Authentiek dim summen bij Sea Palace

Dim sum was vroeger bij ons thuis net zo gewoon als een boterham met kaas. Met ouders die opgegroeid zijn in Hong Kong was ieder weekend sui mai en hai kauw happen vaste prik. Als kleine Sam huppelde ik dan achter mijn ouders aan naar ons favo dim sum restaurant in Nijmegen.

En nog steeds ben ik gek op dimsummen. Een van de fijne spots in Amsterdam waar je je kunt storten op deze yummy Chinese bites is Sea Palace vlak naast het centraal station.

sea-palace-dim-sum-restaurant-amsterdam

Sea Palace is sinds kort net ietsjes dichterbij het CS, 40 meter welgeteld. Dit moest vanwege het bestemmingsplan, maar de oude poort staat nog wel op de oude plek te shinen.

sea-palace-amsterdam

De meeste traditionele dimsumrestaurants zijn alles behalve gezellig. Chinezen komen voor het eten en decor en service is bijzaak, maar bij Sea Palace zit je niet alleen comfy, je hebt ook nog eens een fijn uitzicht.

sea-palace-dim-sum

I’m getting hangry, het is dus maar goed dat de tafel in a flash he-le-maal volstaat met verschillende dim sum snacks. Van de welbekende ha kauw en sui mai tot aan de minder bekende cha siu so en chung fan.

restaurant-sea-palace sea-palace-amsterdam-centrum-dimsum dimsum-restaurant-sea-palace

Natuurlijk zijn de well known Chinese bites fijn, maar het is ook leuk om eens wat anders te proberen. Wat dacht je van deze gestoomde inkvisjes? Soooo good!

dimsum-amsterdam-restaurant-sea-palace

Chung fan is ook zo’n fijn dimsum dish. Dit is cha siu (Cantones style gemarineerd varkensvlees) in een gestoomd rijstdeegje. Wel even lekker door de zoete sojasaus halen, want zo is hij het lekkerst.

restaurant-dimsum-seapalace-amsterdam

Winnaar van deze lunch is voor mij toch echt wel de cha siu so. Ze maken alles from scratch, zowel de vulling van cha siu als de bladerdeeg. De vulling is precies goed. Niet te zoet en ook niet te zout. En het deeg is super super vers. Ik heb volgens mij wel drie van deze yummy dingen op. Oops.

sea-palace-dimsum-restaurant sea-palace-amsterdam-dim-sum-centrum

Als je a sucker bent voor eend, dan moet je de pien phee ngap bij Sea Palace zeker eens proberen. Op een rijdend tafeltje wordt de hele Peking eend en toebehoren naar je tafel gereden. En ter plekke worden de gestoomde dunne pannenkoekjes gevuld met crispy duck, reepjes komkommer, bosui en hoisinsaus. Hmmm zo delish.

sea-palace-amsterdam-peking-eend

Om het af te leren kun je ook nog wat zoets bestellen. De spong cake is super vers en luchtig en hapt heel erg makkelijk weg. En ook de tien theu tjai (sesamballen gevuld met lotuszaadpasta) zijn to die for. Zo super vers en de vulling is ook niet te zoet. Mjam.

sea-palace-restaurant-dim-sum-amsterdam

Dit was een dimsumsessie to remember. Als het op dim sum aankomt ben ik picky ass hell, maar bij Sea Palace kun je aanschuiven voor een echte traditionele sessie met heerlijke Chinese bites.

Wil je zeker ervan zijn dat je een plekje hebt? Je kunt hieronder direct je tafel reserveren:

Sea Palace
Oosterdokskade 8
Amsterdam Centrum
Ontbijt | lunch | brunch | diner

[mapsmarker marker=”278″]

Translate»
Lees vorig bericht:
Taka Japanese Kitchen Amsterdam
De beste ramen spot in Amsterdam Centrum

Dit is zo'n tentje dat ik eigenlijk helemaal niet wil delen. Helemaal voor mezelf houden zou verstandig zijn, maar ik wil...

Sluiten