Nieuw in het Vondelpark: restaurant/café Vondelpark3

Tijden was het stil in en rondom het voormalig Vondelparkpaviljoen in het Vondelpark. Alle sporen van het oude restaurant Vertigo waren verdwenen en het pand stond er verlaten bij. Een maand geleden waren opeens de bouwhekken verdwenen en daar was opeens een nieuwe hotspot: restaurant Vondelpark3.

Hotspot restaurant Café Vondelpark3 in het Amsterdamse Vondelpark

Niet ruig maar fris

Frisse pasteltinten, Deense designstoeltjes van zachte stoffen en licht houtwerk. Bij Vondelpark3 doen ze niet mee aan de trend nouveau ruig. De frisse inrichting is gezellig en stijlvol.

Hotspot restaurant Café Vondelpark3 in het Amsterdamse Vondelpark

Blouseje? check! Flaphoed? Check!

 Druk, drukker, drukst

Het is duidelijk dat Amsterdam stond te springen op de komst van Vondelpark3, het is lekker rumoerig druk in het nieuwe restaurant. En blijkbaar heeft het personeel het ook druk, want na vijf minuten te staan wachten en oogcontact te hebben gehad met minstens drie man van de bediening word ik richting mijn tafel geholpen (lees: de serveerster loopt half mee en wijst waar mijn tafel is).

Uitgebreide kaart

De keuze is er reuze bij restaurant en café Vondelpark3. Op de uitgebreide menukaart staat genoeg en voor ieder wat wils. Klassiek Caesar salades, vis van de afslag, lamsrack, bittergarnituur en noem het maar op.

BN’ers spotten

Vondelpark3 trekt overwegend een jong publiek aan. Ik geloof dat ik het bordje ‘zonder een glad gestreken blouseje komen mannen er niet in’ heb gemist. De mannelijke bezoekers hebben dat bordje blijkbaar wel gelezen. Voor het vrouwelijk schoon is de flaphoed blijkbaar een must. Het is dat het te donker is binnen, anders hadden er een paar denk ik het liefst hun zonnebril op hun neus gehad. Ja ja, enigszins gepeupel is het wel bij dit nieuwe restaurant/café. Voor degenen die BN’ers-spotten als hobby hebben is Vondelpark3 overigens een perfecte spot.

Dienbladen in je nek

Restaurant Vondelpark3 is niet ideaal voor een romantisch diner of een intiem gesprek. De tafeltjes staan zo dicht op elkaar dat al wil je een diner voor twee, je gedwongen wordt tot een diner voor vier of meer. Ook het constante gebalanceer van borden boven ons hoofd en dienbladen in onze nek leidt behoorlijk af.

Mooie ingrediënten en oog voor detail

Opvallend is de mooie presentatie van de gerechten, met oog voor detail en creativiteit. Daarnaast smaakt het ook nog eens uitstekend. Mooie combinaties en goede bereidingen.

Hotspot restaurant Café Vondelpark3 in het Amsterdamse Vondelpark

Rolletje lendebiefstuk met een rouleau van zeebaars

Hotspot restaurant Café Vondelpark3 in het Amsterdamse Vondelpark

Vis van de afslag met een killer sausje

Hotspot restaurant Café Vondelpark3 in het Amsterdamse Vondelpark

Trio van chocolade

Zoals verwacht

Vondelpark3 is precies wat ik ervan had verwacht. Er is reuring, zichzelf hippig vindend publiek en dito personeel. Het hoort ook wel een beetje bij een tent op zo’n a-locatie in het Vondelpark. Als je dat allemaal voor lief neemt, is het een leuke plek voor een casual etentje, ongedwongen borreltje of een gezellige lunch.

Vondelpark3
Vondelpark 3
Amsterdam Oud-West

Vondelpark 3 is geopend op:
Zondag tot en met donderdag van 8.30 uur tot 1.00 uurVrijdag en zaterdag van 8.30 uur tot 2.00 uur

Nog zo’n leuke hotspot bezoeken?

Leave a Comment

Translate»
Lees vorig bericht:
Recept voor paddoburger, een heerlijke vegetarische hamburger
Lekker vega: paddoburger met truffelmayo

Ik zou elke dag en de hele dag hamburgers kunnen eten. Helaas zou mijn lichaam al dat half rauwe vlees...

Sluiten