Scheepskameel nieuw op mijn favo lijst

Wauw ongelofelijk dat ik op de één of andere manier nog nooit bij restaurant Scheepskameel ben geweest.

Uiteraard had ik al tig keer over dit restaurant op het Marineterrein gehoord en het stond ook al tijden op mijn foodbucketlist, maar het is er hoe cliché het ook klinkt, nooit van gekomen. Tot laatst. Laatst zag ik dan eindelijk eens kans om het mezelf comfortabel te maken aan één van de kleine tafeltjes van Scheepskameel.

Scheepskameel restaurant Amsterdam Marineterrein

Sowieso is en blijft het Marineterrein een prachtig stukje Amsterdam. Om Restaurant Scheepskameel te bereiken moet je bijna over het hele terrein tuffen en daar aan het water met Hannekes Boom aan de overzijde vind je gebouw 024. Zo met de ondergaande zon is het zowaar nog machtiger.

Scheepskameel borrelen of dineren

Ok hup naar binnen want ik ben laat en mijn tafelgenote zit er al lang en breed. Bij binnenkomst valt me gelijk het redelijk nieuwe borrelgedeelte op. Vanaf nu kun je lekker bij Scheepskameel komen aanwaaien voor een wijntje en wat te snabbelen aan de bar. Note to self: dat moeten we heel erg binnenkort gaan doen. Een stevige handdruk en een warm welkom verder loop ik achter mijn host naar mijn tafeltje. Terwijl ik langs de tafeltjes loop snuif ik wat sfeer op. En wat ik opsnuif bevalt me bijzonder goed. Heerlijk die reuring en het bekende geluid van bestek op borden.

Restaurant Scheepskameel Amsterdam marineterrein
gefrituurde spiering

Ik settel me aan mijn tafeltje en onder het genot van een bubbeltje, wat vers brood met boter, huisgemaakte leverworst en ingelegde bloemkool en spiering (vers uit het vet) bestuderen we de kaart.

Deze is opgedeeld in vijf verschillende secties: rauw, groenten, vis/vlees, kazen en dessert. De derde sectie heeft nog een subsectie vis noch vlees en de laatste sectie heeft nog een kuchendeel. ‘Zo stel je je eigen vijfgangenmenu samen, maar minder mag natuurlijk ook,’ legt de vriendelijke ober uit.

Rauw

De plateau rauw uit de zee lonkt en als hij op tafel verschijnt hebben we zeker geen spijt van onze keuze. De schaal met ijs met hierop rauwe lekkernijen bestaat uit rode poon, zeebaars, Zeeuwse platte, fine de claire oesters en garnalen. Zo geweldig dat het een standaard nodig heeft. En ik geef ze groot gelijk.

Restaurant Scheepskameel visplateau

Groen, vlees, vis, kaas en gebak

We bestellen een flesje Scheurebe uit Pfalz uit 2017 en ondertussen vinden onze groentegerechten hun weg naar onze tafel. Ik heb boterbonen en mijn tafelgenote koolrabi. Ik hou zo van boterbonen en in dit mooie frisse gerecht komen ze volledig tot hun recht. Het bord gaat schoongelikt en al retour naar de keuken.

Daarna is het tijd voor de rog en de schnitzel. Deze twee gerechten gaan beiden netjes door de midden en worden uitgewisseld. De stevige witvis met beurre rouge en pastinaak is een mooi gerecht. En de schnitzel tja die is het gewoon helemaal. Lekker met champignons, cornichons en spek. Een kneepje citroen eroverheen en niets meer aan doen.

De twee kazen die we hebben uitgekozen (de roquefort van schaap en petit livarot) zijn blijkbaar de pittigste kazen. Een goede keus blijkt zodra we ervan beginnen te snoepen.

Sinds dat ik heb gespot dat er pastel de nata op de kaart staat kan het me niet meer loslaten. Die moet ik hebben. Vooral als ik hoor dat hij huisgemaakt is. Doe mij die maar. En hij is fijn, zo fijn.

Verliefd, ik ben hoteldebotel op dit geweldige restaurant. De heerlijke ongedwongen en opgewonden sfeer, de vreselijk goede bediening, de mooie wijnlijst tjokvol met Duitse wijnen en de heerlijk ongecompliceerde gerechten waar je dagen erna nog aan terug denkt.

Tot snel Scheepskameel. Je staat nu op mijn favo list.

Scheepskameel
Kattenburgerstraat 5 (gebouw 024A)
Amsterdam Centrum
Borrel | diner |terras

Openingstijden:
Maandag gesloten
Dinsdag en woensdag van 18.00 uur tot 0.00 uur
Donderdag tot en met zaterdag van 16.00 uur tot 0.00 uur
Zondag gesloten

icon-car.pngKML-LogoFullscreen-LogoGeoJSON-LogoGeoRSS-Logo
Scheepskameel

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Scheepskameel 52.375625, 4.914376

Tags: gegarandeerd goed | restaurant op het Marineterrein | restaurant met Duitse wijnkaart | restaurant met terras in Amsterdam Centrum | beste restaurants van Amsterdam | goed uit eten in Amsterdam | schnitzel eten in Amsterdam | visplateau

Disclaimer

Op het gebruik van deze website (bysam.nl) zijn onderstaande gebruiksvoorwaarden van toepassing. Door gebruik te maken van deze website, wordt u geacht kennis te hebben genomen van de gebruiksvoorwaarden en deze te hebben aanvaard.

Gebruik van informatie
bySam streeft ernaar op deze website altijd juiste en actuele informatie aan te bieden. Hoewel deze informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld, staat bySam niet in voor de volledigheid, juistheid of actualiteit van de informatie.

Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. bySam aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie of de website en evenmin voor het niet goed functioneren van de website.

Uitingen op deze website
Op deze website uiten wij onze eigen mening. Deze is tot stand gekomen op basis van onze eigen ervaringen. Aan deze uitingen kunnen geen rechten worden ontleend.

Hyperlinks
Deze website kan hyperlinks bevatten naar websites van derden. bySam heeft geen invloed op websites van derden en is niet verantwoordelijk voor de beschikbaarheid of inhoud daarvan. bySam aanvaardt dan ook geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van websites van derden.

Intellectueel eigendom
Alle publicaties en uitingen van bySam zijn beschermd door auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten. Behalve voor persoonlijke en niet commercieel gebruik, mag niets uit deze publicaties en uitingen op welke manier dan ook verveelvoudigd, gekopieerd of op een andere manier openbaar gemaakt worden, zonder dat bySam daar vooral schriftelijk toestemming voor heeft gegeven.

Affiliate disclaimer:
In sommige artikelen en op sommige van onze pagina’s staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop of reservering doet, ontvangen wij een (kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten of diensten.

Translate»
Lees vorig bericht:
Mr & Mrs Watson veganrestaurant Amsterdam Oost
Vegan kaas walhalla in Amsterdam Oost

Hoe smaakt een vegan roquefort? Nou behoorlijk lekker kan ik je verklappen! Read more

Sluiten