Rayleigh & Ramsay nieuwe wijnbar met DIY tap

Rayleigh & Ramsay is een wel heel erg bijzonder wijnconcept dat binnenkort open gaat op de Overtoom in Amsterdam West. Bij deze nieuwe wijnbar ben jij namelijk zelf in charge van hoeveel wijn je drinkt, want je tapt hier je eigen wijntjes helemaal zelf. Dus wordt het een nipje of een flinke bel? Het is jouw feestje! En om de kater achteraf te beperken: Je bepaalt ook zelf je wijnbudget door een x bedrag op je wijnkaart te zetten. Kan best handig zijn…

Rayleigh & Ramsay Overtoom

Rayleigh & Ramsay…Ray eh wie? De heren Rayleigh & Ramsay ontdekten jaaaaren terug (1894 om precies te zijn) een bijzonder gas, Argon genaamd. Eerlijk gezegd had ik er ook nog nooit van gehoord. Blijkbaar toch niet goed zitten opletten tijdens scheikunde denk ik, maarrrr dankzij dit edelgas is het mogelijk om wijn langer te bewaren. Ze gebruiken het gas namelijk in de tien wijnflessen die je in de zaak vindt en hiermee wordt de zuurstof verdreven waardoor de wijntjes extra lang super lekker blijven.

Wijn en bier

Of er een wijntje tussen zit voor jou? Ze hebben bij Rayleigh & Ramsay maar liefst 100 wijnen die per glas geschonken kunnen worden. Ik denk dat er wel eentje tussen zit die erg fijntjes naar binnen rolt. Ben je meer kamp goudgele rakkers? Je kunt bij deze nieuwe bar op de Overtoom ook bier drinken. Wederom voor ieder wat wils.

Coffee & food

Is it wine o’clock yet? No? Dan kun je bij deze nieuwe bar in Amsterdam Oud-West ook een kop koffie komen drinken.

Ennnn uiteraard verlaat je de bar niet zonder wat lekkers te eten. Eenvoud siert het bord: De keuken tovert no-nonsense gerechten zonder gedoe voor je neus waarbij de pure smaken zoveel mogelijk tot haar recht komen. Ook wordt er gekeken naar wat er in het seizoen te verkrijgen is. Wijntjes drinken met charcuterie of een kaasplankje ernaast dat kan hier. Maar voor wijnnippers die een wat stevigere trek hebben zijn er ook gerechten om te delen.

Rayleigh & Ramsay vind je op de hoek van de Overtoom en de Zocherstraat. Deze nieuwe bar gaat medio mei open. I’ll keep you posted!

Rayleigh & Ramsay
Zocherstraat 2
Amsterdam West | Oud-West
Borrel | diner

Openingstijden Rayleigh & Ramsay:
Volgen snel

[mapsmarker marker=”345″]

Translate»
Lees vorig bericht:
Primi Amsterdam Italiaans restaurant
PRIMI nieuwe Italiaanse antipasti en brunch spot in Westerpark

PRIMI bar en cucina trakteert vanaf vandaag Italian lovers in Westerpark voorzichtig op authentiek Italiaans voer. Lees verder

Sluiten