Say hello selo coffee fruit. Een te gekke nieuwe soda.

Heb je weleens gehoord van selo coffee fruit? Ik tot een paar weken terug in ieder geval niet. Maar dit steeds populair wordende energy drankje is nu ook in Amsterdam verkrijgbaar.

Selo coffee fruit tegen waste

Dit drankje wordt gemaakt van cascara, oftewel het omhulsel van de koffiebes dat normaal gesproken weggegooid wordt. Om koffie te maken wordt namelijk alleen de boon gebruikt en de rest gaat hoppa de prullenbak in. Laura, de oprichtster van selo coffee fruit, zag dit met lede ogen aan en besloot van deze restanten een soda te maken: De selo coffee fruit. Een drankje dat niet alleen te gek smaakt maar er ook voor zorgt dat de hele koffiebes gebruikt wordt in plaats van alleen het binnenste deel.

selo coffee fruit gin

Wat is selo coffee fruit?

Omdat dit drankje gemaakt wordt van het omhulsel van de koffiebes kun je je voorstellen dat het ontzettend veel cafeïne bevat. Om die reden is selo coffee fruit dan ook beter te vergelijken met een energiedrankje dan met een frisdrank. En het fijne is dat er alleen maar natuurlijke ingrediënten ingaan. Dus geen geraffineerde suikers en andere toevoegingen. En dat je hiermee ook waste tegengaat. Om het drankje wat zoetigheid mee te geven is er druivensap toegevoegd. Een ideaal drankje om je dorst te lessen en je een oppepper te geven als je wel wat pit kunt gebruiken. Philipp van selo coffee fruit die mij vandaag wat van het drankje laat proeven vertelt mij dat hij zelf geen koffie meer drinkt sinds hij deze energy soda heeft ontdekt. Er is ook een variant met gin die wel heel erg fijn is als je zin hebt in een alcoholische versnapering.

Philippe van selo coffee fruit

Waar koop je selo coffee fruit?

Benieuwd naar hoe dit cafeïnedrankje smaakt? Je kunt het inmiddels bij een aantal plekken in Amsterdam krijgen en je zult ze deze zomer ook tegenkomen bij festivals.

Dit is waar je selo coffee fruit kunt kopen

Bekijk de website

Translate»
Lees vorig bericht:
Cosy by Mandy Amsterdam avondeten
Nieuwe breakfast en lunch spot in hartje centrum

Even iets lekkers eten in de buurt van het Leidseplein doe je bij Cosy by Mandy. Lees verder

Sluiten