Wijnbars en bierbrouwerijen met terras

Het is terrasweer en we mogen weer! Kun je ook niet wachten om de terrassen te bestormen en jezelf te laten zakken in een terrasstoel om er vervolgens nog heel erg lang niet uit te komen? Dan heb ik een tip voor je om je terrassessie nóg iets fijner te maken (ja ja het kan echt): Een terras pakken bij een wijnbar of bierbrouwerij met proeflokaal en terras. Zo kun je lekker van verschillende wijnen en bieren proeven en ook nog eens wat zonnestralen absorberen. Wie wil dat nou niet? Dus alstublieft de wijnbars en brouwerijen met terras.

[Artikel geupdate op 3 juni 2020]

Bierbrouwerijen met terras

Een ijskoud biertje smaakt toch wel het lekkerst in de zon. Deze bierbrouwerijen hebben een eigen proeflokaal én een terras. Als deze spots geen vaste plek in je must visit lijstje krijgen weet ik het ook niet meer.

Bierbrouwerij met terras Amsterdam West

De Prael Houthavens

De eerste De Prael zit op de Wallen en zijn jongere broertje zit nu in de Houthavens. Er wordt hier ook bier gebrouwen en je kunt er bier proeven op het terras.
Meer over De Prael Houthavens

Brouwerij Troost Amsterdam Westergas

Brouwerij Troost Westergas

Bier en burgers gaan goed samen. Komt dat even goed uit dat je op het grote terras van Brouwerij Troost Westergas beiden kunt krijgen. Je kunt hier overigens ook koude biertjes scoren om mee te nemen het Westerpark in.
Meer over Brouwerij Troost Westergas

Gebrouwen door Vrouwen

Het terras van Gebrouwen door Vrouwen op de Jan Pieter Heijestraat is toch wel een van de gezelligste terrassen van de JP. Terwijl je chillt op het terras kun je lekker alle biertjes proberen. Zeker geen straf.
Meer over Gebrouwen door Vrouwen

TEARS van Butcher’s Tears

TEARS is de tweede spot van bierbrouwerij Butcher’s Tears in de oude FeBo op de Jan van Galenstraat. Ze hebben een grote biergarten geopend waar je wel heel erg fijn hun biertjes kunt wegtikken.

Bierbrouwerij met terras Amsterdam Oost

Tapperij De Eeuwige Jeugd

Op het gezellige terras van Tapperij De Eeuwige Jeugd is het goed toeven. Biertje erbij en je kunt tot laat lekker blijven hangen.

Brouwerij ’t IJ

Bij Brouwerij ’t IJ in Amsterdam Oost zit je prinsheerlijk op het terras aan de Zeeburgerstraat, maar je kunt jezelf ook aan de achterzijde installeren met een ’t IJ-biertje aan het water.
Meer over Brouwerij ’t IJ

Poesiat en Kater terras Amsterdam oost

Poesiat  & Kater

Op dit giga terras van bierbrouwerij Poesiat & Kater in Oost moet je toch wel een plek kunnen bemachtigen? Terwijl je over het water tuurt kun je je lippen zetten aan glazen gevuld met hun zelfgebrouwen bier.
Meer over Poesiat & Kater

Brouwerij Troost Oost

Brouwerij Troost Oost heeft volop zelfgebrouwen biertjes en een terras aan de Linnaeustraat. Neem er een burger of borrelsnacks bij en je wilt voorlopig niet meer weg.
Meer over Brouwerij Troost Oost

Bierbrouwerij met terras Amsterdam Zuid

Butcher’s Tears

Over een verborgen bierbrouwerij met terras gesproken. Het terras van Butcher’s Tears is uber laidback. Het meubilair past totaal niet bij elkaar en iedereen zit waar het kan en dat is juist de charme van dit terras.
Meer over Butcher’s Tears

Brouwerij Troost terras zuid

Brouwerij Troost

Met een Brouwerij Troost biertje voor je neus zit je opperbest op het terras aan het Cornelis Troostplein. Als je trek krijgt, kun je wat lekkers te happen bestellen.
Meer over Brouwerij Troost

Bierbrouwerij met terras Amsterdam Noord

Oedipus Brewing terras noord

Oedipus Brewing

Het terras van Oedipus Brewing in Amsterdam Noord heeft chillness uitgevonden. Als het je lukt om een plek op de autobank te bemachtigen zit je als een echte koning(in). Als je alle bieren van de kaart wilt proberen, ben je wel even zoet. En natuurlijk hap je een burger van The Beef Chief weg als je er toch bent.
Meer over Oedipus Brewing

Walhalla Craft beer taproom

Het bierproeflokaal (met terras) van het biermerk Walhalla. De bierbrouwerij vind je ernaast en natuurlijk hebben ze ook bijpassende snacks!
Meer over Walhalla

Dit zijn de nieuwste terrassen van Amsterdam

Wijnbars met terras

Moet je niets hebben van die goudgele pretcilinders en is druivennat meer jouw ding? Bij deze wijnbars met terras kun je te gek wijntjes drinken in de open lucht.

Wijnbars met terras Amsterdam West

Barrica Amsterdam wijnbar

Barrica

Wijn drinken met tapas on the side doe je uiteraard op het terras van Barrica. Ideaal als je niet zo van shabby terrassen houdt, want het terras van deze wijnbar in Oud-West ziet er door een ringetje te halen uit.
Meer over Barrica

Bar Centraal terras west

Rayleigh & Ramsay Overtoom

Bij Rayleigh & Ramsay kun je zelf bepalen hoeveel wijn je drinkt. Een heel glas, een half glas of een nipje. Ze hebben tig wijnen op tap die je zelf kunt inschenken met een speciale kaart. Hoe leuk! En op zonnige dagen drink je je zelfgevulde glas wijn gewoon op op hun terras aan de Overtoom. Fijn!
Meer over Rayleigh & Ramsay

Bar CocoVin

Wat voorheen Wester Wijnfabriek was is nu Bar CocoVin. Een te gekke plek midden op het Westergasterrein om wijntjes te drinken in de zon.

Bar Centraal

Het terras van wijnbar Bar Centraal is wel heel erg fijn om een wijntje te drinken en een vorkje te prikken. Want naast vin naturel hebben ze ook heerlijk gerechten om samen van te snoepen.
Meer over Bar Centraal

Wijncafé Worst

Het terras van wijncafé Worst is klein maar fijn. Terwijl je aan één van de schattige tafeltjes zit kun je te gek wijn nippen en knabbelen van hun heerlijke worst of ander meaty lekkers. Probeer vooral de bloedworst en de kreeftenworst. Echt niet te doen lekker.
Meer over wijncafé Worst

Winehouse SOMM

Het terras van Winehouse SOMM is een perfecte plek om wijn te nippen en wat lekkers te happen in de zon. Je hebt nog tot laat de zon op je snoet, dus dat is fijn. Eigenaar en chef Sascha kan bijzonder goed koken, dus ik zou er zeker wat lekkers bij nemen. En ook hun wijncollectie is fijn fijn fijn.
Meer over Winehouse SOMM

El Hermano de Kique

Wijn nippen in de Spaarndammerbuurt doe je natuurlijk bij El Hermano de Kique. Op hun terras aan de Spaarndammerstraat is het mensen kijken en wijndrinken in één. Wat wil je nog meer?
Meer over El Hermano de Kique

Wijnbars met terras Amsterdam Zuid

Wijnbar Paulus Ceintuurbaan Amsterdam

Wijnbar Paulus

Een borrelplankje met een goed glas wijn scoor je op het terras van Wijnbar Paulus aan de Ceintuurbaan. Eigenaar Paul helpt je graag een keuze maken tussen de door hem zelf geselecteerde wijnen.
Meer over Wijnbar Paulus

wijnbars met terras GlouGlou Amsterdam

GlouGlou

Het terras van wijnbar GlouGlou in de Pijp is er eentje om verliefd te worden. Een plekje vinden is een uitdaging, maar als je eenmaal zit wil je niet meer weg. Het terras heeft een heerlijk avondzonnetje. Een top plek om van hun vin naturel te nippen.
Meer over GlouGlou

Wijnbar Boelen

Zeker niet het mooiste terras van de Pijp (tenzij je houdt van rotan), maar het is goed vertoeven op het terras van Wijnbar Boelen met uitkijk over het Gerard Douplein. Er is genoeg wijn om uit te kiezen en je kunt gewoon blijven zitten als je serieus trek hebt gekregen. Ze serveren hier namelijk gewoon hele maaltijden.
Meer info over Wijnbar Boelen

Rayleigh & Ramsay

De allernieuwste wijnbar met terras in de Pijp. Vrijdag 6 april gaat Rayleigh & Ramsay open op de Van Woustraat. Bij deze wijnbar tap je je eigen wijntjes met een speciale kaart. Het terras op het zuidwesten heeft tot lekker laat zon. En ook de kaart is gevuld met lekkere dingen om je tanden in te zetten. Fijne wijnspot in de zon dus!
Meer over Rayleigh & Ramsay

Wijnbars met terras Amsterdam Oost

4850

Hun wijncollectie is er eentje waar je u tegen zegt en ze hebben een lekker groot terras in Amsterdam Oost waar je heerlijk kunt toeven. Bestel ook wat lekkers om te eten, want ze hebben zoveel fijns op de kaart en dat wil je zeker niet missen!

Meer over 4850

Wijnbar 4850 restaurant Nordic food Amsterdam

Alba

Op het terras van Alba kijk je uit over de Wibautstraat. Je kunt hier waanzinnig goed eten en ze schenken met alle liefde een natuurwijntje voor je in.

Clos Amsterdam

Een handgemaakt wijntje nippen doe je op het terras van het nieuwe Clos Amsterdam op het Beukenplein. Eigenaar Rutger werkte hiervoor jarenlang bij de populaire wijnwinkel Grape District maar vond het tijd voor een eigen wijnbar. Wanneer je neerstrijkt bij Clos kun je uiteraard ook wat lekkers erbij eten.
Meer lezen over Clos Amsterdam

Alex + Pinard

Wijntjes drinken met wat lekkers om op te knabbelen binnen handbereik? Hop hop naar wijnbar Alex + Pinard op de Dapperstraat. En ja het smaakt extra fijn op hun terras in de zon. Ja toch?
Meer over Alex + Pinard

Wijnbars met terras Amsterdam Centrum

Cafe Parlotte

Cafe Parlotte is een te cute nieuw wijnbarretje in de Jordaan. Één van de eigenaresses heeft hiervoor bij wijnbar De Klepel en Rijsel gewerkt, dus de wijncollectie zal zeker niet mis zijn. Bij Parlotte hebben ze wijnen voor ieder budget en dat is fijn!
Meer over Cafe Parlotte

Shiraz Amsterdam

Nee ze hebben bij Shiraz Amsterdam ook meer dan alleen shiraz. De vriendelijke bediening schenkt graag wat lekkers voor je in. Extra leuk aan deze wijnbar in het centrum dat met pictogrammen is aangegeven met wat voor wijntje je te maken hebt. Fruitig, vol, met wat hout, etc. En deze wijnbar heeft ook een terras met uitzicht op de gracht. Hoe fijn!
Meer over Shiraz Amsterdam

Ken je deze verborgen terrassen van Amsterdam al?

Uh oh zit jouw favo bierbrouwerij met terras of wijnbar met terras er niet tussen? Laat het me weten en ik voeg hem toe in dit lijstje.

Translate»
Lees vorig bericht:
Mama Kelly Amsterdam restaurant
Mama Kelly Amsterdam strijkt neer in Olympisch Stadion

MaMa Kelly Amsterdam is in zicht! Het concept doet het errug goed Lees verder

Sluiten