Staring at Jacob x KU West twee concepten in één

Staring at Jacob x KU West (ja je leest het goed en nee het is geen typefout) deze twee killer concepten in één zou zomaar de nieuwste place to be van Oud-West kunnen worden. Staring at Jacob, de populaire brunchspot in West ondergaat momenteel een flinke facelift en wordt in de avonduren omgeturned tot KU West, dé sushi en Japanse bite walhalla.

Staring at Jacob x KU West brunch

Ok, what’s the deal? Robbie Castelijn, eigenaar van KU Kitchen & Bar op de Utrechtsestraat heeft namelijk deze brunchspot in Amsterdam Oud-West overgenomen en combineert het populaire concept van Staring met zijn gouden sushi and more formule. Overdag kun je dus bij Staring at Jacob x KU West neerploffen voor je usual new york brunch Staring at Jacob style. De signature dishes zoals de chicken ’n waffles, pancakes, Miso Horny (Eggs Benny met zalm en bacon miso) en Fuckin’ Everything (een salade van baby spinazie, ingelegde bieten, geitenkaas, geroosterde knoflook en truffledressing en meer) blijven gewoon op de kaart. Hier en daar met een twist, maar één ding is zeker brunchfans kunnen hun hart ophalen met Staring at J 2.0.

Staring at Jacob x KU West Japanese style

En wanneer de avond valt maakt de kaart van Staring ruimte voor KU West. Oftewel de favo gerechten van grote broer KU Kitchen & Bar. Denk hierbij aan gegrilde avocado met ponzu, sashimi, handrolls waar je ‘u’ tegen zegt, maki’s waar je ’s nachts nog van droomt en andere Japanse snacks. En deze nieuwe hotspot van West krijgt als alle eerste van heel Europa een heuse yakitorigrill. Hoe gaaf is dat?

Maar hier en daar zullen Staring at Jacob en KU West ook met elkaar blenden. Zo krijgt de brunchkaart van Staring ook de Okonomiyaki (de Japanse pannenkoek) op de kaart en zullen er ook salades met een Japanse tintje voorbij komen.

En goed nieuws voor de ramenfanaten onder ons, je kunt er ook een kom ramen scoren. Als dat geen extra goede reden is om aan te schuiven bij Staring at Jacob x KU West!

Cocktail spot Amsterdam West

Gisterenmiddag mocht ik alvast een sneak peek komen nemen bij de nieuwe brunchspot en Japanese streetfood spot in één en ze zijn nu druk bezig met de restyling. Ok het is iets meer dan dat, want de hele keuken is eruit gesloopt en er komt een fancy nieuwe cuisine in compleet met dus die unieke yakitorigrill en een glazenwand zodat gasten stiekem de keuken in kunnen gluren. Ook krijgt de bar een upgrade zodat je daar wel heel erg fijn cocktails kunt nippen. Wat te verwachten van de cocktailkaart? De bekende cocktailbar Vesper heeft een flinke vinger in de pap wat betreft de gemixte liquid dinners, dus dat belooft veel goeds.

Metropolische look

Petrolblauwe velours banken waar je heel erg comfy op kunt zitten, gave groene tegels en Japanse kunst…het is duidelijk dat Staring at Jacob x KU West funky en stylish wordt. Het wordt qua interieur een beetje New York metropolisch. En ook al wordt het een fancy spot qua stijl, het is een laagdrempelige plek waar iedereen gewoon lekker binnen kan komen wandelen voor knappe gerechten en fijne drankjes, maar dan wel voor een zacht prijsje.

Terras in Amsterdam West

Zet deze nieuwe spot maar in je lijst van favo terrasjes in West, want net zoals voorheen heeft deze nieuwe spot een fijn terras waar ’s morgensvroeg en ’s avonds kunt chillen in de zon.

Ook zo’n zin om te brunchen of Japanse te happen bij deze nieuwe spot op de Jacob van Lennepkade? Nog even geduld. Medio mei gaat Staring at Jacob x KU West sowieso voor de brunch open en als het lukt ook al voor het avondeten.

Staring at Jacob x KU West
Jacob van Lennepkade 215
Amsterdam Oud-West
Ontbijt | lunch | brunch | borrel | diner | terras

Openingstijden Staring at Jacob:
Donderdag tot en met maandag tijdens de brunch (exacte tijden volgen)

Openingstijden KU West:
Woensdag tot en met zondag tijdens het diner (exacte tijden volgen)

[mapsmarker marker=”337″]

Translate»
Lees vorig bericht:
Beste friet Amsterdam
Hier vind je de beste friet van Amsterdam

De beste friet van Nederland benoemen en daarvoor heel veel goudgele frieten Lees verder

Sluiten