Thai Thai Poppetje funky cool Thais restaurant in Amsterdam West is een must try

Felblauwe plastic stoeltjes die je doen denken aan een Thaise street food market, bonte tafelkleden, een regenboog aan papieren parasols, gezellige vlaggetjes en een toffe muurschildering.

Thai Thai Poppetje in de Baarsjes is funky, cool, knus en je kunt er ook nog eens verdomd goed Thais eten.

Zodra we binnenkomen komen de typische Thaise geuren ons al tegemoet waaien, mjam als je hiervan geen trek krijgt weet ik het ook niet. We installeren ons aan een klein tafeltje bij het raam. Ik laat mezelf lekker wegzakken in een berg van kussens terwijl vriendlief het krukje pakt. Vanaf mijn plek kan ik de open keuken in gluren. We bestellen allebei een huisgemaakte limonade (de pandan-citroengras is gruwelijk fijn) en laten alvast de eerste gerechten aanrukken: rode curry bitterballen en laab ped. Altijd als er een laab op de kaart staat móet ik het gewoon bestellen. Dus ook vanavond.

De kaart is overzichtelijk: zes snacks, twee salades en vier hoofdgerechten waaronder hun signatuur: de khao soi kai. En voor wie op zoek gaat naar een Thaise curry, die zul je hier niet vinden op de kaart, want Thai Thai Poppetje is niet de standaard Thai, maar eentje die lekker eigenzinnig is. I love it!

Onze snacks arriveren en we laten die ons goed smaken. De bitterballen zijn heerlijk krokant en de vulling is bijzonder smakelijk. De huisgemaakte zoetzure dipsaus van onder andere gedroogde garnalen is zo goed dat ik hiervan liters op kan. En dan die laab, ohhh die laab. Het is er eentje met gehakte eend en hij heeft een diepe complexe zurigheid waar je maar geen genoeg van kunt krijgen. Zo heerlijk. Je hoort eerst een beetje sticky rijst te pakken en hiermee wat van de eendensalade te pakken. Ik moet blijkbaar nog even oefenen.

Uiteraard moeten we hun meest bekende gerechte de khao soi kai ook nog even proberen. We worden getrakteerd op een kom met hierin gekookte eiernoedels en gefrituurde noedels, krokant gefrituurde kip, sjalotjes, gepickelde mosterdkool, koriander, rode peper en dat allemaal in een kurkuma rode curry met kokosmelk. Wat een heerlijkheid! Het gerecht is zoet, zuur, pittig en heeft mooie texturen. Zo verslavend lekker.

Rollend verlaten we deze leuke Thai en één ding is zeker, we komen hier zeker snel terug want ik moet de rest van de kaart ook nog proberen.

Thai Thai Poppetje
Van Speijkstraat 157hs
Amsterdam West | De Baarsjes

Reserveer een tafel

Openingstijden Thai Thai Poppetje (kan wijzigen ivm de coronamaatregelen):
Maandag en dinsdag gesloten
Woensdag tot en met zondag van 17.00 uur tot 22.00 uur

Plan je route naar Thai Thai Poppetje

Ook interessant:

Thai Thai Poppetje supercool Thais restaurant in Amsterdam West | Thais eten in de Amsterdamse Baarsjes | beste Thai van Amsterdam | leuk Thais restaurant in Amsterdam | khao soi kai eten in Amsterdam

Translate»
Lees vorig bericht:
Sjeng jian bao (gestoomde en gebakken buns gevuld met vlees, groenten en bouillon) recept

Sheng jian bao zijn fluffy gestoomde Chinese broodjes. Lees verder

Sluiten