Sommelier van De Librije opent wijnbar Stuyver in Amsterdam

Oeh la la er is weer een hele fijne hotspot in de maak: wijnbar en restaurant Stuyver Amsterdam.

De oud-sommelier van driesterrenzaak De Librije Sabas Joosten tuigt, chef Sander Bierenbroodspot (o.a. Restaurant Bluespoon, Victoria Hotel en De Vrienden van Jacob) en restaurantmanager Timo van der Stad (voorheen o.a. &Moshik en brasserie Carstens) tuigen samen Stuyver op in hartje Amsterdam. Wanneer je het souterrain van het pand op de Prinsengracht 422 in duikt beland je in de wijnbar waar je spannende wijntjes kunt nippen. Uiteraard van de wijncollectie uitgezocht door de ervaren sommelier zelf. Wil je liever uitgebreid tafelen dan blijf je op de begane grond waar het restaurant met open keuken zich bevindt.

Mooie wijnen en sausrijke gerechten

Goede kwaliteit eten en drinken, maar toegankelijk voor iedereen, dat is waar het trio achter Stuyver Amsterdam voor gaat. Uiteraard gaat de sommelier die acht jaar lang bij De Librije dag in dag uit met wijnen bezig is geweest ervoor zorgen dat er een wijnkaart bij Stuyver komt waar je helemaal wild van wordt. Zijn mooie flessen worden bewaard in een blikvangende wijnkamer waar de wijnen onder optimale omstandigheden bewaard worden. Vooral van authentieke en ambachtelijk gemaakte wijnen gaathet hart van de wijnkenner harder kloppen, dus verwacht met name dergelijke wijnen te drinken als je plaats neemt in de wijnkelder. Maar ook wanneer je in het restaurant aanschuift kun je genieten van zijn bijzondere wijncollectie. De wijnen zullen ook goed passen bij de culinaire creaties van de chef. Chef Bierenbroodspot zorgt voor eerlijke gerechten waar er extra veel aandacht is voor sauzen. En daar heeft deze sausliefhebber wel oren naar! Eters bij restaurant Stuyver zullen een menukaart met voor-, hoofd- en nagerechten voorgeschoteld krijgen waaruit ze een eigen menu kunnen samenstellen voor onder de 40 euro. Liever losse gerechtjes bestellen? Dat kan ook! waaruit de gast zijn eigen menu kan samenstellen. Eén of meerdere losse gerechten bestellen kan natuurlijk ook.

Stuyver wordt een nieuwe sfeervolle spot en wordt een must go voor wijnliefhebbers. Restaurant Stuyver gaat naar verwachting december 2021 open.

Wijnbar en restaurant Stuyver
Prinsengracht 422
Amsterdam Centrum
Wijntjes drinken | diner

Bekijk hun website

Bekijk hun Instagrampagina

Openingstijden:
Volgen snel

Plan je route naar Stuyver Amsterdam

Ook interessant

Translate»
Lees vorig bericht:
Larette Amsterdam bar restaurant Oost
Larette nieuwe New York inspired bar in Amsterdam Oost

New York oh New York er zijn al vele liederen gemaakt over the Big Apple. Lees verder

Sluiten