Een kijkje in het pastalab van Spaghetteria Amsterdam

Spaghetteria Amsterdam voorziet alweer vijf jaar pastaliefhebbers van de nodige bordjes verse pasta. Met inmiddels drie pastarestaurants in Amsterdam (Oud-West, de Pijp en Oost) en één restaurant in Utrecht kun je ze terecht pastabazen noemen.

Pasta restaurant Amsterdam Spaghetteria

Gezellig aanschuiven

Aangezien ik in Oud-West woon is Spaghetteria West voor mij vaste prik als ik trek heb in een maagvullende pastamaal. Het voelt altijd een beetje als thuiskomen als ik weer gezellig aanschuif aan één van de grote of smalle tafels. Normaal gesproken verdedig ik mijn personal space altijd met man en macht en deel ik niet graag mijn tafel met wildvreemden, maar hier is het gewoon ok en pass ik de olijfolie met hete pepertjes (die overigens te lekker is) met een grote glimlach door aan mijn buurman of buurvrouw.

Spaghetteria Amsterdam pastalab

Toen de pastamakers alleen nog Spaghetteria Van Woustraat runden maakten eigenaar Bert de pasta gewoon zelf met de hand. Op zijn recordsnelheid kon hij per uur voor 10 man ravioli maken. Dat hield hij uiteraard niet lang vol. Dus nu met vier pastarestaurants hebben ze nu een kick ass pastalab in Amsterdam Oost waar de pasta’s met monsters van pastamachines iedere dag vers worden gemaakt. Of ik een kijkje wilde nemen in dit lab? Ja graag!

In een grote ruimte staan vier mega machines die de hele dag door verse pasta’s fabriceren. Weet je wat? Kijk zelf hieronder hoe dat gaat.

En zo wordt pappardelle gemaakt.

Spaghetteria Oost

En dan komt de zwaarste taak van de dag: Het proeven van de verse pasta. Zittend aan de grote tafel van de allernieuwste Spaghetteria spruit in Amsterdam komt de hele kaart voorbij. Verse ravioli gevuld met gorgonzola, de alom bekende pappardelle met een ragout van kalf, zwarte spaghetti met een mini octopus ragout en mijn favoriet van de avond de penne rosse met Toscaanse worst, courgette, rode ui, taggiasche olijven en grana padano.

Spaghetteria basisregels

Over zoveel dingen is bijzonder goed nagedacht. De mannen achter Spaghetteria hebben getracht zoveel mogelijk de Italiaanse tradities en gebruiken te respecteren in hun pastabar en hun eigen benadering te geven van hoe zij het liefste pasta eten:

  1. Je eet aan de grote of lange tafel met de andere gasten. Dat zorgt voor een knusse homey feeling.
  2. Op de kaart vind je geen voorgerechten, ze focussen zich op de pasta’s. 6 stuks: 2x vis, 2x vlees en 2x vega.
  3. Je eet hier pasta als een echte pastabaas, dus een mes is verboden! Draaien met je vork zul je. Er zijn wel lepels aanwezig, maar eigenlijk eigenlijk hoort dat ook niet. Je gebruikt de rand van je bord als lepel. Dus vraag niet naar snijgereedschap.
  4. In de bediening en de keuken vind je alleen knappe mannen (en dat vind ik niet erg)
  5. De keukenteams bestaan volledig uit Italianen.
  6. Er komt geen gedroogde pasta aan te pas hier, alle pasta’s worden vers gemaakt.
  7. Pastasaus daar hoort geen kip in! Sauzen met kip vind je hier dan ook niet.
  8. Een kop cappuccino na het eten? Dat doen Italianen niet, dus ook hier niet.
  9. Vernieuwen en experimenteren. Niet voor niets hebben ze een pastalab. Nieuw zijn de gekleurde pasta’s die gekleurd worden met echte groenten. Zoals rode bieten en paarse wortel. Alles is natuurlijk, dus er komt geen kleurstof aan te pas.
  10. Kraanwater serveren? Si! Er staan altijd kannen op tafel, flesjes water verkopen ze hier niet.

Reserveren bij Spaghetteria Amsterdam? Dat hoeft niet, gewoon binnen lopen bij dit knusse restaurant in Amsterdam Oost.

Spaghetteria Amsterdam Oost
Pretoriusstraat 72
Amsterdam Oost
Diner | terras

Openingstijden Spaghetteria Amsterdam Oost:
Iedere dag vanaf 17.00 uur

[mapsmarker marker=”303″]

Translate»
Lees vorig bericht:
Lavinia Good Food Mocktail
Sfeerfoto’s met food

Op zoek naar mooie foto's van je gerechten? Lees verder

Sluiten