Recept voor heerlijke pasta alla puttanesca

Pasta alla puttanesca is zo’n heerlijk smaakvol pastagerecht.

Umami to the max met die zoute ansjovis, zure kappertjes, intense olijvensmaak en tomaten. En het is ook nog eens vreselijk makkelijk om te maken. Heerlijk om te eten op een zomerse dag.

Dit heb je nodig om spaghetti alla puttanesca te maken:

2 personen | bereidingstijd: 30 minuten

  • 250 gram gepelde tomaten uit blik (in blokjes gesneden)
  • 50 gram zwarte olijven (ontpit)
  • 25 gram kappertjes (afgespoeld)
  • een halve gedroogde rode peper (fijn gesneden), chilivlokken kan ook
  • 160 gram spaghetti
  • 50 gram ansjovis in zout (ontzout, ontgraat en in stukken gesneden)
  • 1 teen knoflook (gehalveerd)
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • zout
  • 50 gram extra vierge olijfolie
  • optioneel: platte peterselie (fijn gehakt)

Zo maak je pasta alla puttanesca

Verhit 100 gram olijfolie op een laag vuurtje en doe hierin de knoflookteen en de fijngesneden chilipeper. Wanneer de knoflook iets kleurt, verwijder je de teen en gooi je hem weg. Italianen gebruiken knoflook puur om het gerecht te parfumeren, mee laten koken en erin laten zitten terwijl je het gerecht serveert is niet gebruikelijk voor Italiaanse gerechten.

Doe de ansjovis erbij en prak wat fijn met een pollepel. Wanneer de ansjovis is gesmolten doe je de tomaten, olijven, kappertjes en eetlepel erbij. Roer alles goed door en laat 10 minuten op een zacht vuurtje pruttelen.

Kook de pasta (normaliter gebruik je spaghetti, maar ik had alleen tagliatelle in huis, dus het werd tagliatelle) in ruim water al dente. Voeg per 1 liter 10 gram zout toe.

Hou een flinke soeplepel kookvocht achter en giet de pasta af wanneer het al dente is. Meestal kun je een minuut aftrekken van de tijd die op de verpakking staat. Bij twijfel gewoon even proeven.

Doe vervolgens de pasta bij de saus en maak de saus glad door een beetje kookvocht toe te voegen. Schep alles goed om en laat pruttelen totdat de pasta net aan gaar is. Proef even of de saus nog zout nodig heeft.

Schep de pasta alla puttanesca op verwarmde borden en strooi er eventueel wat fijngehakte verse platte peterselie overheen.

Buen Appetito

Ook interessant:

Tags: Italiaans koken | Italiaanse recepten | pastarecepten | pasta koken | lekkere pastagerechten | pasta alla puttanesca | spaghetti alla puttanesca | pasta met ansjovis, kappertjes, olijven en tomatensaus

Disclaimer

Op het gebruik van deze website (bysam.nl) zijn onderstaande gebruiksvoorwaarden van toepassing. Door gebruik te maken van deze website, wordt u geacht kennis te hebben genomen van de gebruiksvoorwaarden en deze te hebben aanvaard.

Gebruik van informatie
bySam streeft ernaar op deze website altijd juiste en actuele informatie aan te bieden. Hoewel deze informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld, staat bySam niet in voor de volledigheid, juistheid of actualiteit van de informatie.

Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. bySam aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie of de website en evenmin voor het niet goed functioneren van de website.

Uitingen op deze website
Op deze website uiten wij onze eigen mening. Deze is tot stand gekomen op basis van onze eigen ervaringen. Aan deze uitingen kunnen geen rechten worden ontleend.

Hyperlinks
Deze website kan hyperlinks bevatten naar websites van derden. bySam heeft geen invloed op websites van derden en is niet verantwoordelijk voor de beschikbaarheid of inhoud daarvan. bySam aanvaardt dan ook geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van websites van derden.

Intellectueel eigendom
Alle publicaties en uitingen van bySam zijn beschermd door auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten. Behalve voor persoonlijke en niet commercieel gebruik, mag niets uit deze publicaties en uitingen op welke manier dan ook verveelvoudigd, gekopieerd of op een andere manier openbaar gemaakt worden, zonder dat bySam daar vooral schriftelijk toestemming voor heeft gegeven.

Affiliate disclaimer:
In sommige artikelen en op sommige van onze pagina’s staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop of reservering doet, ontvangen wij een (kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten of diensten.

Translate»
Lees vorig bericht:
Gefrituurde courgettebloemen vullen zelf maken
Recept gefrituurde courgettebloemen met een mozzarella-ansjovisvulling

Deze gefrituurde courgettebloemen zijn een heerlijke snack of antipasto. Read more

Sluiten