Vanillehoorntjes (vanillekipferl) verslavend lekkere Kerstkoekjes

Vanillekipferl zijn brosse koekjes met een coating van vanille- en poedersuiker.

Dit heb je nodig voor de vanillekipferl

Ongeveer 25 koekjes | 50 min bereidingstijd | 10 min baktijd | 15 rusttijd

  • 100 gram bloem + meer voor bestuiven
  • 1 klein mespunt bakpoeder
  • 50 gram suiker
  • 1 pak vanillesuiker
  • een half ei
  • 62,5 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 50 gram amandelmeel
  • 25 gram poedersuiker

Verder nodig:

  • bakplaat
  • bakpapier
  • mengkom
  • evt mixer met deeghaken
  • evt zeef

Zo maak je de vanillehoorntjes

1.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2.
Meng in een beslagkom 100 gram bloem met het bakpoeder.

3.
Doe de suiker, de helft van het pakje vanillesuiker, het halve ei, de boter en het amandelmeel erbij en meng met de hand of deeghaken door elkaar.

4.
Bestrooi het aanrecht met wat bloem en stort het deeg op het aanrecht. Kneed met je handen het deeg tot een soepel deeg.

5.
Rol het deeg tot een dikke worst en verdeel het in vijf stukken van 53 gram.

6.
Rol ieder van de vijf stukken tot een dunne rol met een doorsnede van ongeveer 1,5 cm en snijd hiervan stukjes van 4 tot 5 cm.

7.
Rol ieder stukje wat ronder en maak de uiteinden puntig en wat dunner dan het midden. Buig de uiteinden om en maak zo een croissantvormig stukje deeg en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Ga zo door totdat alle deeg op is.

Kerstkoekjes bakken vanille kipfler

8.
Bak de vanillekipferl in 20 minuten goudbruin.

Kerstkoekjes bakken vanille amandel kipfler

9.
Laat de vanillehoorntjes iets afkoelen.

10.
Meng de rest van de vanillesuiker met de poedersuiker in een kom en bestrooi de vanillekipferl hiermee (gebruik eventueel een zeef).

11.
Je kunt de koekjes zo’n drie weken bewaren in een luchtdichte trommel.

Ook interessant

Kerstkoekjes recept | bakrecepten | lekkere koekjes bakken | vanillekipferl | amandelkipferl

Disclaimer

Op het gebruik van deze website (bysam.nl) zijn onderstaande gebruiksvoorwaarden van toepassing. Door gebruik te maken van deze website, wordt u geacht kennis te hebben genomen van de gebruiksvoorwaarden en deze te hebben aanvaard.

Gebruik van informatie
bySam streeft ernaar op deze website altijd juiste en actuele informatie aan te bieden. Hoewel deze informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld, staat bySam niet in voor de volledigheid, juistheid of actualiteit van de informatie.

Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. bySam aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie of de website en evenmin voor het niet goed functioneren van de website.

Uitingen op deze website
Op deze website uiten wij onze eigen mening. Deze is tot stand gekomen op basis van onze eigen ervaringen. Aan deze uitingen kunnen geen rechten worden ontleend.

Hyperlinks
Deze website kan hyperlinks bevatten naar websites van derden. bySam heeft geen invloed op websites van derden en is niet verantwoordelijk voor de beschikbaarheid of inhoud daarvan. bySam aanvaardt dan ook geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van websites van derden.

Intellectueel eigendom
Alle publicaties en uitingen van bySam zijn beschermd door auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten. Behalve voor persoonlijke en niet commercieel gebruik, mag niets uit deze publicaties en uitingen op welke manier dan ook verveelvoudigd, gekopieerd of op een andere manier openbaar gemaakt worden, zonder dat bySam daar vooral schriftelijk toestemming voor heeft gegeven.

Affiliate disclaimer:
In sommige artikelen en op sommige van onze pagina’s staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop of reservering doet, ontvangen wij een (kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten of diensten.

Translate»
Lees vorig bericht:
Koekjes met misobotervulling recept
Bruine boter koekjes met misobotervulling

Ik heb bruine boter oftewel beurre noisette helemaal (her)ontdekt. Lees verder

Sluiten