Tips voor een stressvrije en ideale Kerst

Uit eten gaan met Kerst schijnt dit jaar helemaal de trend te zijn. Steeds meer mensen verkiezen de restauranttafel boven hun eigen aanrecht. Stressen in de supermarkt met je Kerstboodschappenlijstje en zwoegen in de keuken dat is blijkbaar zo 2016 te zijn. Grote kans dus dat jij dit jaar ook met Kerst in je favo restaurant te vinden bent. Nog in dubio welk restaurant aan te doen? Hier een voorbeeld van een ideale stressvrije Kerstmis 2017.

Uit eten met Kerstavond 2017

Kerstavond zie ik als een warming up avond. Christmas rehearsal dinner zeg maar. Dus die avond pak ik het liefst ook al uit. Je zou je Kerst goed kunnen inluiden door op Kerstavond aan te schuiven bij de bij Winehouse SOMM. Eigenaar en chef Sascha weet de mooiste gerechten op tafel te zetten en hun wijnkaart is er eentje om van te houden. Tijdens Kerstavond bij Winehouse SOMM krijg je een heerlijke Kerstig maaltje met daarbij natuurlijk bijpassende wijnen.

Wijnbar Winehouse SOMM Amsterdam

Uit eten met Eerste Kerstdag

En dan is het Eerste Kerstdag. En deze mooie dag begin je natuurlijk met een uitgebreide brunch. Op 25 (maar ook 26) december kun je om 13.00 uur bij Conservatorium Brasserie aanschuiven voor een viergangen Kerstmenu (€80). Vooral de beef Wellington met een stoofpeer is niet te doen lekker. Neem je er een bijpassend wijnarrangement bij dan is het feest compleet. En alleen al omdat het er altijd zo mooi uitziet in het Conservatorium Hotel wil je hier zijn met de Kerst. Liever wat later op de dag de Christmas Celebration Brasserie meemaken? Dat kan ook? Je kunt ook om 16.30 uur of 20.00 uur terecht.

Conservatorium Hotel Kerstdiner

Voor een Kerstdiner met kalkoen, Christmas pudding en meer van dat soort heerlijke Kerstige heerlijkheden ga je naar Graham’s Kitchen. Want hoe leuk is het om je op een écht Engels Kerstdiner te storten? Ja toch? Chef Graham kookte Le Restaurant* naar een Michelinster en rockt sinds iets meer dan een jaar zijn eigen restaurant. En ik kan je verklappen dat deze uit Groot-Brittanië afkomstige chef wel raad weet in de keuken. Tijdens de Kerstdagen schuif je bij Graham’s Kitchen in de Hemonystraat 38 aan voor een 7-gangen Kerstdiner met onder andere kalkoen, ganzenlever, pork belly en nog veel meer. Klinkt goed niet? Liever op Kerstavond dineren bij Graham? Dat kan ook. Hij is 24 en 25 december open.

Uit eten met Tweede Kerstdag

Tweede Kerstdag is een perfecte dag om eens wat anders te proberen. Waarom niet eens een keertje op de Aziatische toer? UMAMI by Han Amsterdam, het net geopende restaurant van sterrenchef Han Ji is tijdens de Kerstdagen geopend voor een Chinees Kerstdiner waar je nog lang van zult nadromen.

UMAMI by Han Amsterdam restaurant chinees

Of wat dacht je van een Indonesische rijsttafel tijdens de feestdagen? Kan gewoon bij restaurant Mama Makan in Amsterdam Oost. Een beetje satétjes, pisang goreng en dat soort heerlijkheden delen met je familie en vrienden? Hoe leuk is dat!

Restaurant Mama Makan Indonesisch eten

Of je kunt je overleveren aan de culinaire escapades van chef Schilo van Coevorden bij Taiko in het Conservatorium Hotel. Dan kun je je storten op onder andere de heerlijke coquilles.

Conservatorium Hotel Kerstbrunch diner

En als dessert krijg je deze te leuke Gino’s Japanese winter garden. Hoe cute is deze?

Conservatorium Hotel Kerstdiner

Red al etend voedsel

Of doe eens iets goeds met de Kerst en reserveer een tafel bij Instock, het restaurant dat voedsel redt. Terwijl je je Kerstdiner naar binnen hapt zorg je er gewoon voor dat producten die anders zo hop in de kliko waren beland gewoon opgegeten worden. En dat past wel heel erg goed bij de Kerstgedachte vind ik zelf.

Gegarandeerd bijpassende wijnen

Liever toch zelf in de keuken aan de slag met Kerst? Dan heeft Grapedistrict iets wat wel heel erg handig is. Ze hebben dit jaar een sommelier op oproepbasis. Je stuurt gewoon je kerstmenu naar menu@grapedistrict.nl en de volgende dag heb je een op maat gemaakt wijnadvies. En natuurlijk kun je de bijpassende wijnen direct online bestellen. Hoe handig! Oh en ook na de feestdagen kun je gewoon gebruik blijven maken van deze handige service.

Wat je ook gaat doen met Kerst, heel veel (eet)plezier!

Translate»
Lees vorig bericht:
Bar Kantoor Amsterdam West
Wauw dit nieuwe restaurant opent binnenkort in het Westerpark

Dat er een nieuw hotel verrijst in het Westerpark, wisten we al een tijdje. Lees verder

Sluiten