What’s up with Terpentijn Amsterdam?

Het is alweer 1,5 jaar geleden dat restaurant Terpentijn Amsterdam open ging op het Rokin. Dat was ook de allereerste keer dat ik daar aanschoof voor een te gekke lunch met yummy Vietnamese phó. Dik een jaar later hebben ze de kaart een boost gegeven. No worries de streetfood snacks zijn er nog, maar het assortiment is opgeleukt met internationale dishes zoals mosselen, burrata, raviolini en burgers. Zo is er voor ieder wat wils. Tijd om weer eens terug te gaan naar deze spot op het Rokin.

Reserveren bij Terpentijn Amsterdam

restaurant-amsterdam-terpentijn

De tetaki van tonijn met wakame, noodles en teriyaki mayonaise is zoooo fijn. Het is een feest van heel veel verschillende smaken die de tonijn mooi nog wat meer omhoog halen.

terpentijn-amsterdam-restaurant

Als je houdt van mixing flavours, zit je bij Terpentijn goed. De klassieke de steak tartare (hij is goed op smaak, heeft een fijne structuur en een lekkere bite) krijgt een kick door een Oosterse sriracha mayonaise. Hmm so delish.

terpentijn-amsterdam-restaurant-rokin

De mosselen lopen me aan te staren vanaf het moment dat ik ze op het menu heb zien staan, so mussels it is. De schelpdieren zijn gegaard in wijn en hebben een hele neutrale smaak. De drie verschillende heerlijke huisgemaakte dipsauzen zijn dan ook erg fijn, zo geven ze de mosselen toch nog de nodige smaak. Ook de side, knapperige frietjes en een frisse salade, knabbelen goed weg.

Het dessert is zo knap dat ik wel even naar de gang moet rennen waar er wel goed licht is om een mooie foto te maken. De zoete kokosmakroon en zoetzure mango(gel) zijn een goede combi en de crunch ernaast geeft het een lekkere bite.

Het blijft gewoon een te gekke plek om even binnen te hoppen. Of het nou voor cocktails en streetfood is of een uitgebreid diner met fijne wijnen of een relaxte lunch. Ik vind de sfeer altijd te gek, je zit er top en het personeel is altijd super lief. So I’ll be back for sure.

Reserveren bij Terpentijn Amsterdam

Terpentijn Amsterdam
Rokin 103
Ontbijt | lunch | brunch | drinks | dinner

Bekijk de website

[mapsmarker marker=”121″]

Translate»
Lees vorig bericht:
Vietnamees restaurant Amsterdam Sen Viet
Sen Viet Vietnamese street delights nieuw in zuid

Oh yummie kun je net zoals ik maar geen genoeg krijgen van Vietnamese street food? Dan wordt het rennen naar...

Sluiten