Ik ben best een tijdje op zoek geweest naar de ideale tomatensaus om zelf pizza’s te maken. De ene was te waterig, de andere gewoon niet lekker…maar eindelijk heb ik hem gevonden: het recept voor een gruwelijk fijne tomatensaus voor op de pizza.
Dit heb je nodig voor de tomatensaus
- 2 tenen knoflook (heel fijn geraspt)
- 1 blik gepelde tomaten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1½ theelepel fijn zeezout
Zo maak je de tomatensaus voor op de pizza
Doe alle ingrediënten samen in een kom en meng alles goed door elkaar. De saus wordt geconcentreerder van smaak wanneer het gebakken wordt, dus doe er niet meer zout bij. Dek de saus af en zet het voor drie uur in de koelkast voordat je het gebruikt voor op de pizza. Je kunt de saus ongeveer een week bewaren in de koelkast.
Nu nog een recept voor een pizzadeeg. Alstublieft: het perfecte recept voor pizzadeeg met zuurdesem.
Tags: recept tomatensaus voor op de pizza