Ik mocht de nieuwe cocktails shaken en proeven in de skybar van het Okura Hotel Amsterdam

Op de 23e verdieping van het Hotel Okura Amsterdam houdt zich een skybar schuil met een waanzinnig uitzicht: Twenty Third Bar.

Met de (on-Hollands snelle) lift bereik je deze bar met een spectaculaire view op de drieëntwintigste etage van deze imposante toren. En om het turen naar buiten een stukje aangenamer te maken serveren ze er verschillende cocktails. Extra leuk: de cocktailkaart is zojuist vernieuwd en wij mogen als eerste de kaart bekijken, de gemixte drankjes proeven en ook nog eens zelf achter de bar duiken om één van de zojuist gelanceerde mixjes zelf te maken.

In onderstaande video kun je zien hoe deze middag verliep. Voor het geval je geen zin hebt om te scrollen en te lezen.

Nieuwe cocktailkaart Twenty Third Bar

De cocktails van Twenty Third Bar hebben allemaal een link met Amsterdam. Of het nou de herfstbladen zijn die tegenkomt als je door het Vondelpark loopt of het centrum met haar grachtenpanden en grachten waar de stad toch wel bekend om staat.

Ik krijg een boekwerk in mijn handen gedrukt (valt uiteindelijk wel mee, de pagina’s zijn gewoon megadik, en mag uitkiezen welke cocktail ik straks zelf in elkaar ga fabriceren. Uiteraard onder het genot van een paar bites van buurman Ciel Bleu**. Hieronder de bitterballen, maar we krijgen ook een macaron met ganzenlever.

Bites van Ciel Bleu
bitterballen van tweesterrenzaak Ciel Bleu

Wanneer ik hoor dat de Royal Cosmopolitan afgetopt wordt met een laagje huisgemaakt champagnefoam en erbij wordt vermeld dat deze ook nog eens goddelijk is, besluit ik dat ik deze ga maken. Onder leiding van bartender Annabel uiteraard (en godzijdank want ik heb werkelijk waar geen idee waar ik moet beginnen). Glaasje vullen met ijs, apart zetten, spirits afmeten, huisgemaakte grapefruitsap afpassen en dan hops alles met ijs in de shaker. Bovenkant er schuin op, zit hij goed vast? Ok shake it baby. Weet je wel hoe je vaker bartenders met zo’n mooie flow cocktails ziet shaken. Alsof het een dans is? Nou, zo zag het er bij mij in ieder geval niet uit. En jemig wat wordt die shaker koud! Brrr. Ok, ik heb zeker meer respect gekregen voor bartenders. Shaker openen, strainer erop, ijs uit het glas kieperen en mijn shaken-not-stirred-in het glas. Laagje champagneschuim erop et voila klaar is mijn Royal Cosmo.

Cocktails skybar Twenty Third Amsterdam Okura Hotel
ik met mijn zelfgeshakete Royal Cosmo

En ja hij was fijn. Langzaam nip ik eraan terwijl ik over Amsterdam tuur…

Twenty Third Bar in Hotel Okura Amsterdam
Ferdinand Bolstraat 333
Amsterdam Zuid
Cocktail in een cocktailbar met prachtig uitzicht

Openingstijden:
Maandag tot en met donderdag van 18.00 uur tot 1.00 uur
Vrijdag en zaterdag van 18.00 uur tot 2.00 uur
Zondag van 18.00 uur tot 1.00 uur

[mapsmarker marker=”232″]

Tags: Ik mocht de nieuwe cocktails shaken en proeven in de skybar van het Okura Hotel Amsterdam | cocktailbar met waanzinnig uitzicht | skybar in het Okura | skybar met uitzicht over Amsterdam | bar Hotel Okura Amsterdam

Translate»
Lees vorig bericht:
Jacob Jan Boerma No Rules pizza pizzeria Amsterdam restaurant
Jacob Jan Boerma sluit driesterrenzaak De Leest maar opent restaurant No Rules in Amsterdam

Restaurant No Rules van driesterrenchef Jacob Jan Boerma opent als alles goed gaat begin 2020. Lees verder

Sluiten