Recept gefrituurde courgettebloemen met een mozzarella-ansjovisvulling

Deze gefrituurde courgettebloemen zijn een heerlijke snack of antipasto.

Dat krokante korstje en daarna die knapperige bloem gevolgd door een vulling van gesmolten mozzarella en hartige ansjovis is echt grandioos.

Eetbare courgettebloemen

Volgens diverse sites kun je alleen de mannelijke courgettebloemen eten. Die zijn te herkennen aan het feit dat er geen baby courgette aan groeit. De masculine bloem van de courgetteplant heeft alleen een stengel. Bij het plaatselijke groentewinkeltje hier in Toscane (we verblijven deze maand in een huis middenin de Toscaanse heuvels) verkopen ze echter alleen de vrouwelijke variant, inclusief mini-courgette. De reden dat men alleen de mannetjes gebruikt om te vullen is omdat die groter zijn, maar deze vrouwtjes zijn ook geen kleintjes. Dus eigenwijs als ik ben ga ik gewoon voor de fiori di zucchine femminili.

Courgettebloemen kopen

Dit heb je nodig om gevulde courgettebloemen te maken

  • 4 courgettebloemen
  • 50 gram mozzarella
  • 2 ansjovisfilet op olie

Dit heb je nodig voor het beslag

  • 85 gram bloem
  • halve theelepel zout
  • halve theelepel suiker
  • 200 ml ijskoud bruisend water
  • Olie om in te frituren (bijv. arachideolie of zonnebloemolie)

Vul de courgettebloemen

Verwijder de meeldraden als je mannelijke courgettebloemen hebt en de stamper als je een vrouwtje hebt. Laat de mozzarella goed uitlekken en snijd in kleine blokjes. Meng de mozzarella en de ansjovis samen in een kom. Hak de ansjovisfilets fijn. Vul nu de courgettebloemen met de vulling en draai de bloem dicht door de puntjes te pakken en om te rollen.

Gevulde courgette bloemen

Maak het beslag

Meng in een beslagkom de bloem, het zout, de suiker en het bruisende water totdat de bloem goed is opgenomen. Mix niet te lang, anders ontstaan er teveel gluten.

Frituur de gevulde courgettebloemen

Verhit de olie in een frituurpan of diepe pan tot 180 graden. Heb je geen thermometer? Je kunt testen of de olie heet genoeg is door er een kruimel brood in te gooien. De olie hoort gelijk begint te pruttelen zonder dat de kruimel direct donkerbruin wordt. Wordt de kruimel meteen donkerbruin, dan is de olie te heet. Gebeurt er niets rondom de kruimel, dan is de olie nog niet heet genoeg.

Wanneer de olie op temperatuur is kun je de eerste courgettebloem (of courgettebloem met mini-courgette) pakken en deze door het beslag halen. Schud het overtollige beslag eraf en laat vervolgens de courgettebloem in de hele olie glijden. Bak de bloem in een paar minuten goudbruin. Keer de bloem tussendoor om zodat hij gelijkmatig bruint.

Gefrituurde courgettebloemen zelf maken frituren

Vis met een schuimspaan de gefrituurde courgettebloemen uit de olie en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Breng eventueel op smaak met wat grof zeezoutvlokken.

Laat de courgettebloemen iets afkoelen, maar serveer ze daarna gelijk. Want ze zijn het lekkerste als ze net uit het vet komen.

Buon Appetito!

Gevulde courgettebloemen recept zelf maken

Ook interessant:

Tags: recept gevulde courgettebloemen \ gevulde courgettebloemen hoe maak je dat? | gefrituurde courgettebloemen | hoe frituur je courgettebloemen?

Disclaimer

Op het gebruik van deze website (bysam.nl) zijn onderstaande gebruiksvoorwaarden van toepassing. Door gebruik te maken van deze website, wordt u geacht kennis te hebben genomen van de gebruiksvoorwaarden en deze te hebben aanvaard.

Gebruik van informatie
bySam streeft ernaar op deze website altijd juiste en actuele informatie aan te bieden. Hoewel deze informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld, staat bySam niet in voor de volledigheid, juistheid of actualiteit van de informatie.

Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. bySam aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie of de website en evenmin voor het niet goed functioneren van de website.

Uitingen op deze website
Op deze website uiten wij onze eigen mening. Deze is tot stand gekomen op basis van onze eigen ervaringen. Aan deze uitingen kunnen geen rechten worden ontleend.

Hyperlinks
Deze website kan hyperlinks bevatten naar websites van derden. bySam heeft geen invloed op websites van derden en is niet verantwoordelijk voor de beschikbaarheid of inhoud daarvan. bySam aanvaardt dan ook geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van websites van derden.

Intellectueel eigendom
Alle publicaties en uitingen van bySam zijn beschermd door auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten. Behalve voor persoonlijke en niet commercieel gebruik, mag niets uit deze publicaties en uitingen op welke manier dan ook verveelvoudigd, gekopieerd of op een andere manier openbaar gemaakt worden, zonder dat bySam daar vooral schriftelijk toestemming voor heeft gegeven.

Affiliate disclaimer:
In sommige artikelen en op sommige van onze pagina’s staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop of reservering doet, ontvangen wij een (kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten of diensten.

Translate»
Lees vorig bericht:
Wijnbar de Wijnkaart Amsterdam Zuid Van Breestraat
De Wijnkaart nieuwe wijnbar met wijnen uit Oost-Europa

De Wijnkaart is een nieuwe wijnbar, maar niet zomaar eentje. Lees verder

Sluiten