Restaurant ADAM is formidable

De Franse keuken staat bekend om haar culinaire creaties die een ware traktatie zijn voor de smaakpapillen, maar minder fijn zijn voor de portemonnee. Maar nu is er Restaurant ADAM op de Overtoom, een nieuw restaurant waar je kunt genieten van klassiekers uit het land van Napoléon met een Mediterraanse twist, zonder snobistisch gedoe, minus een dikke rekening, maar wel met de verfijnde smaken van de Franse cuisine.

Geen kouwe kak bij Restaurant ADAM, maar gezelligheid en culinair genieten zonder opsmuk. De ADAM-mannen lopen lekker casual rond in stoere leren schorten en hebben duidelijk plezier in hun werk. En hun enthousiasme werkt verdomd aanstekelijk.

Ik laat me lekker verrassen

De kaart van ADAM maakt het me niet makkelijk. Ik wil alles! Dus ik geef het op en geef de chef carte blanche. Verrassingsmenu it is!

Restaurant ADAM Overtoom Amsterdam Oud West nieuw diner

Les entrées très bien

Onze entrées zijn net kleine hartige taartjes. Eentje van steak tartare (voor de overkant) met toefjes gepocheerde kwarteleitjes en groen en crunch als versiering. En een zeebaars-cevichetaartje met als decoratie friszure schijfjes rode biet, haringkaviaar en een beignet van savora. Al mijn smaakpapillen staan op scherp en vieren feest. Wat is dit heerlijk!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Super mals rundvleesje

En dan het hoofdgerecht: Een bavette. Lekker rosé en boterzacht met een stevige jus. Het vlees heeft een imposante achterban in de vorm van fris zure gele biet, knapperige beetgare spruitjes, groene linzen, aardappel rondjes en uiencompôte. Formidable!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Le dessert

En dan de klapper van de avond: Één groot chocoladedroom van huisgemaakte chocoladesorbetijs, chocoladekruim, chocolade spongecake en gemarineerde peer. Samen met een glaasje Sémillon is het één groot festijn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Je sais quoi

Dat de chef-kok Arne en side-kick Job kunnen koken is duidelijk. En dat Menno en Jeffrey snappen wat gastvrijheid is en hun gasten weten te entertainen is ook een vaststaand feit. Deze twee dingen alleen zijn al een goede reden om fan te worden van Restaurant ADAM. Maar er is meer. De relaxte en ongedwongen sfeer en het warme en stijlvolle interieur maken deze spot extra fijn. Tja, het is zeker deze nieuwe hotspot heeft het gewoon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Een interieur met verhaal

En het oog wil ook wat, het interieur is fraai en warm. Én er zit een heel verhaal achter. De mannen hebben bloed, zweet en tranen in de aankleding van het restaurant gestopt. Want ook al konden ze de grote leren bank overnemen van het voormalige restaurant Werck. De gekleurde houten latjes die de bank zo bijzonder maken hebben ze zelf bij elkaar gesprokkeld bij houtzaken in de buurt, op maat gezaagd, geschuurd en geverfd. Kijk dat is nou passie.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Terecht trots

De mannen van ADAM. Bedankt voor een geweldige avond en jullie mogen terecht hartstikke trots zijn met jullie kindje. Een echte aanwinst voor Amsterdam Oud West.

Restaurant ADAM Overtoom Oud West uit eten diner

Ik ben helemaal idolaat van ADAM. Ik ben dol op zijn nonchalante stijl, formidabele kookkunsten, look, stoerheid, humor en charme. En ik weet zeker dat we elkaar nog heel vaak zullen zien.

Restaurant ADAM
Overtoom 515A
Amsterdam Oud West
restaurantadam.nl
Diner

Openingstijden Restaurant ADAM:
Dinsdag tot en met zaterdag van 18.00 uur tot 22.30 uur

[mapsmarker marker=”71″]

Translate»
Lees vorig bericht:
The Duchess Amsterdam restaurant bar oude Kasbank Nieuwezijds Voorburgwal centrum
Coming soon: Restaurant The Duchess Amsterdam

Deze zomer wordt het één en al luxe en grandeur aan de Nieuwezijds Voorburgwal. Het voormalige gebouw van de Kasbank...

Sluiten