Funky affordable sushi spot

In een tijd waar je om de oren wordt geslagen met Koreaanse gyoza, Thaise curries, Vietnamese springrolls en poké bowls zou je bijna vergeten dat er ook nog zoiets is als de good old sushi. Rijstrolletjes met rauwe vis die als ze vers en goed bereid zijn verdraaid tasty zijn. Ik blijf het lastig vinden om betaalbare én kwalitatief goede sushi te vinden. Met als gevolg dat ik mijn sushi-sessies bewaar voor in het buitenland waar je wel voor een zacht prijsje darn good sushi kunt scoren. Maar des te beter nieuws dat er nu Sushilee is.

Met de funky gekleurde muren, wit gepleisterde wanden en stoere krukken lijkt Sushilee zo uit Londen of New York overgewandeld te zijn. Sta je wat aan de counter te bestellen? De op de muur geprojecteerde menukaart helpt je een keuze te maken. In de open fridge staren de verse visrolletjes je aan.

Ik neem plaats aan één van de kekke houten tafeltjes en zie direct tig dingen waar ik mijn tanden in wil zetten. Eigenaresse Lauren Lee (hence the name Sushilee) raadt me een aantal dishes aan. En ik laat me graag verrassen.

sushilee-amsterdam

Sushilee Japans Amsterdam zuid sushi-lee-amsterdam-japans sushilee-japans-food-amsterdam

So fresh and yum

En daar zitten we dan knabbelen op super malse yakitori spiesjes en delish sushi en sashimi. De vis is super vers en ook de zeewier is lekker chewy. Zo hoort sushi te smaken.

Sushilee Amsterdam ramen

Daarna krijg ik een kommetje dampende ramen noodles voor  mijn neus. Hmmm de bouillon is boordevol smaak en de noodlesslierten kauwen goed weg. Wat een fijn maaltje is dit!

sushilee-amsterdam-zuidas

Wijntje erbij

Bij een lekker sushi meal hoort een goede wijn vindt Lauren. Ze heeft dan ook haar stinkende best gedaan om ervoor te zorgen dat haar gasten kunnen slurpen van een goed glas wijn. Wijnen vinden die goed bij zowel goed gaan bij de pure smaak van rauwe vis als de intense smaken van bijvoorbeeld ramen of yakitori was een uitdaging, maar het is haar goed gelukt. Dus ik zou zeggen probeer zeker de wijntjes bij Sushilee.

sushilee-amsterdam-zuidas-japans sushilee-amsterdam-japans-sushi sushilee-restaurant-amsterdam-zuid-zuidas

Hier wil je iedere dag eten

Als ik op de Zuidas zou werken of in Amsterdam Zuid zou wonen, zou ik vergroeien met het interieur. Wat naast dat deze pretty nieuwe sushi spot gewoon te leuk om te chillen is, is het eten gewoon te gek. De sushi is super vers. De ramen noodles super smaakvol en de wijnen slurpen goed weg. Daarnaast is eigenaresse Lauren one to hug en kun je na een sushi sessie de volgende dag gewoon weer uit eten, want het is super betaalbaar. Een grote sushischaal kost € 12,=. Best te doen toch?

Dus mij vind je hier zeker vaker. Dus als iemand nog eens wil afspreken met me….ehhh Zuidas doen?

Sushilee
George Gershwinlaan 534
Amsterdam Zuid
Lunch | brunch | drinks | diner | terras

Bekijk de website.

Openingstijden:
Maandag tot en met vrijdag van 11.30 uur tot 19.00 uur

[mapsmarker marker=”252″]

Translate»
Lees vorig bericht:
Hangover Bar Amsterdam
Hangover Bar, remedie tegen katers

Heb je de man met de hamer op bezoek? In het laatste weekend van september kun je naar de Pijp...

Sluiten