The Dirty Chicken Club funky streetfood chicken walhalla

The Dirty Chicken Club komt eraan! En dit wordt niet zomaar een spot om een kippetje te happen, oh nee deze nieuwe plek op de Wallen is kunstig met een hoofdletter ‘k’. De streetart spat er van alle kanten vanaf en als je op zoek bent naar een funky en arty restaurant, dan zit je hier goed.

The Dirty Chicken Club kipparadijs

Ok ok, de naam verraadt al een beetje wat er op het menu staat, maar ho even als je denk je een gewoon kippetje scoort bij The Dirty Chicken Club, want ze nemen hun kippetjes hier bloody damn serious. Ik mocht even spieken op de kaart en ik zag kipgerechten voorbij komen zoals: Korean Fried Chicken bao met pinapple kimchi (trust me die is te gek), whole roasted beer can chicken, the dirty chicken burger, buttermilk fried chicken, hele of  halve kip van het spit uiteraard vergezeld met krokante frietjes en zoveel meer waar het hart van kipliefhebbers retesnel van gaat kloppen. En om de dorst te lessen, cocktails en freak shakes waar je wild van wordt. Klinkt best goed!

Chef Justin Brown, pop-up koning

Het culinaire brein achter dit nieuwe kiprestaurant is namelijk niemand minder dan Justin Brown. Komt die naam je bekend voor? Dat zou heel goed kunnen, want dit Britse kookwonder is verantwoordelijk voor de bao regen die lokaal te voelen was in Amsterdam, een briljant pop-up concept dat je waarschijnlijk wel kent onder de naam Bao Buns Amsterdam. Pop-up koning Justin popte onder andere op bij Marvin Amsterdam en Sushilee op de Zuidas met zijn killer Taiwanese buns die je gewoonweg nooit meer kunt vergeten. Of misschien heb je je tanden gezet in zijn fameuze fish & chips (The Chippy) onder andere bij het Conscious Hotel Vondelpark op de Overtoom. Zijn trouwe volgers volgde de chef waar hij dan ook op popte en wie weleens heeft gekauwd op Justins maaksels weet dat hij wel raad weet in de keuken. Sterker nog, ik heb hem de meest bizar lekkere dingen zien maken in een pop-up zonder gas of water. Echt deze man kan koken! En nu heeft hij zijn nomadenbestaan aan de wilgen gehangen en opent hij met een paar partners dus The Dirty Chicken Club midden op de Wallen in Amsterdam Centrum.

Kiprestaurant The Dirty Chicken Club

The Dirty Chicken Club chef’s table

Binnenwandelen bij The Dirty Chicken Club wordt sowieso een ware beleving, want ze willen met deze nieuwe chicken spot een fun, hip, over the top restaurant (Justins woorden) neerzetten waar iedereen binnen kan vallen voor een huisgemaakt kippetje. Verwacht veel street art, nisjes om lekker ongestoord kip te kluiven en een ware chef’s table om je helemaal te storten op het kipavontuur. Ready to get dirrrrrty? The Dirty Chicken Club gaat naar verwachting in oktober van dit jaar open.

The Dirty Chicken Club
Warmoesstraat 35-37
Amsterdam Centrum
Diner

Openingstijden The Dirty Chicken Club:
Volgen snel

[mapsmarker marker=”392″]

Translate»
Lees vorig bericht:
Funk Shui De Tropen
Dit funky en soulful festival wil je niet missen!

Oehh in de categorie niet te missen, heb ik weer wat leuks voor je om in je agenda te zetten....

Sluiten