Een vorkje prikken bij Fête de Soul is om zielsgelukkig van te worden

Restaurant Fête de Soul zal zelfs bij de grootste zuurpruim een lach op het gezicht kunnen toveren.

Want allemachtig wat is deze nieuwe tent van de eigenaren van overbuurman Wijnbar Paskamer een geweldige tent. Topsfeer, lieve mensen en goed eten. Wat wil je nog meer? Knap persoon die hiervan geen grijns van oor tot oor krijgt.

Chef Tonny heeft jarenlang zijn eigen foodtruck gehad. Hij serveerde kip en is behoorlijk goed geworden in krokante kip op tafel toveren. Een te gek gerecht waar we de avond mee aftrappen. De kip heeft eerst een dag in karnemelk gebadderd voordat het het hete vet in ging en komt met een heerlijke bananenketchup. Heerlijk!

Tonny’s fried chicken. Met bananenketchup.

De gerechten van Fête de Soul vinden hun herkomst van overal ter wereld. Van Indonesië tot aan Mexico en van ’the Caribbean’ tot aan Peru. Alles met een twist van chefkok Tonny. Ze pretenderen niet authentiek te zijn of vast te houden aan traditionele recepten. Wat je wel kunt verwachten is herkenbare smaken met een verrassende touch van de gezellige chef.

Tortilla met gesmoorde chipotle uien, avocado, ‘pico de gallo’ en witte kaas.

Neem nou de krokante tortilla’s. Ze zijn vega en voor de bite zijn ze getopt met gesmoorde chipotle uien. Een en al umami en een fantastische combinatie met de witte kaas en de pico de gallo.

Frisse ceviche van zeebaars met zoete aardappelpuree, koriander en canchitas.

De ceviche heeft elementen van een klassieke ceviche (zeebaars, korianter, canchitas en zoete aardappel), maar Tonny verrast door de fluweelzachte zoete aardappelpuree te mixen met sinaasappel. Het resultaat een frisse smaak dat bijzonder goed gaat met de tijgermelk.

Dorade Royal en papilotte. In tayerblad gestoomde dorade met sauce creole en Madame Jeanette

Dan verschijnt er nog zo’n goddelijk gerecht op tafel: dorade dat is gestoomd in tayerblad. Er bovenop Creoolse saus en ergens verstopt een Madame Jeanette. Dit gerecht heeft zulke prachtige warme smaken en is een genot om van te snoepen.

Saté kambing

Hoe leuk wordt deze geitensaté met atjar en ketjap saus gepresenteerd. En het smaakt ook nog eens bijzonder goed.

Rendang Fete de Soul restaurant Amsterdam Zuid
Rendang

Rendang kan zo verdraaid goed zijn en dit gesmoorde Indonesische rundvleesgerecht bij Fête de Soul is om je vingers bij af te likken goed.

Restaurant Fete de Soul Amsterdam de Pijp nieuw
Fête compleet: huisgemaakte chocoladetruffel, vanille ijs en Don Papa rum.

Nog zo’n feestje: choco truffel met rum. De vanille ijs mag mijn lief oplepelen en de rest delen we. Een geweldige afsluiter van een perfecte avond. Wat een leuke tent, wat hangt er hier een fijne sfeer en wat loopt er hier kundig en lief personeel. Chef Tonny tovert gerechten waar je hart sneller van gaat kloppen op tafel met smaken die kloppen. Als je een avond jezelf wilt onderdompelen in een party aan comfort food dan zit je bij Fête de Soul goed. Deze nieuwe zaak heeft ziel, is hartstikke leuk en is er eentje die haar naam eer aan doet. Dus zet hem maar op je favolijstje.

Fête de Soul
Lutmastraat 99
Amsterdam Zuid | De Pijp | Oud-Zuid
Borrel | diner

Openingstijden Fete de Soul:
Maandag van 17.00 uur tot 0.00 uur
Dinsdag gesloten
Woensdag tot en met zondag van 17.00 uur tot 0.00 uur

[mapsmarker marker=”246″]

Tags: nieuw restaurant Lutmastraat in Amsterdam Zuid | nieuw restaurant in de Pijp Amsterdam | nieuw restaurant in oude pand restaurant Reuring | eigenaren wijnbar Paskamer openen restaurant Fête de Soul | ceviche eten in Amsterdam | restaurant met kleurrijk eten in Amsterdam Zuid

Translate»
Lees vorig bericht:
Amsterdam Ramen Festival winactie tickets
Win VIP tickets voor het Amsterdam Ramen Festival

Yes zondag 23 februari a.s. is het dan eindelijk de tweede editie van het Amsterdam Ramen Festival. Lees verder

Sluiten