Win VIP tickets voor het Amsterdam Ramen Festival

Yes zondag 23 februari a.s. is het dan eindelijk de tweede editie van het Amsterdam Ramen Festival.

Dit keer in een grotere en prachtige locatie: Het Sieraad aan de Postjesweg 1 in Amsterdam West. In het atrium en omliggende zalen komen in zo’n twaalf food stands te staan waar je ramen en Japanse snacks kunt kopen. Op het ramenfestival zullen we zes ramen stands verwelkomen die hun signature ramen of juist een festival special serveren. Zo serveert ramenpionier Fou Fow ramen een limited edition ramen die je nog nooit bij ze hebt gegeten. Chef Dennis Huwaë (bekend van Daalder en Edel by Dennis) kookte vroeger iedere week ramen voor de ramenlunch in het Okura Hotel dat drukbezocht werd door Japanners en speciaal voor het Amsterdam Ramen Festival gaat hij weer ramen koken. En dit keer wordt het een hele bijzondere free style ramen zoals alleen chef Huwaë dat kan. De beste spicy ramen van Amsterdam eet je bij Tokio Ramen Iki. Tijdens het ramenfestival zullen zij een spicy ramen challenge organiseren. Maar naast hun geliefde spicy ramen zullen deze ramenmasters ook andere ramen serveren. Dat doen ze samen met hun nieuwe partner in crime: de bekende Tokyo Ramen Takeichi uit Düsseldorf. Wist je trouwens dat Nijmegen tegenwoordig ook een te gekke ramenzaak heeft? ToKokoro Ramen is funky en cool en serveert umami in een kom. Zij staan op het ramenfestival samen met Sun Noodles uit New Jersey. Sun Noodle heeft prachtige verse noodles die ze customizen voor hun klanten. O.a. de bekende ramen shop van David Chang (Momofuku Noodle Shop in NYC) en Ivan Ramen in NYC (bekend van Chef’s Table) werken met Sun Noodle samen. En speciaal voor het festival komen zij uit New Jersey overgevlogen om hun noedels aan je te showen en ToKokoro gebruikt hun noedels in een special festival ramen. Tenslotte hebben we nog de Japanse ramenchef van Nikkou Ramen uit Delft. Deze ramenmeester heeft tig awards gewonnen in Japan en zijn ramenrestaurant werd uitgeroepen tot de beste in zijn regio. Ook hij zal op het festival aanwezig zijn. Hij serveert zijn signature ramen.

Maar waar zou het festival zijn zonder yummie Japanse en andere Aziatische snacks? Daarvoor hebben we onder andere okonomiyaki van Kotobuki, mochi, dorayaki en taiyaki van Food of Japan, gyoza van Dim Sum District, de befaamde duck buns van Duck Truck, kokosballen met een Asian twist (oa. pinda peper) van Madame Cocos, rain bao buns van Happyhappyjoyjoy maar ook vegan tonkatsuburgers en sushi van Hong’s.

Om alles weg te spoelen: Japans bier van Asahi. En ter vermaak hebben we een gratis karaokefeestje van de mannen van Bar Karakter/Baohuis.

Echt jongens dit wordt te gek. Ik kan niet wachten. En om het nog wat toffer te maken geef ik 2×2 VIP tickets weg voor mijn ramenfestival. Deze VIP tickets geven je toegang tot het festival en daarnaast krijg je ook nog een flesje Asahi of een sake.

Hoe win je tickets?

Om kans te maken op deze VIP tickets moet je het volgende doen:

  • Jezelf op ‘gaan’ zetten in het Facebook event van het festival
  • Je ramenvrienden taggen in de post op Facebook (zie hieronder)
  • De Facebookpagina van Amsterdam Ramen Festival liken/volgen
  • Oh en het event delen met je Facebookvrienden hoeft niet, maar mag wel en vergroot je winkans.

Winnaars worden op vrijdag 14 februari 2020 bekend gemaakt op Facebook en ontvangen bericht via hun Facebook DM (hou die dus in de gaten).

Deelnemers moeten 18+ zijn.

Wat: het enige echte Amsterdam Ramen Festival
Wanneer: zondag 23 februari 2020 van 13.00 uur tot 19.00 uur
Waar: Het Sieraad, Postjesweg 1 in Amsterdam West

[mapsmarker marker=”258″]

Tags: ramenfestival Amsterdam | Amsterdam Ramen Festival | foodfestival Amsterdam | leukste foodfestivals in Amsterdam | ramen eten in Amsterdam \ beste ramen van Amsterdam | wat te doen in Amsterdam | weekendtips Amsterdam

Translate»
Lees vorig bericht:
Pizzeria No Rules Amsterdam Zuid Marie Heinekenplein
Pizzeria No Rules van Michelinchef Jacob Jan Boerma (De Leest***) opent in maart en dit zijn de eerste beelden

Hoe smaakt een pizza van een driesterrenchef? Daar komen we heel snel achter. Lees verder

Sluiten