Chef Lastage* en sous-chef Kaagman & Kortekaas openen samen restaurant in Amsterdam Noord

Restaurant Lazuur zo gaat dit nieuwe restaurant in Amsterdam Noord heten van Rogier van Dam en Sherif Khalil.

En gezien het droomduo dat betrokken is bij het nieuwe restaurant in Amsterdam Noord wordt dit wellicht een restaurant om voor om te fietsen.

Restaurant Lazuur in Amsterdam Noord

Ik weet niet hoe het met jouw topografische kennis van Amsterdam Noord is gesteld, maar ik moest het adres te weten Purmerplein 8 in Amsterdam Noord toch echt even Google Mappen. Aha in Tuindorp Nieuwedam. Ok niet echt een stukje Amsterdam waar ik me dagelijks bevind, dus omfietsen it is! En voor een paar goede bordjes fiets ik maar al te graag om, dus met een beetje geluk gaan we straks met hordes richting Tuindorp.

Lastage x Kaagman & Kortekaas

Rogier van Dam en Elise Moeskops runnen al jaren restaurant Lastage op de Geldersekade. Van Dam is naast eigenaar ook chefkok. Team Michelin kwam buurten, gaf ze een ster in 2011 en sindsdien hebben ze jaar op jaar weer die felbegeerde ster.

Khalil is momenteel sous-chef bij restaurant Kaagman & Kortekaas. Zijn vrouw Naduah is sommelier bij Lastage. Aha daar is de link tussen die twee. Samen starten ze dus restaurant Lazuur in Amsterdam Noord. Aangezien Van Dam ook bij Lastage in de keuken blijft staan Sherif zal de dagelijkse leiding over de zaak krijgen en Elise Moeskops wordt gastvrouw.

Sherif heeft Portugese roots en is bekend met de Franse keuken, dus je kunt bij restaurant Lazuur zeker smaken van beide keuken tegenkomen. Je kunt er kiezen uit kleine gerechtjes, maar ook grote gerechten.

Het interieur zal veel blauwe tinten bevatten en de zwaan in het logo is een verwijzing naar het Wapen van Nieuwendam. En het restaurant krijgt ook een terras.

Restaurant Lazuur gaat naar verwachting open in augustus 2019.

Restaurant Lazuur
Purmerplein 8
Amsterdam Noord
Lunch | borrel | diner | terras

Openingstijden Lazuur:
Maandag gesloten
Dinsdag gesloten
Woensdag tot en met zaterdag van 12.00 uur tot 22.00 uur
Zondag van 11.00 uur tot 21.00 uur

Foto van de Facebookpagina van Lazuur geplukt

[mapsmarker marker=”194″]

Tags: nieuw restaurant in Amsterdam Noord | chef Lastage en sous-chef Kaagman & Kortekaas openen samen restaurant Lazuur in Amsterdam Noord | coming soon in Amsterdam Noord

Translate»
Lees vorig bericht:
Ter Marsch & Co Amsterdam burgerbar
Deze burgerbar is heropend met een nieuwe smoel

Wow kleurrijk is het zeker te noemen. Het nieuwe interieur van burgerbar Ter Marsch & Co is vernieuwt en het...

Sluiten