Gertrude Amsterdam een beregezellige plek om wijn te drinken en wat te eten in Amsterdam West

Gertrude Amsterdam is een te toffe nieuwe plek op de Bosboom Toussaintstraat in Amsterdam West.

Géza Weisz, bekend geworden als acteur en DJ, is één van de mannen achter deze nieuwe spot in Oud-West. De andere ‘man achter’ Gertrude is Tijn Verstappen (Van ’t Spit en pizzaspot Pazzi). De twee ondernemers hebben ook al samen horecazaak Oeuf.

Gertrude Amsterdam op de Bosboom Toussaint

Gertrude Amsterdam moest een te gekke plek zijn waar je tot later op de avond binnen kunt komen vallen voor een drankje en wat te eten. En aan de gevel en de gezellige foto’s op hun Facebook te zien is dat bijzonder goed gelukt. 7 maart ging Gertrude open en een paar dagen voor hun opening posten ze hun menukaart bestaande uit bites voor tijdens het aperitief (onder andere olijfjes, brood met opgeklopte boter, sardientjes met rucola en charcuterie) en een paar kleine gerechten die bedoeld zijn om te delen zoals: burrata met gegrilde little gem, ansjovisolie en gefrituurde kappertjes, spiering met citroenmayonaise, kokkels met sinaasappel en chili, rogvleugel met kappertjesboter en gegrilde citroen, kalfsoester en nog meer lekkers. En om het helemaal af te maken madeleines met vanilleroom, perencrumble met zure room en kazen van Kef. Klinkt goed! Maar helaas heb ik nog geen tijd gehad om bij ze te eten en te drinken omdat ze na een paar dagen alweer dicht moesten wegens de COVID-19 strijd.

Voor het interieur van Gertrude hebben ze wat mooie antieke stukken het pand ingesleept en de nieuwe zaak heeft een grote raam zodat je de keuken in kunt turen. Echt ik kan niet wachten om een avondje te spenderen bij deze nieuwe bar slash restaurant.

Gertrude voor bij je thuis

Voor nu is het dus even wachten totdat Gertrude weer open mag (net zoals de rest). Wil je al een beetje kennis maken met deze gezellige dame dan kun je een pakket voor thuis bij ze bestellen en afhalen op vrijdag tot en met zondag van 16.00 uur tot 19.00 uur op de Bosboom Toussaintstraat 28.

Kies je voor een pakket met drie gangen en een flesje wit of rood dan ben je €59,50 kwijt. Het maaltje is dan vega. Wil je er vlees bij, dan betaal je €5 bij. Geen wijn en ook geen vlees? Dan vragen ze er €45 voor. Bestellen kan via deze link.

Gertrude Amsterdam
Bosboom Toussaintstraat 28
Amsterdam West | Oud-West
Borrel | diner

Bekijk hun Facebookpagina

Openingstijden Gertrude Amsterdam: volgen snel

Ook leuk om te lezen

Tags: nieuwe bar restaurant in Amsterdam | nieuwe bar Bosboom Toussaintstraat Amsterdam Oud-West | acteur Géza Weisz opent nieuwe bar restaurant in Amsterdam West

Translate»
Lees vorig bericht:
Wijnbar Café Parlotte Amsterdam Jordaan Westerstraat restaurant nieuw
Café Parlotte nieuwe bistro en wijnbar in de Jordaan van oud-sommelier De Klepel en Rijsel

Café Parlotte is een nieuwe plek op de Westerstraat in hartje Jordaan om wijntjes te drinken. Lees verder

Sluiten