De leukste ramen noodles spots in NYC

Als je af en toe last hebt van een serious craving in ramen noodles, dan zit je in New York City helemaal op je plek. In the big apple struikel je van Manhatten tot aan Long Island City haast over de ramen noodle restaurants. Ieder met hun eigen ramen noodle stijl. Want dat is het coole aan ramen noodles, er zijn geen regels voor deze Japanse noedelsoep. En aangezien de chefs in NYC best wel wat lef hebben, freestylen ze er lustig op los met deze bowl of goodness. Afhankelijk van waar je warm van wordt, kun je jouw favo ramen spot kiezen.

Ramen noodles NYC

En de keuze is er reuze, er zijn tig ramenrestaurants in New York. Om je een idee te geven, er zijn genoeg ramententen om een heus foodmap met alle ramenspots te vullen. Dit zijn mijn drie favo ramenrestaurants van New York City.

Ivan Ramen NYC

Ivan Ramen

Nadat ik de aflevering van Chef’s Table had gezien over hoe de New Yorkse Ivan Orkin na jaren in Tokio een ramentent middenin een echte Japanse wijk te hebben gerund besloot terug te keren naar zijn hometown om het trucje in NYC te doen, moest ik natuurlijk naar Ivan Ramen. Ivan is niet tevreden over de bestaande ramennoodles en maakt ze dus zelf met een eigen mix van verschillende meelsoorten. Het smalle tentje is alles behalve knap of fotogeniek. De ramenlovers zitten zij aan zij aan de bar of opgepropt aan de kleine tafels. En het maakt niet uit, want iedereen weet dat zodra ze een kom met good stuff voor hun neus hebben alles om hen heen vergeten wordt. Wat een gruwelijke lekkere ramen eet je hier. Ik kies voor de ramen die niet zozeer een soep heeft, maar meer een saus. Met heel veel knoflook en op drie manieren bereide spek. Dit is umami all over the place. En oprecht de allerbeste noodles die ik ooit heb gehad. Wat een bite! De slierten knappen gewoon tussen je tanden. Echt wat een ramenparadijs.

Ivan Ramen
25 Clinton St.
Manhattan, NYC

Momofuku Noodle Bar

Umamikoning David Chang heeft inmiddels een imperium aan foodspots in Manhattan. Eentje ervan is Momofuku Noodle Bar, de ultieme spot om een kom met ramen te happen. Er komt een heerlijke BBQ geur van de stomende kom met noodles af. Dat belooft veel goeds. Helaas is het meer een genot voor de neus dan voor mijn smaakpapillen. De broth is behoorlijk licht van smaak, maar heeft wel een lichte vlees en rooksmaak. En ook al zijn de noodles redelijk dik (zo’n 3 mm) ze zijn lang niet zo chewy als die van Ivan Ramen. Een prima bowl of ramen, maar niet eentje om naar te verlangen.

Momofuku Noodlebar NYC

Gelukkig heb ik ook een befaamde Momofuku bun besteld. Helaas niet met buikspek, maar met shiitake, maar wat een crimineel lekkere bun. De shiitake is bizar krokant, super sappig en bomvol smaak. Dit komt onder andere door de zoete hoisin saus die een tikkie zout is, de bosui en de gezuurde en zouten komkommer. Kijk hiervoor wil je terugkomen.

Momofuku bun

Momofuku Noodle Bar
171 1st Avenue
Manhattan, NYC

Mu Ramen

Grote kans dat je in de rij staat als je hier een ramen wilt happen. Dit ramenrestaurant in Long Island City is uber cool zonder dat ze er moeite voor hoeven te doen. Je slurpt je noodlesoep aan de bar met je neus bovenop de handen van de chef of aan de grote tafel middenin de zaak. Ze toveren hier een smaakvolle bouillon op tafel met dunne noedels en fijne toppings. Persoonlijk hou ik meer van de dikkere noedels, maar Mu Ramen heeft fijne ramen waar ik graag voor in de rij sta.

Mu Ramen NYC

Mu Ramen
1209 Jackson Ave.
Long Island City, NYC

 

Translate»
Lees vorig bericht:
Oedipus Brewing terras noord
Wijnbars en bierbrouwerijen met terras

Het is terrasweer en we mogen weer! Kun je ook niet wachten om de terrassen te bestormen Lees verder

Sluiten