Restaurant Serre sterrenwaardige gerechten in een ongedwongen sfeer

Het Okura Hotel Amsterdam staat bekend om haar met Michelinsterren bekroonde restaurants. Zo heeft restaurant Ciel Bleu twee sterren en staat ‘chef van het jaar 2019’ Onno Kokmeijer aan het roer van het keukenteam. Ook Japans restaurant Yamazato heeft al jaren één ster. Maar wist je ook dat het imposante hotel in Amsterdam Zuid ook twee laagdrempelige restaurant heeft? Op de begane grond van de Okura toren vind je Japans restaurant Sazanka en restaurant Serre compleet met serre en prachtig terras aan het water. Vorige week prikte ik een vorkje op het terras van het laatstgenoemde restaurant.

Bib Gourmand menu

Chef Daan Damen zwaait de scepter in de keuken van restaurant Serre. Hiervoor heeft hij twee jaar lang onder leiding van chef Kokmeijer bij Ciel Bleu** in de keuken gestaan. Na twee jaar was hij toe aan iets nieuws en hij kreeg de kans om de keuken van restaurant Serre te runnen. Het zal je niet verbazen dat chef Kokmeijer en chef Damen nauw samenwerken.

Het leuke aan Serre is dat de kaart zo is samengesteld dat je het zo gek kunt maken als je zelf wilt en dat ze iets hebben voor iedere trek. Zin in een burger? Geen probleem, er staat een Serre burger van M.R.IJ. rund op de kaart. Je kunt er biologische frieten van Friethoes met dragonmayo bij bestellen. Liever oesters slurpen? Die staan ook op de kaart, maar je kunt ook uitpakken met een fruits de mer ‘Serre’.

Deze middag eten wij het Bib Gourmand menu. Dat betekent dus op z’n Bibs voor-, hoofd- en nagerecht voor max €37. En het leuke is dat je het menu zelf kunt samenstellen. Supertof! Wij kiezen voor een tussengerecht ipv een nagerecht. Je kunt er ook voor kiezen het menu uit te breiden met een extra gang, dan ben je €55 kwijt.

Restaurant Amsterdam Okura Hotel Serre uit eten
tonijn tataki

We eten prachtige gerechten met hier en daar Japanse invloeden. Niet zo gek hoor ik je denken, want tja het Okura is nou eenmaal een Japans hotel, maar de chef vertelt mij dat hij een Japanse vriendin heeft en een tijdje in Japan heeft gezeten. Aha, extra leuk. Ik ben vooral weg van de paling met foie gras. Die twee gaan samen als een gelukkig getrouwd stel. ‘De paling is gerookt, dat is het Nederlands tintje. Daarna is de unagilak pas erover heen gegaan.’ Vertelt chef Damen. Wauw en dat samen met de mosterdmiso op één bord, mijn smaakpapillen bouwen een feestje.

Serre restaurant Amsterdam Okura Hotel
eendenlever, unagi en mosterdmiso
Restaurant Serre Amsterdam Hotel Okura
roodbaars met orzo en Vadouvan kreeftsaus

Ook de tonijn tatakistijl en de roodbaars met een saus van Vadouvan en kreeft op een bedje van orzo zijn om van te smullen. Ieder bordje is een plaatje om te zien en er worden prachtige producten gebruikt. En hiervan snoepen terwijl je in een soort van oase van rust zit middenin Amsterdam is gewoon te gek. Dus dit restaurant gaat op mijn lijstje van restaurants om te onthouden.

Restaurant Serre
Ferdinand Bolstraat 333
Amsterdam Zuid | De Pijp
Lunch | drinks | diner | terras

Reserveren bij Serre

Openingstijden restaurant Serre in het Hotel Okura Amsterdam:
Maandag tot en met zondag van 10.00 uur tot 22.00 uur

[mapsmarker marker=”222″]

Tags: eten bij Hotel Okura Amsterdam | eten aan het water in Amsterdam | restaurant met terras Amsterdam Zuid | restaurant Serre Amsterdam | lekker uit eten | Bib Gourmand menu Amsterdam | goed uit eten Amsterdam | fruits de mer eten | oesters eten | burger M.R.IJ. | Black Angus | restaurant Serre sterrenwaardige gerechten in een ongedwongen sfeer

Translate»
Lees vorig bericht:
WesterVilla restaurant Amsterdam West terras serre boutiquehotel
Vrijstaande villa in Westerpark krijgt restaurant met serre en terras

Een nieuw restaurant in Amsterdam West met serre en terras opent in Westerpark en krijgt de naam WesterVilla. Lees verder

Sluiten