Wijnbar Paulus nieuw in De Pijp

Wat doe je als je per ongeluk tegen een fantastisch pand aan de Ceintuurbaan aanloopt? Dan maak je er toch gewoon een wijnbar van? Dat dacht Paul van de nieuwe Wijnbar Paulus in de Pijp in ieder geval.Zelf mag hij al vele jaren horeca-ervaring op zijn CV zetten, dus hij wist waar hij aan begon. Voor de inrichting schakelde hij de hulp van een vriendin van een vriend in, die zich toevallig ook nog eens ontpopte als top interieur styliste. Hoe handig!

Wijnbar Paulus Amsterdam De Pijp

De lichte zaak is ingericht met stijlvol vintage spullen, vrolijke plantjes en schilderijen maken het een gezellige tent om lekker te hangen met een goed glas wijn. Wat ik fijn vind aan Wijnbar Paulus is dat er verschillende hoekjes zijn en dat je niet hutjemutje zit.

DSC_0825 DSC_0822 DSC_0811 Wijnbar Paulus De Pijp

Beneden kun je lekker met een wijntje neerploffen op de comfy bank.

Wijnbar Paulus Ceintuurbaan

Het is vandaag een warme dag, dus het is heerlijk vertoeven op het terras (met avondzon!!). Eigenaar Paul runt de hele toko in z’n eentje. Wijntjes schenken, borrelplankjes samenstellen, hij doet het allemaal met veel plezier.

Wijnbar Paulus Ceintuurbaan Amsterdam

Paul koopt natuurlijk ook zelf zijn wijnen in. Gezien zijn jarenlange ervaring met wijnen weet hij precies welke wijnen wel erg lekker wegslurpen en de prijzen van zijn wijntjes zijn dermate laag dat je zeker nog wel een paar wijntjes kunt bestellen. Ik nipte van een witte wijn (een Oostenrijkse Grüner Veltliner van Kurt Angerer) en een rode Spätburgunder van wijnhuis Höfflin. De laatste rode is er zo eentje die je ook gewoon in de zomer kunt drinken doordat je hem gekoeld kunt drinken.

Wijnbar Paulus borrelen

Al zijn eten komt gewoon lekker uit de buurt: Van de Albert Cuypmarkt.

Wijnbar Paulus borrelplank

Een heerlijke plek om te borrelen met wijntjes (er is ook bier voor de mindere grote fans van wijn) en fijne borrelhapjes.

Wijnbar Paulus
Ceintuurbaan 348
Amsterdam De Pijp
Borrel | terras

Facebook.com/bijPaulus

Translate»
Lees vorig bericht:
De Japanner nieuw restaurant Amsterdam
De Japanner Amsterdam opening

Het is maar goed dat we vroeg zijn gegaan, want het lijkt wel alsof heel de Pijp naar de opening...

Sluiten