Dunchen? Dit zijn de leukste dunchrestaurants van Amsterdam

Dunchen, oftewel uitgebreid dineren maar dan tijdens de late lunch, is het nieuwe lunchen nu de restaurants vanwege de nieuwe maatregelen om 17.00 uur dicht moeten.

Ok ok, het is niet helemaal hetzelfde als een avondje uit eten gaan, maar het is wel een goede manier om toch nog een uitgebreid vorkje buiten de deur te prikken en daarnaast steun je er de Amsterdamse horeca mee. Dus hierbij een lijst met hele fijne restaurants waar je te gek kunt dunchen. Dus trommel al je vrienden op en ga iedere dag aan de dunch.

Restaurant Le Coeur Amsterdam eclair
de eclair met foie gras bij Le Coeur

Le Coeur

Restaurant Le Coeur op de Hartenstraat in de Negen Straatjes heeft mijn hart gestolen. Alles klopt hier en wat is het een feest om hier te zijn. De sfeer is gezellig en levendig, de inrichting sfeervol en warm, het personeel grandioos, de gerechten om voor terug te blijven komen en de wijnen uitmuntend. Chef en eigenaar Rick Swinkels wilde een zaak neerzetten waar je zo iedere dag zou willen eten en daarin is hij met vlag en wimpel geslaagd. Wat een topzaak is dit. Oh en vergeet vooral niet de eclair met foie gras te bestellen, die wil je niet missen!

Le Coeur
Hartenstraat 24
Amsterdam Centrum
Reserveer een tafel

Restaurant Coulisse Amsterdam nieuwe hotspot
Coulisse

Coulisse Amsterdam

Alleen al vanwege het knappe interieur van restaurant Coulisse Amsterdam wil je hier een tijdje spenderen. Tel daarbij op de creatieve gerechten waarbij chef Tim van der Molen de puurheid van de ingrediënten de hoofdrol laat spelen en de fantastische wijnen en je snapt wel waarom het zo lastig is om een tafeltje hier te scoren. Mocht het je lukken dan staat je een te gekke dinch te wachten.

Coulisse Amsterdam
Oostenburgergracht 75
Amsterdam Centrum
Reserveer een tafel

Flore

Flore is het nieuwe restaurant van sterrenchef Bas van Kranen in Hotel l’Europe. Chef Van Kranen legt de focus op plantaardige ingrediënten en duikt zelf regelmatig de natuur in om op zoek te gaan naar mooie kruiden en ander groen. Verwacht hier knap opgemaakte bordjes en mooie complexe smaken.

Flore
Nieuwe Doelenstraat 2-14
Amsterdam Centrum
Reserveer een tafel

Restaurant wijnbar 4850 Amsterdam Oost dineren
4850

Restaurant 4850

4850 is natuurlijk ooit bekend geworden als een loeigoede koffiebar, maar inmiddels is het een volwaardig restaurant geworden. De uit België afkomstige chef Túbo Logier creëert inventieve gerechten waarbij Franse kooktechnieken combineert met Aziatische kookstijlen. En komt hij onderweg naar zijn huis een mooie roos tegen, dan kan het zomaar zo zijn dat het de volgende week in één van zijn gerechten verwerkt wordt. Ook wijnliefhebbers zitten hier goed, eigenaar Daniel Stein heeft namelijk een wijncollectie waar je u tegen zegt.

4850
Camperstraat 48-50
Amsterdam Oost
Reserveer een tafel

Ceviche Amsterdam La Fiorita
La Fiorita

La Fiorita

Bij de romantisch ingerichte La Fiorita smul je van Italiaanse gerechten. Chef Thor Lunstruu heeft genoeg mooie kleine gerechten voor je in petto waar je lekker me je tafelgenoten van kunt snoepen.

La Fiorita
Tweede Tuindwarsstraat 12 H
Amsterdam Centrum
Reserveer een tafeltje

cornerstore Amsterdam

Het ultrahippe cornerstore in Amsterdam Noord is geïnspireerd op een Japanse listening bar waar de barman de ene na de andere elpee opzet terwijl je geniet van een hapje en een drankje. Mijn favo spot is aan de zijkant bar, een goede plek om lekker mensen te kijken. En mensen kijken kun je hier maar al te goed, want iedereen die hier binnenstapt is mooi en quasi nonchalant gekleed. En niet geheel onbelangrijk, je kunt hier vreselijk goed eten. Mooie kleine gerechten met Aziatische invloeden. Daarbij drink je prachtige natuurwijntjes.

cornerstore
Papaverweg 11
Amsterdam Noord
Reserveer een tafeltje of een barplek

Vanderveen Amsterdam

De Beethovenstraat heeft een verborgen pareltje: restaurant Vanderveen. Voorheen was Vanderveen nogal een dertien in dozijn bar/restaurant. Een plek om even binnen te poppen voor een wijntje en een hapje, maar vorig jaar waaide er een nieuwe wind door de zaak, een Franse wind welteverstaan. Een Franse chef en hippe boys staan nu in de keuken waarvan een groot deel met Franse roots. Ook de sommelier komt uit Frankrijk en opeens is Vanderveen bijzonder cool en funky. Er staat je een fanfare aan experimentele en toffe gerechten te wachten als je hier aanschuift. Huisgemaakte Japanse melkbroden, in een kruidenboterbad gepocheerde kabeljauw, smakelijke gehaktballetjes van eend, knappe appelflapjes en meer van dit soort moois.

Vanderveen
Beethovenstraat 27A
Amsterdam Zuid
Reserveer een tafeltje

Cafe Remouillage

Chef en eigenaar Jonathan Sparber runt een stijlvol en minimalistisch ingerichte zaak middenin de Rivierenbuurt. Hij kookt mooie gerechten waarbij hij zijn kennis van de Aziatische keuken mooi laat samenkomen met zijn Oostenrijkse roots en Franse kookbasis. Ogenschijnlijke gerechten met mooie smaken is het resultaat. Echt een plek waar je zeker eens gegeten moet hebben.

cafe remouillage
Trompenburgstraat 111
Amsterdam Zuid
Reserveer een tafeltje

Krab met rozenblad Foer restaurant Amsterdam
restaurant Foer

Foer Amsterdam

Probeer een plekje aan de bar van restaurant Foer Amsterdam te bemachtigen zodat je chef Steven Broere en zijn team lekker bezig kunt zien. Chef Broere kookt met zelf geplukt groen en groen uit zijn kruidentuin en is een koning is fermentaties. Het resultaat zijn hele spannende gerechten waar je met volle aandacht van eet.

Foer Amsterdam
Cruquiusweg 9
Amsterdam Oost
Reserveer een tafeltje

Café Parlotte

Francofielen halen hun hart op bij deze knusse Frans geïnspireerde bar. Eigenaresse Margot schenkt met alle liefde een mooi wijntje voor je in. Bestel er een ongecompliceerd gerechtje bij en waan je voor even in Frankrijk.

Café Parlotte
Westerstraat 182
Amsterdam Centrum
Reserveer een tafeltje

Ook interessant

Dunchrestaurants in Amsterdam | dunchen is lunchen en dineren in één | dinch | iedereen aan de dinch of dunch

Translate»
Lees vorig bericht:
MasMais taqueria Amsterdam West Bos en Lommer
MasMais is een funky taqueria waar je crimineel lekkere taco’s hapt

De eerste keer dat ik de coole boys van taqueria & bar MasMais ontmoette was tijdens een te gek tacofestijn...

Sluiten