The Food Department openingsfeest recap

Het glazen dak ging er gisteren af bij het Magna Plaza.

The Food Department, de nieuwe foodhal in het Magna Plaza, liet even van zich horen met een openingsfissa. En ik was erbij. Kijk hieronder mee naar de foto’s voor een impressie van de avond en de nieuwe foodcourt in Amsterdam Centrum.

Foodwalhalla

Afgelopen vrijdag was ik al even bij The Food Department. Ik testte de volgende standjes: Dim Sum District, Matts Wonderland, Brut de Mer en Petit Gateau. Lees het volledige artikel.

Ok, en nu de foto’s van gisteren. Scrollen maar!

stilte voor de storm…
bites voor de 800 gasten preppen

Ok tijd om ergens plaats te nemen en wat eten te bestellen.

Chinese pannenkoeken bij China Supreme

Ik wil al een tijdje de jian bing proberen van China Supreme. Dit is een populaire streetfood in China en het is een soort van crèpe (die ze ook maken op een crèpeplaat) met een laagje ei erop dat ze vervolgens toppen. Bij China Supreme hebben ze een vega versie, maar je kunt er ook eentje met kip, beef of eend bestellen.

China Supreme, mijn eerste bestemming
tadaa! Mijn hartige pannenkoek met langzaam gegaarde eend
eend en hoisin horen gewoon bij elkaar

De pannenkoek is een wel heel erg fijn hartige bite. Mooie smaken en lekker met de knapperige sla ertussen. Het is wel bijzonder lastig eten. En ik ben sowieso nogal onhandig met dit soort wrapachtige dingen, maar zeker een aanrader! Ze hebben ook brede noedels bij China Supreme die ze met de hand maken. Leuk voor een volgende keer!

Tacos en Tequilla

Onderweg naar onze tweede stand krijgen we nog een bootje van Sushito in onze handen geduwd met een mini poké bowl met tonijn. Daarna installeren we ons aan de bar van Tacos en Tequilla.

Deze foodstand is één en al gezelligheid. Hoe leuk zijn de tegels op de bar? En de mannen van Tacos en Tequilla maken een feestje van je komst. Echt zo tof.

vega taco? Ze hebben er eentje met jackfruit
Al pastor in het bakkie
al pastor uit het bakkie

Ok, over de tacos. Ze zijn gemaakt met mooie maïstacos van Tortilleria Taiyari. Die zijn sowieso top! Het vlees is mooi vettig, zacht, sappig en is mooi gekruid. Lekker fris met de toppings en een squeeze of limoen. Ik mis alleen een zuurtje en dan bedoel ik niet een citrusachtig zuurtje, maar een ander soort zuurtje. Het was completer geweest als de komkommer was ingelegd in zuur ofzo. Sinds ik in Mexico ben geweest ben ik wat betreft tacos verpest. Mexicanen zijn zo onwijs goed in het maken van tacos dat ik sindsdien niet meer dezelfde soort tacos heb weten te vinden. Dus ik moet het ook niet vergelijken met de tacos in Mexico. Dus net zo belachelijk goed als de tacos in Mexico, nee, maar ik vind de tacos van Tacos en Tequilla wel bijzonder goed weghappen.

Zoete balletjes bij Dim Sum District

Ik heb trek in zoet en komt dat even goed uit dat Tim van Hattum van Dim Sum District toevallig net zoete sesamballetjes staat klaar te maken.

Echt dit is zo goed. Ik neem even een momentje voor mezelf.

Ta Toru, Moluks eten

Sla vooral Ta Toru niet over als je komt buurten bij The Food Department. Ten eerste zijn de mannen van deze Molukse foodstand te lief voor woorden. En man man wat kunnen ze koken. Ze creëeren waren smaakbommetjes waar je maar van blijft eten.

We begonnen met een soort van sushi met een soort lemperrijst. Ik vond de toppings fantastisch. Echt een sensatie voor je smaakpapillen en ze zien er prachtig uit, maar ik geef toch de voorkeur aan sushirijst.

Echt deze saté gambing is niet te doen goed. Zo mals en mooi van smaak. Heerlijk ook die lichte rooksmaak en dan die goddelijke saus erbij. Dit is echt een feest om van te snoepen. En extra leuk: ze hebben verschillende huisgemaakte sambals die zo waanzinnig fijn zijn dat je alleen maar meer wilt.

Ook deze visspiesjes zijn te gek. Je waant je even heel ver weg van het druilerige Amsterdam.

Grieks streetfood

Als dessert happen we nog een souvlaki met kip en granaatappel van LIOS weg. Zeker een fijne snack om te onthouden.

The Food Department Amsterdam bao buns
soft shell crab buns bij Dim Sum District

Maar het was uiteraard onmogelijk om alle foodstands te proberen, dus gisteren was een uitgelezen moment om de andere standjes te testen. Ik heb flink mijn best gedaan, maar nog niet overal kunnen eten. Binnenkort ga ik nog eens terug om de rest te testen.

En hieronder nog een paar foto’s die ik afgelopen vrijdag maakte.

The Food Department Amsterdam Centrum foodhal
The Food Department Amsterdam Asian food
Matts Wonderland Amsterdam The Food Department
The Food Department Amsterdam bar
The Food Department Amsterdam cocktailbar

The Food Department @Magna Plaza
Nieuwezijds Voorburgwal 182II
Amsterdam Centrum
Lunch | borrel | diner | foodcourt

Openingstijden:
Maandag tot en met zondag van 10.00 uur tot 22.00 uur

[mapsmarker marker=”109″]

Tags: foodhal Amsterdam Centrum | foodmarket Magna Plaza | Ta Toru Amsterdam | Dim Sum District | Bepita | China Supreme | Matts Wonderland | Tacos en Tequilla | Brut de Mer | Petit Gateau | Van ’t Spit | LIOS | Toni Loco | The Butcher | Lima Lima | Sushito | The Food Department

Translate»
Lees vorig bericht:
Horecatycoon Won Yip opent visbar Simply Fish op de Koninginneweg

Er komt een nieuwe visbar in Amsterdam Zuid. Lees verder

Sluiten