opening Primi op de Amstelveenseweg

Ok leuk allemaal, maar je wilt natuurlijk weten wanneer je eindelijk jezelf kunt begraven in hun Italiaanse lekkernijen. Valerio vertelt me dat ze in mei de sleutel krijgen en vanaf dan kunnen ze gaan beginnen met de verbouwing. Dus naar verwachting gaan ze ergens in juni open. Dus nog heel eventjes geduld.

Primi
Amstelveensweg 143
Amsterdam Zuid
Aperitivo | drinks | diner | fijn terras

Openingstijden Primi Cucina en Bar:
Volgen snel

[mapsmarker marker=”8″]

Tags: Primi opent tweede restaurant en bar in Amsterdam Zuid | Primi opent tweede restaurant en bar op de Amstelveenseweg | nieuw Italiaans restaurant Amstelveenseweg | nieuwe Italiaanse bar Amstelveenseweg | nieuwe hotspot Amstelveenseweg

Translate»
Lees vorig bericht:
Italian District pizza Amsterdam West
Italian District nieuwe pizza spot op de Kinkerstraat in Amsterdam West

Italian District opent binnenkort op de Kinkerstraat in Amsterdam West. Lees verder

Sluiten