Vinnies deli: Voor de biologische fans

Organic (oftewel biologisch in het Nederlands) is hot luidt het credo bij Vinnies Deli op de Haarlemmerstraat. Deze deli annex lunchspot lokt al enige tijd bewust etende Amsterdammers de zaak in met al het lekkers dat er op de toonbank en vitrine is uitgestald. Bij Vinnie kun je afhalen voor thuis op de bank of lekker blijven hangen.

Vnnie's Deli Haarlemmerbuurt Amsterdam

Het is alweer enige tijd geleden dat ik voor het eerst bij Vinnies Deli van een organic sandwich smoked mackarel heb mogen genieten. Toevalligerwijs ben ik weer in de buurt en ik ga niet snel terug naar dezelfde plek (aangezien er steeds weer iets nieuws te ontdekken is in Amsterdam), maar de vorige keer was ik fan dus ik laat me verleiden tot Vinnies Deli ronde twee.

Ik hoopte op een plekje op de bank beneden, maar op de begane grond is het tjokvol. Boven heb ik meer geluk, behalve twee laptop zombie’s en drie meiden is er genoeg plek voor ons. Ik was helemaal vergeten dat je beneden aan de bar moet bestellen (zo vervelend). De kaart is nog hetzelfde als de vorige keer, wat inhoudt dat er een keuze is uit diverse specials, organische boterhammen belegd met bijvoorbeeld kalfs pastrami, kip met groene curry, oude kaas, aubergine kaviaar en nog veel meer, een viertal salades (waaronder powerzaad quinoa, kikkererwten en rode biet) en twee soorten soep. De vorige keer had ik de makreel sandwich en dit keer ga ik voor een salade van alle mogelijke ingrediënten (een optie die de buurvrouw heeft en mij wel aanspreekt). Mijn tafelgenoot gaat voor de boterham met humus van zwarte bonen. 

Vnnie's Deli Haarlemmerbuurt Amsterdam


Het eten komt rapido, aangezien we trek hebben komt dat mooi uit. Teleurgesteld kijk ik naar mijn halve glas vers geperste sinaasappel en dat voor € 3,75. Ok, hij smaakt bijzonder lekker en is duidelijk niet aangelengd, maar een flinke duit voor een kleine scheut. De kleine salade (€ 6,50!) wordt geserveerd in een klein schaaltje wat het eten nogal onhandig maakt. De kikkererwten en quinoa hebben weinig smaak en de dressing bestaat uit een klodder yoghurt. Niet heel spannend dus. De aubergine (lastig snijden zo!) is wel erg smakelijk. De sandwich aan de overkant van de tafel is evenmin een culinair avontuur. Je proeft duidelijk meer brood dan de flauwe zwarte bonen humus. Als ik niet wist wat het was het ik nooit geraden waarmee de sandwich belegd was. De makreel van het vorige bezoek was een groter succes.

Vnnie's Deli Haarlemmerbuurt Amsterdam

Het glas is te groot voor de jus

Vnnie's Deli Haarlemmerbuurt Amsterdam

Het kommetje kan de aubergine niet aan

Het concept is leuk en past precies bij de hipster mentaliteit anno 2013. Echter, biologisch en puur voedsel staat mijns inziens niet gelijk aan matig op smaak en zuinigheid. Ik zeg een flinke dot biologische kruiden er tegenaan, de porties ‘bio-sizen en dan is er reden voor Vinnies Deli deel 3. De eerste ervaring was beter, maar de schaarste heerst helaas bij Vinnies.

Vinnies Deli
Haarlemmerstraat 46h
Amsterdam

Leave a Comment

Translate»
Lees vorig bericht:
Amsterdams café en hotspot Van Mechelen in Oud-Zuid
Van Mechelen: hotspot aan de Sloterkade in Oud-Zuid

Dat een nieuwe tent wel vanaf moment één booming kan zijn bewijst Stadscafé Van Mechelen (jongere broertje van Belgisch Bierproeflokaal...

Sluiten