Tonkotsu Ramen NIKKOU nieuwe zaak van bekende ramenchef Nikkou

Tonkotsu Ramen NIKKOU is een nieuw ramenrestaurant en het jongere zusje van het populaire Ramen NIKKOU in Delft.

Chef Koji Nishikawa San en zijn vrouw komen uit Japan, de Shiga Prefecture om precies te zijn. Ze runden daar een succesvolle ramenzaak. Sterker nog, zijn ramen toko werd tien jaar op een rij uitroepen tot de beste van zijn prefecture. We kunnen dus wel stellen dat deze ramenchef geen miezerig ramentje op de counter zet.

Een aantal jaar geleden besloten ze naar Nederland te verhuizen om hun kinderen een betere opleiding en toekomst te geven. Ze besloten zich te vestigen in Delft en startten daar samen een only counter ramenzaak in het centrum van het historische stadje. En dat werd al snel een laaiend succes. Zo’n succes dat ze nu een tweede zaak hebben geopend met tonkotsu ramen in de hoofdrol. Kwam je bij Ramen NIKKOU vooral voor zijn prijswinnende signatuur de toripaitan (een ramen met als basis een romige kippen broth), bij de tweede zaak van chef Koji kom je voor de alom bekende ramen met een varkensbouillon. Ideaal dus voor alle tonkotsu lovers, en ik heb gemerkt op het ramenfestival dat het er veeeel zijn.

Ramenrestaurant met Japans sfeertje

Toen ik voor het eerst bij Ramen NIKKOU ging eten was ik voor even in Japan. Eindelijk een ramen shop zoals je in Japan. Geen tafeltjes met vier comfy stoelen er omheen. Ramen hoor je snel te slurpen aan de counter. De noedels en de soep zo snel mogelijk naar binnen werken en je barkruk vrijmaken voor de volgende ramen cravende gast. Ramen eten is geen urenlange eetsessie, het is een snel proces dat je soms zelfs in je eentje ondergaat. En bij Ramen NIKKOU was het Japanse gevoel dan eindelijk echt aanwezig. De tweede keer dat ik bij Ramen NIKKOU at babelde ik met Koji over het Amsterdam Ramen Festival. De eerste editie was hij met zijn hele gezin langs gekomen om ramen te slurpen en ik had hem liever met een stalletje op het ramenfestival gezien. En als je zijn ramen weleens gegeten hebt, weet je wel waarom. Dus ik wilde hem overhalen om met de tweede editie van het Japanse noedelfestival mee te doen en ramen te maken voor de bezoekers. Ramenchef Nishikawa moest even over nadenken, maar al snel was hij om. Hij deed mee! En dat Ramen NIKKOU al behoorlijk bekend was werd behoorlijk duidelijk toen er tijdens het festival steevast een dikke rij voor zijn stand stond. Eerst dacht ik nog dat het misschien niet snel genoeg ging met de orders, maar de cijfers aan het einde van de dag logen er niet om. Koji had die dag de meeste kommen ramen verkocht.

Benieuwd naar zijn ramen? Je hebt nu dus twee zaken in Delft waar je van zijn ramen kunt slurpen!

Nikkou Ramen huisgemaakte noedels Delft

Hieronder zie je de originele tonkotsu ramen van chef Nishikawa.

TonkotsuRamenNIKKOU
Molslaan 16B Delft
Ramenrestaurant in Delft
Lunch | diner

Bekijk de Instagrampagina

Openingstijden TonkotsuRamenNIKKOU:
Maandag gesloten
Dinsdag tot en met vrijdag van 17.00 uur tot 21.00 uur
Zaterdag van 12.00 uur tot 14.00 uur en van 17.00 uur tot 21.00 uur
Zondag van 12.00 uur tot 16.00 uur

Plan je route naar Tonkotsu Ramen NIKKOU

Ook interessant:

NIKKOU Ramen in Delft opent tweede ramenrestaurant met tonkotsu ramen | tonkotsu ramenrestaurant geopend in Delft | chef Koji Nishikawa van NIKKOU Ramen opent tweede ramenshop in Delft \ beste ramenrestaurant van Shiga Prefecture opent tweede ramenrestaurant in Delft

Translate»
Lees vorig bericht:
Frankrijk boek Onno Kleyn oeuf mayonaise
Met francofiel Onno Kleyn op ontdekking door Frankrijk

Culinair journalist Onno Kleyn heeft een nieuw boek geschreven en het gaat over Frankrijk. Lees verder

Sluiten