Bij deze wijnbar neem je je favo wijntje van de avond gewoon mee naar huis

Maar dan wel gewoon een volle nieuwe fles. Want Shiraz Amsterdam is naast een wijnbar ook een wijnboutique.Dus ben je fan van de wijn, dan kun je hem kopen om thuis te drinken. Installeer je in hun Jardin des Vins (zoals ze het zelf noemen) aan de Lijnbaansgracht in Amsterdam Centrum en je kunt van hun verschillende wijnen proeven.

Shiraz Amsterdam wijnbar voor shiraz en meer

Uiteraard doen ze hun naam eer aan en hebben ze wijnen van de Shiraz druif, maar ook als je een Chardonnay fan of meer van de pinot bent, zit je bij Shiraz Amsterdam goed. Ze zijn zoals ze het zelf zeggen net zoals de Shiraz druif een blend van het Midden-Oosten en traditioneel Frans maar dan wel in een eigentijdse vertaling. Het leuke is dat grappige en handige icoontjes aangeven met wat voor wijn je te maken hebt. Zo geeft een aardbei icoon aan dat je te maken hebt met rood fruit en een icoontje met een blok hout geeft aan dat de wijn wat hout heeft gehad (persoonlijk hou ik daar wel van, dus ik zal hier zeker op letten!). In totaal zijn er 15 iconen en dus duidelijk voor iedere wijndrinker wat wils lijkt mij.

Wijndrinken met bijpassende bites

En bent je maag te rommelen? Shiraz Amsterdam heeft ook bites voor naast je wijn. En aangezien deze nieuwe wijnbar en wijnboutique het shared dining concept volledig heeft omarmd staan er met name gerechten om te delen op de kaart. Verdeeld in to share cold, to share hot, to share plates en een paar desserts die je niet hoeft te delen maar helemaal alleen mag opeten.

Shiraz Amsterdam wijnboutique

En als de wijnen die je bij de wijnbar op de Lijnbaansgracht hebt genipt je goed bevallen kun je terwijl je naar buiten struikelt nog even binnenvallen bij de Shiraz Boutique de Vins die om een flesje of meer naar huis te nemen (uiteraard voor een zachter prijsje dan hij op de kaart staat bij de wijnbar).

Shiraz Amsterdam
Lijnbaansgracht 267
Amsterdam Centrum
Borrelen | diner | boutique

Openingstijden wijnbar en wijnboutique:
Dinsdag tot en met zondag vanaf 15.00 uur

Foto credits: Shiraz Amsterdam

[mapsmarker marker=”177″]

Tags: Wijnbar Amsterdam | nieuwe wijnbar Amsterdam Centrum | Shiraz wijnbar | de leukste wijnbars van Amsterdam | wijnwinkel Amsterdam | wijnboutique Amsterdam

Translate»
Lees vorig bericht:
Michelinsterrenrestaurants Amsterdam
Het zou je drie dagen non-stop eten kosten om bij alle Michelinsterrenrestaurants te eten

Gisteren maakte Michelin bekend welke restaurants hun sterren verdiende. Lees verder

Sluiten