Bij Nomads in Amsterdam Oost vliegen de Vietnamese smaken je om de oren

Ieder half jaar switchen ze bij Nomads Amsterdam over op een andere type wereldkeuken.

Trapten ze af met de Peruaanse keuken, zes maanden na opening was het de beurt aan de keuken van Jordanië. Ook de Portugese keuken passeerde de revue en sinds het begin van dit jaar kookt het keukenteam gerechten met de smaken van Vietnam. Yum!

Voordat ze beginnen met een geheel nieuwe kaart gaan de eigenaren Jaap Kin en Thomas Mutsaers altijd even op werkbezoek bij het land waarin hun restaurant wordt ondergedompeld. Zo bezochten ze voordat ze overstapten op de Vietnamese keuken nog even dit Oosterse land.

Vorige week, toen de horeca nog wel open was, schoof ik aan bij Nomads in Amsterdam Oostpoort voor een Vietnamees getint maaltje van vijf gangen en dat zag er zo uit:

We beginnen met een ronde snacks die geserveerd worden in dim sum stoom mandjes. We krijgen garnalen in een rijstvelletje (ik ken ze als ha kauw), open face wontons van rijstcracker gevuld met jackfruit met hoisinsaus en gefrituurde sjalotjes en veggie summer rolls. Gevolgd door gestoomde gamba met spek, krokante chili olie en lente ui op een pannenkoekje van rijstbloem. Een heel fijn gerecht en mijn lievelings van de avond.

Daarna volgt mijn tweede favoriet van de avond: een naked springroll met eendendijfilet (sousvide gegaard en daarna gebakken in oestersaus), hierop een poeder van shimeji paddenstoel, watermeloenbiet, crème van zoete aardappel en gefrituurde rijstvel op smaak gebracht met vijfkruidenpoeder.

De volgende gang bestaat uit een 24 uur langzaam gegaard stukje shortrib, gerookt met Jasmijnthee en gegrild met teriyakisaus. Eronder en erbovenop topinamboercrème, tamarinde, okra, bimi en sugarsnaps. En we sluiten af met een meerval gekookt in kokosmelk met edamame, courgette en gepofte zwarte rijst.

De gerechten zijn leuk bedacht, goed uitgevoerd en tof om te zien hoe ze de taste of Vietnam wat ruimer pakken en creatieve gerechten als een naked springroll hebben en Vietnamese smaken mengen met bijvoorbeeld een typische Japanse teriyaki. Al met al een fijne plek als je zin hebt in een Aziatisch maaltje. Ze hebben trouwens ook een groot en zonnig terras aan het water, zeker een aanrader om daar op een mooie dag jezelf te installeren en wat lekkers te eten en te drinken te bestellen.

Nomads Amsterdam
Oranje-Vrijstaatkade 55
Amsterdam Oost | Oostpoort
Ontbijt | lunch | borrel | diner | fijn terras

Openingstijden Nomads Amsterdam:
Maandag gesloten
Dinsdag tot en met donderdag van 17.00 uur tot 0.00 uur
Vrijdag tot en met zondag van 10.00 uur tot 0.00 uur

icon-car.pngKML-LogoFullscreen-LogoGeoJSON-LogoGeoRSS-Logo
NOMADS Amsterdam

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

NOMADS Amsterdam 52.356100, 4.929300

Tags: Vietnamees eten in Amsterdam Oost

Disclaimer

Op het gebruik van deze website (bysam.nl) zijn onderstaande gebruiksvoorwaarden van toepassing. Door gebruik te maken van deze website, wordt u geacht kennis te hebben genomen van de gebruiksvoorwaarden en deze te hebben aanvaard.

Gebruik van informatie
bySam streeft ernaar op deze website altijd juiste en actuele informatie aan te bieden. Hoewel deze informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld, staat bySam niet in voor de volledigheid, juistheid of actualiteit van de informatie.

Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. bySam aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie of de website en evenmin voor het niet goed functioneren van de website.

Uitingen op deze website
Op deze website uiten wij onze eigen mening. Deze is tot stand gekomen op basis van onze eigen ervaringen. Aan deze uitingen kunnen geen rechten worden ontleend.

Hyperlinks
Deze website kan hyperlinks bevatten naar websites van derden. bySam heeft geen invloed op websites van derden en is niet verantwoordelijk voor de beschikbaarheid of inhoud daarvan. bySam aanvaardt dan ook geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van websites van derden.

Intellectueel eigendom
Alle publicaties en uitingen van bySam zijn beschermd door auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten. Behalve voor persoonlijke en niet commercieel gebruik, mag niets uit deze publicaties en uitingen op welke manier dan ook verveelvoudigd, gekopieerd of op een andere manier openbaar gemaakt worden, zonder dat bySam daar vooral schriftelijk toestemming voor heeft gegeven.

Affiliate disclaimer:
In sommige artikelen en op sommige van onze pagina’s staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop of reservering doet, ontvangen wij een (kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten of diensten.

Translate»
Lees vorig bericht:
Rijks Bezorgt sterrenmaaltijd thuis delivery
Ik liet een maaltijd thuisbezorgen van sterrenzaak Rijks en dit is hoe het ging

Nu restaurant Rijks haar deuren gesloten moet houden in de strijd tegen COVID19 hebben ze iets bedacht: ze brengen hun...

Sluiten