Ik mocht de nieuwe cocktails shaken en proeven in de skybar van het Okura Hotel Amsterdam

Op de 23e verdieping van het Hotel Okura Amsterdam houdt zich een skybar schuil met een waanzinnig uitzicht: Twenty Third Bar.

Met de (on-Hollands snelle) lift bereik je deze bar met een spectaculaire view op de drieëntwintigste etage van deze imposante toren. En om het turen naar buiten een stukje aangenamer te maken serveren ze er verschillende cocktails. Extra leuk: de cocktailkaart is zojuist vernieuwd en wij mogen als eerste de kaart bekijken, de gemixte drankjes proeven en ook nog eens zelf achter de bar duiken om één van de zojuist gelanceerde mixjes zelf te maken.

In onderstaande video kun je zien hoe deze middag verliep. Voor het geval je geen zin hebt om te scrollen en te lezen.

Nieuwe cocktailkaart Twenty Third Bar

De cocktails van Twenty Third Bar hebben allemaal een link met Amsterdam. Of het nou de herfstbladen zijn die tegenkomt als je door het Vondelpark loopt of het centrum met haar grachtenpanden en grachten waar de stad toch wel bekend om staat.

Ik krijg een boekwerk in mijn handen gedrukt (valt uiteindelijk wel mee, de pagina’s zijn gewoon megadik, en mag uitkiezen welke cocktail ik straks zelf in elkaar ga fabriceren. Uiteraard onder het genot van een paar bites van buurman Ciel Bleu**. Hieronder de bitterballen, maar we krijgen ook een macaron met ganzenlever.

Bites van Ciel Bleu
bitterballen van tweesterrenzaak Ciel Bleu

Wanneer ik hoor dat de Royal Cosmopolitan afgetopt wordt met een laagje huisgemaakt champagnefoam en erbij wordt vermeld dat deze ook nog eens goddelijk is, besluit ik dat ik deze ga maken. Onder leiding van bartender Annabel uiteraard (en godzijdank want ik heb werkelijk waar geen idee waar ik moet beginnen). Glaasje vullen met ijs, apart zetten, spirits afmeten, huisgemaakte grapefruitsap afpassen en dan hops alles met ijs in de shaker. Bovenkant er schuin op, zit hij goed vast? Ok shake it baby. Weet je wel hoe je vaker bartenders met zo’n mooie flow cocktails ziet shaken. Alsof het een dans is? Nou, zo zag het er bij mij in ieder geval niet uit. En jemig wat wordt die shaker koud! Brrr. Ok, ik heb zeker meer respect gekregen voor bartenders. Shaker openen, strainer erop, ijs uit het glas kieperen en mijn shaken-not-stirred-in het glas. Laagje champagneschuim erop et voila klaar is mijn Royal Cosmo.

Cocktails skybar Twenty Third Amsterdam Okura Hotel
ik met mijn zelfgeshakete Royal Cosmo

En ja hij was fijn. Langzaam nip ik eraan terwijl ik over Amsterdam tuur…

Twenty Third Bar in Hotel Okura Amsterdam
Ferdinand Bolstraat 333
Amsterdam Zuid
Cocktail in een cocktailbar met prachtig uitzicht

Openingstijden:
Maandag tot en met donderdag van 18.00 uur tot 1.00 uur
Vrijdag en zaterdag van 18.00 uur tot 2.00 uur
Zondag van 18.00 uur tot 1.00 uur

icon-car.pngKML-LogoFullscreen-LogoGeoJSON-LogoGeoRSS-Logo
Twenty Third Bar

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Twenty Third Bar 52.348799, 4.893964

Tags: Ik mocht de nieuwe cocktails shaken en proeven in de skybar van het Okura Hotel Amsterdam | cocktailbar met waanzinnig uitzicht | skybar in het Okura | skybar met uitzicht over Amsterdam | bar Hotel Okura Amsterdam

Disclaimer

Op het gebruik van deze website (bysam.nl) zijn onderstaande gebruiksvoorwaarden van toepassing. Door gebruik te maken van deze website, wordt u geacht kennis te hebben genomen van de gebruiksvoorwaarden en deze te hebben aanvaard.

Gebruik van informatie
bySam streeft ernaar op deze website altijd juiste en actuele informatie aan te bieden. Hoewel deze informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld, staat bySam niet in voor de volledigheid, juistheid of actualiteit van de informatie.

Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. bySam aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie of de website en evenmin voor het niet goed functioneren van de website.

Uitingen op deze website
Op deze website uiten wij onze eigen mening. Deze is tot stand gekomen op basis van onze eigen ervaringen. Aan deze uitingen kunnen geen rechten worden ontleend.

Hyperlinks
Deze website kan hyperlinks bevatten naar websites van derden. bySam heeft geen invloed op websites van derden en is niet verantwoordelijk voor de beschikbaarheid of inhoud daarvan. bySam aanvaardt dan ook geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van websites van derden.

Intellectueel eigendom
Alle publicaties en uitingen van bySam zijn beschermd door auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten. Behalve voor persoonlijke en niet commercieel gebruik, mag niets uit deze publicaties en uitingen op welke manier dan ook verveelvoudigd, gekopieerd of op een andere manier openbaar gemaakt worden, zonder dat bySam daar vooral schriftelijk toestemming voor heeft gegeven.

Affiliate disclaimer:
In sommige artikelen en op sommige van onze pagina’s staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop of reservering doet, ontvangen wij een (kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten of diensten.

Translate»
Lees vorig bericht:
Jacob Jan Boerma No Rules pizza pizzeria Amsterdam restaurant
Jacob Jan Boerma sluit driesterrenzaak De Leest maar opent restaurant No Rules in Amsterdam

Restaurant No Rules van driesterrenchef Jacob Jan Boerma opent als alles goed gaat begin 2020. Read more

Sluiten