Bijzonder dineren bij Restaurant Johannes

Soms wil ik gewoon écht dineren. Een avondje met alles erop en eraan. Mooi gedekte tafels, gerechten die er zó mooi uitzien dat het bijna te zonde is om op te eten en lekker in de watten gelegd worden. Restaurant Johannes is zo’n plek waar je kunt rekenen op een avond kick back and relax en waar de culinaire kunstwerkjes af en aan gaan.

Reserveren bij Johannes

Zoals je mag verwachten van een restaurant als Johannes, beginnen we de avond met amuses. Drie stuks maar liefst! Vooral het middelste single bite snack is waanzinnig: Een bitterbal van procureur van Ibericoham met hoisinsaus. Wauw wat een bijzondere combinatie.

restaurant-johannes-amsterdam-diner

Verrassing! De drie mini-snacks stonden op een klein porseleinen plateautje en als je die omdraait is daar tadaa nog een amuse. I just love surpises! Vooral als het culinaire verrassingen zijn 🙂

restaurant-johannes-amsterdam-herengracht-centrum

Hoppa daar is ons eerste kunstwerkje: Ceviche van hamachi, oftewel geelvin makreel, met groene curry en ijs van tzatziki. Wat een fleurig geheel, hier blijf je toch naar kijken? En ohh het smaakt net zo fijn als het eruit ziet. De vis is super zacht en de frisse sidekicks maken het helemaal af. Daar past een glaasje Chileense Sauvignon Blanc maar al te goed bij. Een goed begin van de avond!

restaurant-johannes-amsterdam-herengracht restaurant-johannes-amsterdam-centrum

Nog een rondje vis. Dit keer een kabeljauw die lekker stevig is en is gegaard op exact 46 graden zodat het de mooie parelglans krijgt. Het stukje witvis ligt in een to die for beurre blanc. Zo eentje waarbij je blijft lepelen in de hoop dat er meer is.

restaurant-johannes-amsterdam-vis

Fijne tegenhangers van de volle saus zijn de frisse sides (bloemkoolcouscous, gepekelde bloemkool, grapefruit en hazelnoot). Een mooi gebalanceerd gerecht dat er tja wederom piekfijn uit ziet. Om het geheel lekker weg te spoelen krijgen we een glaasje Morgenzon Chardonnay uit Zuid-Afrika.

restaurant-johannes-amsterdam-eten

Een ode aan de eend verschijnt op tafel. Rosé gebakken eendenborst in een korst van pistache en kaantjes ontbijtkoek. Eendenbitterballen en een stoof van eend. Wauw wat een mooie krachtige smaken. Een walhalla als je net zoals ik gek bent van eend. In het wijnglas een Cote du Rhone. Wederom een goede match met het spijs.

restaurant-johannes-diner-eend

Dit ziet er toch prachtig uit of niet?

johannes-restaurant-amsterdam

Voor dit dessert maken we wel ruimte. Ik blijf er even naar kijken, wauw waar te beginnen? Ok het ijs en de perengelei zijn heerlijk, maar het witte chocoladebolletje is toch wel echt de winnaar. Dit nagerecht is zelfs voor mij als geen-grote-dessert-fan een traktatie. En ook de Ferdand Engel Gewurztraminer Grand Cru die we erbij drinken is fijn.

johannes-amsterdam-restaurant-centrum

Pfff dit is zo’n avond dat je bij blijft. Chef Tommy en zijn team weten het ene naar de andere culinaire festijn op tafel te toveren. Niet alleen fijn voor de mond, maar ook een feest om naar te kijken. En ook het personeel weet duidelijk waar ze het over hebben en doen er alles aan om je avond onvergetelijk te maken. Wat mij betreft een must do, vooral als je zin hebt in een bijzondere avond.

Reserveren bij Johannes

Restaurant Johannes
Herengracht 413
Amsterdam Centrum
Lunch | diner

restaurantjohannes.nl

Translate»
Lees vorig bericht:
Rotisserie Amsterdam bar restaurant
Rotisserie Amsterdam oost is open

Rotisserie Amsterdam heeft het voor mij gewoon. Ik ga dan ook graag naar deze hotspot op de Clercqstraat. Ow yeah,...

Sluiten