Ik liet een maaltijd thuisbezorgen van sterrenzaak Rijks en dit is hoe het ging

Nu restaurant Rijks haar deuren gesloten moet houden in de strijd tegen COVID19 hebben ze iets bedacht: ze brengen hun sterrenvoer gewoon naar jou toe!

Bestellen doe je gewoon via Deliveroo. Superduidelijk, easy peazy en je kunt goed zien hoe laat de bezorger op je stoep staat. Als ik de nadat de deurbel is afgegaan de deur opentrek staat er een opengeritste Deliveroo bezorgtas voor mijn neus. De bezorger staat drie meter verderop en geeft aan dat ik de tasjes er zelf uit mag halen. Oh ja das waar ook. Ik haal de tasjes eruit en bedank hem op afstand. Afrekenen en fooi geven gaat allemaal via de app, dus elkaar aanraken etc is niet nodig.

Tijd om uit te pakken! In de verschillende tasjes zit onder andere een doosje met Rijks-logo, twee stevige kartonnenbekers, met deksel en verschillende kartonnen bordjes met deksel.

Er zit een brief van chef Joris Bijdendijk bij. Hij adviseert de kaarsjes aan te steken en het licht te dimmen. In de brief staat ook een QR-code voor een playlist met sfeervolle achtergrondmuziek tijdens het eten. Echt aan alles is gedacht!

We trappen af met een gezonde shot van rode kool en gember. Pittig, lekker romig en smakelijk. De smaakpapillen zijn ook gelijk wakker. Nice!

Daarna mag het speltbolletje met bruine boter en de groene gazpacho op tafel. De garnering van de koude soep ligt al op een diep wegwerpbord, je hoeft alleen maar de avocadogazpacho ernaast te gieten. Voelt het toch nog een beetje alsof je zelf hebt gekookt. En ja het moest ernaast, maar ik was te enthousiast en goot het eroverheen. Whoops! Man man wat is deze groene soep vreselijk goed. Fris, zoet en zuur tegelijk. Slim om een koude soep te doen voor de thuisbezorging trouwens.

Rijks Bezorgt sterrenmaaltijd thuis delivery

Als hoofd hebben we tri-tip, gnocchi, paddenstoelen en daslook. Ook dat ligt op een disposable bord, maar ik wil het toch liever op een gewoon bord. Gewoon even overhevelen op een voorverwarmd bordje en het is net alsof je uit eten bent niet? Verdraaid dit is ook al geweldig. Even ter herinnering, dit is dus zojuist thuis bezorgd hè.

We sluiten af met de banaan-chocolade brownie met merengue en wat friandises en gekonfijte pompoen.

Wauw dit voelde toch wel heel even heel erg luxe. Geen boodschappen hoeven doen, nul tijd achter het aanrecht en bijna geen afwas, maar wel echt heel erg goed restaurantvoer. Je kunt overigens wel kiezen voor de optie bestek erbij te krijgen, maar wij kozen ervoor onze eigen bestek te gebruiken en ook het hoofdgerecht over te hevelen naar stenen borden. Maar als je kiest voor bezorging van eten plus mes en vork, dan heb je zero afwas.

Je kunt dit driegangendiner bestellen via Deliveroo. Het menu kost €32,50 per persoon. En je kunt het uitbreiden met extra lekkernijen, bruisend water of een fles wijn.

Ook interessant

Translate»
Lees vorig bericht:
steun horeca coronavirus crisis
5 dingen die je kunt doen om de horeca te steunen tijdens corona

Jongens wat een bizarre tijd is dit. Lees verder

Sluiten