Casper Reinders en Serge Rijn openen Blue Boy

Casper Reinders laat weer van zich horen. Dit keer komt ‘de man van de kick ass interieuren’ samen met Serge Rijn met restaurant Blue Boy. Een sophisticated spot waar je struikelt over de antieke stukken en mooie items van nu waar je u tegen zegt. Zoals we van Reinders gewend zijn zeg maar.

In de keuken zwaait Jeroen de Zeeuw (bekend van the Fat Duck, De Kas en Simple) de scepter. Hij tovert gerechten op tafel die voor wat oeh en aah momenten zorgen. Ik zou zeggen, scrollen maar en wedden dat je er trek van krijgt?

blue-boy-restaurant-amsterdam-steak-tartare

Ik ben fan van de klassieke uitvoering van de steak tartare, maar deze versie met piccalilly sorbetijs is werkelijk to die for. De steak is goed op smaak en mooi van structuur en de verschillende zuurtjes geven het een lekkere bite.

restaurant-amsterdam-blue-boy

En dan verschijnt er weer een te gek gerecht voor mijn neus: Een orzo risotto. De orzo is lekker al dente en heeft waanzinnig veel smaak. Een witte rioja erbij binnen handbereik en het is dik genieten.

blue-boy-restaurant-amsterdam-centrum

Ook de ossenstaart met een jus van kaneel, sereh, kastanje en schorseneren is een smaakbom.

blue-boy-amsterdam-restaurant-nieuw

En het feest gaat gewoon door. De volgende feestganger is een ravioli gevuld met rivierkreeftjes dat getopt is met een langoustine. Het ziet er niet alleen prachtig uit, maar heeft wederom intense smaken.

blue-boy-amsterdam-hotspot

Ik ben gek op eendenborst. En deze eendenborst is heel erg fijn. Rosé van binnen en met een krokant velletje. Hmmm.

restaurant-blue-boy-amsterdam-centrum

Er is nog een heel klein beetje ruimte voor het dessert van mango en zwart sesamzaadijs. Een mooi gerecht dat de voorgaande gangen lekker neutraliseert.

Restaurant Blue Boy Amsterdam

Man dit was een culinair feest. Wat een mooie gerechten, geweldig bijpassende wijnen en top bediening. Zeker een aanrader voor een avondje uitgebreid dineren. Je kunt kiezen uit 4-gangen (€45,=), 5-gangen (€55,=) of 6-gangen (€65,=). Wij hadden aan zes gangen meer dan genoeg.

Blue Boy
Spuistraat 3G/H
Amsterdam Centrum
Lunch | brunch | drinks | diner

[mapsmarker marker=”253″]

Openingstijden:
Maandag tot en met zaterdag van 18.00 uur tot 23.00 uur
Zondag van 9.00 uur tot 23.00 uur

 

Translate»
Lees vorig bericht:
Funky affordable sushi spot

In een tijd waar je om de oren wordt geslagen met Koreaanse gyoza, Thaise curries, Vietnamese springrolls en poké bowls...

Sluiten